Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewellean

poleccie cos dopochwowo

Polecane posty

Gość ewellean

na swiad i nie mily zapach oraz ceny tych tabletek

Gość aguska31
gynalgin, jest na recepte ale jak poprosisz w aptece powinni ci sprzedać cena ok13 zł, na grzybice i inne bakterie

Gość polecam wizytę u gina
skad mozesz wiedziec jakiej choroby to sa objawy?

Gość morelka 1221
Na Twoim miejscu udałabym się do ginekologa, infekcja może się rozwinąć i później leczenie będzie bardziej skomplikowane. Zawsze możesz później zrobić sobie kuracje probiotykiem dopochwowym lactovaginal, wzmocni on Twoja mikroflorę, najlepiej aplikować sobie je przez 10 dni.

na swedzenie i pieczenie pochwy stosuje Multi-Gyn ACtiGel. Choć kosztuje ok 40 zł to jest jego duzo, bo az 50 ml. stosuje go na zewnątrz i wewnątrz. choć na swedzenie na początku go stosowalam, teraz to zapobiegawczo stosuje gdy poczuje ze pochwa jest otarta i jak patrząc na jego stosowanie i ilosc w tubce to koszty sa maleńkie, bo dwozej wychodza jakies globulki dopochwowe czy inne środki.

PIMAFUCIN globulki ( wewnetrznie ) - 35 zl (recepta ) i masc ( zewnetrznie ) - 20 zl ( recepta ) lepiej idz do gin

cela2 tak samo stosuje ten multi gyn o jakim pisalas i dziala idealnie, nie wchodza bakterie, nie tworzy sie od nowa infekcja czy grzybica. ale nie wiem czy tak samo jak ja stosowalas go wraz z terapia antybiotykowa? ja tylko smarowalam sie nim do wizyty i pozniej to tylko a antybiotykiem, bo innego wyjscia nie bylo a obecnie tylko po stosunku czy po goleniu

Gość illadian
ja miałam problem, illadian pomógł, pimafucin sosowałam miesiąc wcześniejm, faktycznie na receptę, ale po miesiącu wróciło. illadian zażegnał problem, efekt poprawy po 3 tabletce (na 10 w opakowaniu, najlepiej wziać całą kurację, czyli 10 dni). Niemniej wizyta u gina niezbędna, można zapodać coś do czasu wizyty, żeby nie oszaleć.

lactovaginal jest bez recepty i kosztuje kilkanaście złotych, do tego do smarowania może być provag żel i świąd powinien się zmniejszyć

Gość marudna zosia
skuteczne leki są na receptę, więc najlepiej pójść do ginekologa. żeby uzupełnić florę bakteryjną w pochwie można zastosować jakiś probiotyk dla kobiet, np. lactovaginal.

no wlasnie lepiej cos zastosowac wspomagajacego a pozniej mozna stosowac wraz z antybiotykiem jak ja ten multi gyn, do tej pory go stosuje i infekcji nie ma ani grzybicy, czyli bakterie sie nie gromadza gdy delikatnie bede miala obtarta pochwe.

Gość aaaaanaa
dopochwowo invag-ok.24 zł, clotriamzolum krem-ok.4 zł-obydwa są bez recepty.Na receptę Ci nie piszę bo i tak sama ich nie wykupisz.

nie dziękuję, nie skorzystam z nich, wolę multi gyn acti gel, który zapobiega grzybicom i infekcjom oraz idealnie łagodzi podrażnienie

Gość kidabion
Bardzo skuteczny jest Lactovaginal - 22 zł, stosuje tez provag żel - 14zł. Lactovaginal jest dopochwowy, może forma podania nie najfajniejsza ale za to jest skuteczny i szybko działa, żel - wiadomo, skuteczność tez wysoka, dodatkowo niweluje świąd i pieczenie.

Gość BeautyGirl25
Równie skuteczny jest probiotyk dopochwowy invag, zawiera aż 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, cena to około 24 zł za 7 kapsułek, ma pozytywną opinię PTG, można go stosować profilaktycznie ale również po przebytej infekcji.