Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czytosieuda

Zatrudnienie przez ojca dziecka w ciazy!!!!

Polecane posty

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość ja nie zamierzam
Po prostu przesadzasz z kwotą 300 netto, małych kwot się nie czepijaa, a jak zobaczą, że pewnie nigdy tyle nie zarabiałaś, ateraz w zaawansowanej ciązy tak.. to będa kłopoty. Dlaczego tak póżno się zatrudniasz?

Gość jbnhcbhdbhjbhfbh
gjhrfgj - nie spotkałam się jeszcze z sytuacją, kiedy ZUS mając wypłacić jakieś środki nie szuka dziury w całym nawet jeśli wszystko jest tip top dla mnie ten urząd to jedna wielka pomyłka i słusznie powinien swój skrót rozwijać do Zakładu Utylizacji Szmalu

Gość jbnhcbhdbhjbhfbh
późno? 23 tc to późno? przez pierwsze trzy miesiące większość trzęsie tyłkiem o utrzymanie ciąży i czeka, aż ryzyko minie, a Ty tutaj wyjeżdżasz, że 23 tc to późno?

Gość asdfghjkoiuytresdcfvg
kolejna kombinatorka!!!

Gość Oczywiście że 23 tc późno
bo na kilometr pachnie przekrętem, jak ciąża widoczna - kto zatrudni kobietę w ciąży, i to jeszcze na 3 tys netto? :D większość jak kombinuje to na samym początku, bo wtedy pracodawca może się zasłonić, że nic nie wiedział, pracownica nawet jeśli wiedziała to mu nie powiedziała. Trzeba było szybciej się obudzić.

Gość jbnhcbhdbhjbhfbh
Dlatego, że nie ma zakazu pracy i zatrudniania kobiet w ciąży, można się zatrudnić i w 8 miesiącu ciąży. Co do widoczności brzucha to u niektórych kobiet już w 3 miesiącu widać ciążę, u innych w 6 nie widać, a niektóre bez ciąży wyglądają jakby miały zaraz rodzić - więc najpierw wypadałoby zobaczyć taką kobietę. Dla mnie chore jest funkcjonowanie ZUSu w takim przypadku. W takim razie co ma zrobić kobieta w ciąży, która czuje się dobrze i może pracować? Siedzieć w domu, bo ZUS i tak zarzuci fikcyjność zatrudnienia? Pracować na czarno, by można było zarzucić nielegalność zatrudnienia? Iść na niepotrzebne L4,by można było je podważyć? Czy może powinna się rozpłynąć w powietrzu i powrócić do stanu skupienia jak już niepotrzebny jej będzie macierzyński ani wychowawczy?

Nie rozumiem tych pytań dlaczego kombinujesz.Kombinujesz bo w naszej kochanej polsce inaczej się nie da a żyć z czegoś trzeba.Każdy zdrowo myślący kombinuje.Niektóre kobiety tutaj piszą tak,jakby te pieniądze miały iść dosłownie z ich kieszeni.Naskakuja i obrażają.Może same są w ciąży na umowie zleceniu i nie należy im się połamany grosz-stąd ta reakcja.Nie masz w rodzinie albo znajomych jakiegoś radcy prawnego albo kogoś kto miałby o tym pojęcie?Popytaj i się pośpiesz.Jeśli jest taka możliwość to z niej skorzytaj !!

Gość no a z czyjej
kieszeni idą te pieniądze jak nie z naszej! Jak coś jest państwa to jest niczyje?? Komuna nauczyła kraść i kombinować? A skąd ZUS ma jak nie z moich składek???

Gość bombbbbonierka
Em90 wybacz ale niektóre z nas maja więcej niż 23 lata i mają troche doświadczenia. A jak się chce kombinować to trzeba to robić z głową. Niech idzie teraz na umowę za 3000 netto a później bedzie plakac jak jej zabiorą. I zostanie z niczym.

