Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość katerock85

wyniki morfologii a dieta

Polecane posty

Gość katerock85

Witam, Zacznę od tego że jestem zdrowa. W sensie nie mam żadnych chorób przewlekłych ani w ogóle żadnych chorób. Niedawno złapałam zapalenie pęcherza, a jak mi się skończyło to zaczęły mnie boleć nerki. Dalej mnie troszkę pobolewają ale minimalnie (minęło już jakieś 2-3 tygodnie od zapalenia). Dodatkowo po raz drugi mam czyraka w uchu. Tzn nie zdążył jeszcze wyrosnąć, ale już się tworzył, na szczęście antybiotyk go unicestwił. Zlecono mi badania krwi ze względu na nerki i właśnie tego czyraka. I morfologia mi wyszła troszkę poniżej normy, a zwykle badania mam wzorowe. Nie wiem, może to kwestia antybiotyków, które brałam zarówno na nerki jak i na czyraka? Oto wyniki: WBC4,42 RBC4,14 HGB10,7 HCT33,7 MCV81,4 MCH25,8 MCHC31,8 Zrobili mi również kreaytnine wyszło 0,5 i glukozę, wyszło 83,5. Czytałam o tych powyższych wynikach i się przeraziłam, bo wiele wskazuje na coś zwanego „przewodnienie ustroju. I ma to chyba związek z nerkami. I nie wiem czy się zacząć denerwować czy jeszcze z tym poczekać. Czy istnieje szansa, że te wyniki są troszkę poniżej normy ze względu na dietę? To też nie jest tak, że dieta to coś nowego w mym życiu. Odchudzam się praktycznie co roku i zawsze tak samo: 1 posiłek: 2 kromki chleba z szynką i pomidorem albo jogurt naturalny z płatkami owsianymi 2 posiłek: serek wiejski z rzodkiewką albo makaron z serem albo makrela z jajkiem 3 posiłek: banan, pomarańcz albo jabłko 4 posiłek: sałatka warzywna z jajkiem 5 posiłek: fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym, pierś z kurczaka z ryżem albo kuskus, omlet z 3 jaj z pomidorami i cebulą albo ziemniaki z cebulką. A w weekend jem też słodycze i buły. Wyniki mam gorsze pierwszy raz. Więc dlatego piszę. Myślicie, że coś może być nie tak z nerkami albo dietą? Będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować