Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolorowankaaaa

Kolorowe jajka wielkanocne UK

Polecane posty

Gość Kolorowankaaaa

W zwiazku z nadchodzacymi swietami wielkanocnymi chce sie zapytac czy farbujecie jajka? Czy Anglicy maja jakies farbki do jajek, macie moze swoje sposoby?

ja nie obchodze ale znajomi farbują :) mozesz kupic barwniki w Polskich sklepach albo poszukac w Asdzie naturalnych barwnikow. Zawsze pozostają łupiny cebuli ;)

Gość Kolorowankaaaa
Mam barwnik to ciast ale niestety jajko mi sie raczej nie pofarbowalo dlatego czekam na rady osob, ktore juz to robily. Nie chce kupowac farbek z polskiego sklepu, i nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego :)

Gość kromka chleba ze smalcem
Ugotuj jaja w lupinach cebuli, mozna tez podobno w burakach (nie probowalam) ciekawe jakie beda po lupinach z czerwonej cebuli albo kurkumie, zawsze to lepiej niz syntetyczne barwniki (nie lubie takich sztucznych kolorowych jaj) Ogolnie w zadne swiecenie jaj sie nie bawie, ale mam ochote zasiac rzezuche w skorupkach po jajkach, tak dla dekoracji.

Gość redafasza
wrzuc w google "barwienie jajek" i bedziesz miala sto sposobow :D Ja nie farbuje, nie latam ze swieconka. Farb syntetycznych tez bym nie uzyla, nie istotne czy to z polskiego czy z angielskiego sklepu :D

Gość bez aliasu
mozesz barwnikiem do ciast, tylko pamietaj zeby dodac troche octu (jakikolwiek bezbarwny jest ok) jak rozpuszczasz barwnik i urzywaj goracej wody. Czeka sie jakies 15-20 minut az zacznie lapac kolor, albo mozesz nawet na noc zostawic jesli chcesz bardzo silna barwe.