A dlaczego od razu zakładacie, że dziewczyna do końca życia nie będzie pracować i tak piszecie o waszych wyzyskiwanych składkach? A może ze składek ojca dziecka? Do 67 roku życia wpłacą z nadwyżką. Moja mama za 35 lat pracy dostała 800 zł na swoją emerytalną rękę. Jeśli ktoś wyzyskuje wasze składki to sztab niepotrzebnych urzędników.

Nie mam 23 lat.Pieniadze nie ida bezposrednio z waszej kieszeni.Jeśli się nie zatrudni to bedziecie mialy wiecej??Jestescie tak zawistne ze az czytac sie tych postow nie chce.Nikt tutaj nie moze miec lepiej!To,ze wy klepiecie biede bo nie bedziecie oszukiwac panstwa to wasza sprawa.Ja zycze autorce zeby jej sie wszystko udalo.Polska to kraj biedy i nedzy,Tusk i cala reszta okradaja nas,pensje maja takie o ktorych nawet nam sie nie sni,nie robia dla nas nic wiec ja nie mam oporow zeby tez polepszyc sobie zycie.A wy jesli chcecie byc w tej zasranej polsce takie uczciwe to powodzenia-zginiecie z glodu.

Em - kto bronił autorce poszukac pracy na umowę o pracę, żeby należały jej się świadczenia jak wpadnie? Albo kto jej bronił opłacać dobrowolnie na umowę zlecenie( skoro ją miała) składkę zdrowotną? Tusk jej tego bronił? Śmieszne jesteście z tym Tuskiem i rządem, przypomina mi się ten kawał - wchodzi facet do monopolowego a tam wszędzie wina TUSKA :d Jak się planuje dziecko to nie lepiej pomysleć o swiadczeniach przed ciążą? Zaraz autorka napisze, ŻE SIĘ ZABEZPIECZAŁA :d

eM90- dokładnie. Sama mam spore doświadczenie w kontaktach z ZUS i US. Przerośnięty aparat urzędniczy i bardzo często wyjątkowo niekompetentny. Na to idą nasze składki i podatki, na wszystkich polityków, policjantów, nauczycieli - i tych dobrych, i złych, bo przecież cała budżetówka nic nie wytwarza, nie produkuje, a jest utrzymywana. Więźniowie w zakładach karnych też nie żyją nago pod chmurką i nie żywią się powietrzem. Na leczenie - i dzieci z nowotworem, i na alkoholików, zboczeńców, bandytów i złodziei też. A Wam przeszkadza ciężarna, przed którą jeszcze prawie 40 lat pracy. Sama prowadziłam kiedyś działalność, ale opłacałam tylko składki, nic nie chciałam, więc wszystko było ok. Jak we wrześniu poszłam na L4, pracując już na etacie to całą jesień czekałam na zasiłek - na koniec listopada albo na początku grudnia dostałam. Chcąc się ubiegać o odsetki musiałabym wnieść pozew, bo ZUS sam z siebie nie wypłaci.

Fakty mamy takie- coraz czesciej proponuja umowe zlecenie albo wymiar pracy niepelny(oczywiscie pracujesz pelny a na umowie masz np 1/2),bardzo ciezko znalezc prace gdzie Ci taka umowe dadza.Wpadka czy nie wpadka,zabezpieczala sie czy nie.Ma to jakies znaczenie?Uda jej się z tym Zusem albo nie.Ma to dla Ciebie jakies znaczenie?Czy jesli jej sie uda to Twoja pensja czy zasilek przez to zmaleje?Twoje finanse na tym ucierpia?Przestancie pluc jadem i tak krytykowac.Wy nie majac zadnego zatrudnienia bedac w ciazy tez byscie kombinowaly,czy sie myle? Nie zrobilybyscie nic a potem otwieraly szeroko oczy bo nie mialybyscie na pampersy czy mleko? Dajcie spokoj..

W dodatku dziewczyna - że się tak mało przyjemnie wyrażę - wyprodukuje kolejnego polskiego ciułacza, który będzie zarabiał na utrzymanie całego aparatu rządząco-urzędniczego i niby na nasze emerytury. Skoro rząd stać na spoty reklamowe wzywające do rozmnażania się to powinien być zadowolony, że naród się rozmnaża.

Gość eminhjk
No własnie i jak w tej Polsce ma byc dobrze kiedy na kazdym kroku kazdy kradnie i kombinuje dla siebie. Zwykle to są ci co maja pieniadze ale im mało. A później nie starcza dla tych najbiedniejszych niestety. Jak to sie mów: "z pustego to i Salomon nie naleje".

eM90 I kamelia majowa, właśnie przez Was i autorkę w Polsce jest tak, jak jest. I to jest wina ludzi z takimi poglądami jak Wasze. Byle jak najwięcej się nachapać, bo ZUS jest zły i rząd też no i to wszystko wina Tuska. Potem tacy ludzie się dostają do władzy i okradają Państwo na miliony. Dopóki się nie zmieni światopogląd, i ludzie nie będą wychowywać dzieci na uczciwych ludzi, którzy duże pieniądze mogą zdobyć przez swoją rzetelną pracę a nie kombinatorstwo, dalej kobiety w ciąży i z małymi dziećmi będą dyskryminowane przez potencjalnych pracowdawców.

Gość ale z ciebie krętaczka
zaawansowana ciąża, zatrudnienie w rodzinie i 3 tys pensji... tak jasne, widze że liczysz że w Zus-ie to same głupki pracuja a TY jedna taka mądra, wszystkich zrobisz w bambuko. Mam nadzieję że sie przejedziesz grubo.

tymi najbogatszymi chyba chcialas nazwac tych wszystkich urzedasow.Przepraszam dziewczyny,ja stad wychodze.Nie moge czytac tych niektorych bzdur ktore pisze te wszystkie patriotki.Polska nic wam nie dala i nic nie da.Jedyne co to wyzsze ceny za uslugi,towary a mniejsze pensje.Wiec siedzcie na dupach,nie kombinujcie i dalej narzekajcie ze nie starcza wam do pierwszego albo ze wiekszosc wyplaty pozereraja wam rachunki( a podniosa je jeszcze bardziej).pozdrawiam

Em90, gdybyś się dorwała na ich stanowisko, nie byłabyś lepsza od nich. Gdziekolwiek się wybierasz, upewnij się, że jest tam NA PEWNO lepiej niż w Polsce (ile kosztuje woda i prąd w innych krajach, darmowa opieka lekarska, obowiązkowe daniny na kościół, podatki itp), a skoro Ci tak w Polsce źle to zegnam, jednego pasożyta mniej do utrzymania

Spokojnie, do władzy, polityki mnie nikt nie przekona, więc możesz spać spokojnie:) Pracuję za to od czasów liceum. Jako niepełnoletnia - na czarno - oszukiwałam państwo, bez podatku i bez składek. Na szczęście już się przedawniło, uff. Czy mam wkład swój - mam, bo legalna praca oznacza podatki. Nie wyjechałam za granicę, chociaż mnie to korci. Z Polską związana zbytnio nie jestem. Podoba mi się zmienność pór roku, stara polska muzyka, bogata historia i kultura, uwielbiam książki Myśliwskiego i to by było tyle. Na ile kultura i ta chwalebna historia przodków oddających życie za ojczyznę jest w stanie wybronić gospodarkę? Mój ojciec pracował na czarno i legalnie - legalnie zbyt krótko, by wystarczyło na rentę, więc mama wychowywała nas sama bez dodatkowego grosza. Na socjal na studiach się nie załapywałam, bo pracowałam, już wtedy legalnie. Pierwsza praca - oficjalnie najniższa krajowa, w miesiącu 220 godzin pracy, bez urlopu itd. Znajomi wtedy byli na zleceniach, ja miałam etat, więc się cieszyłam - takie super warunki w tym super kraju. W międzyczasie rozwiązali przedsiębiorstwo mojej mamy. Teraz już jest emerytalnym utrzymankiem tego systemu pomimo swoich 34 lat pracy i niewydolny system nie jest jej w stanie zaoferować nawet 1000 zł. Przeciętna długość życia Polaka wynosi 71 lat. To niby tak dużo, że trzeba było podnieść wiek emerytalny do 67 lat. 40 lat pracy i 4 lata życia na emeryturze - chyba nikt z nas nie powinien mówić o czyichś składkach, bo swoich ma pod dostatkiem. Ja ze swoich nie chcę przyznawać żadnych premii politykom, i cóż z tego? Czy ktoś mnie zapytał? Mogę za to utrzymywać całe rzesze dzieci, matek, niech biorą, ile im potrzeba. Zresztą na macierzyński trzeba sobie zasłużyć spłodzeniem dziecka, a do tanga trzeba dwojga. Ojciec dziecka pracuje, opłaca składki - więc moim zdaniem w takim przypadku nie ma mowy o wyłudzeniu. Niech każdy zajmie się swoim sumieniem i jak chce zbawiać świat - proszę bardzo, niech to zrobi, ale niech nie oczekuje tego od innych.

Nie masz pojecia o innych krajach to myslisz ze w polsce taki raj.Moj brat mieszka w Szkocji i tam jest zupelnie inne zycie.I nie nazywaj mnie pasozytem,bo pracuje legalnie na umowe o prace a nie jak Ty siedze na zasilku czy kuroniowce i mam dwie lewe rece ktore sa tylko zdolne do pisania glupot na kafeterii

Gość Czytosieuda
Po pierwsze nie mam 23 lata a 31,po drugie jak juz pisalam w ostatniej pracy zarabialam 3500 netto I taki tez macierzynski pobieralam I stad Keira 3000zl,po trzecie firma ma duze obroty,samego podatku Moj facet czasem placi 10 000 wiec ONI wyciagac lapke potrafia kiedy trzeba I'm oddac 10 tys podatku za uczciwe zarobione pieniadze.firma zatrudnia 2 pracownikow fizycznych,studentow I ich wynagrodzenie jest nizsze.moglby mnie zatrudnic kolega mojego M,ale jesli to on mnie zatrudni to bedzie mial dodatkowe koszty I mnejszy podatek.a te co tak najezdzaja na mnie nie maja mozliwosci kombinwac,bo gdyby mialy to akurat byscie nie skorzystaly w imie patriotyzmu...

wydłużono urlop macierzyński do roku to się bardziej opłaca kombinować;) autorko - Laura ma rację z tym dzieckiem, sensowny tytuł powinien brzmieć: Zatrudnienie kobiety ciężarnej przez ojca jej dziecka!!!!

Gość uykykyl
kamelia majowa ale lejesz wodę. I nie ma to nic wspólnego z pytaniem zadanym przez autorkę. Guzik nas nteresuje jak i gdzie pracowałaś i co Lubisz.

a wiesz co czytosieuda? Wyjdz z tego topicku i rob swoje,postaraj sie zeby Ci sie udalo i tyle.Bo te zawistne kobiety tylko potrafia krytykowac bo same nic nie maja i sie niczego nie dorobily :) mieszkajac w tej biednej polsce mysla ze pana boga za nogi zlapaly ;) gdybym mogla bym stad od razu wyjechala,ale mam meza ktory ma stala prace. powodzenia czytosieuda!

Gość Czytosieuda
Sorki za bledy,tel mi poprawia.i jeszcze jedno-nie nie moglam byc zatrudniona wczesniej gdyz,zaszlam w druga PLANOWANA ciaze podczas macierzynskiego na synka.umowa o prace w poprzedniej firmie wygasla podczas trwania macierzynskiego I gdybym nie przeprowadzila sie na drugi koniec Polski napewno przedluzyli by mi umowe I przyjeli spowrotem do pracy.

Gość ja nie moge ....
Gdzie takich głupich sieją;/

Gość Czytosieuda
A to do kogo niby? Znasz mnie I mozesz stwierdzic,ze jestem glupia?troche kultury MAMUSIU