Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metafefa

Czemu płodność jest tak niesprawiedliwie porozdawana ?

Polecane posty

Gość metafefa

Jedne kobiety piszą tu, że wystarczy im raz się zapomnieć i uprawiać seks bez zabezpieczenia i od razu ciąża, urodzą dziecko, nie miną dobrze 3-4 miesiące od porodu, już 2 ciąża nie wiadomo skąd. Za rok następne dziecko i tak by mogły płodzić 50 dzieci praktycznie z każdego stosunku....... Z drugiej strony jest tyle "staraczek", co i stojąc na głowie po stosunku do niczego nie dojdą i tylko patrzą na te obsypane dziećmi kobiety i żal je ściska. Nawet jak się nie stara taka kobieta specjalnie, też musi wiele miesięcy upłynąć, by doszło do zapłodnienia. Ja jestem przykładem takiej ciężko zachodzącej w ciążę i w głowie mi się nie mieści, jak można tak umieć płodzić dzieci rok po roku , tak jakby te plemniki gnały do tego jajeczka u tej kobiety jak gwoździe do magnesu...???????

Gość ale ogolnie to naprawde wredne
często jets tak, że z kobietami i mężczyznami zdrowotnie jest wsyztsko oki, ale kobiety chca tak mocno dzieci, że same sie blokują. Bo tak naprawdę to one za każdym razem myślą " co jeżeli znowu sie nie uda?" Dlaczego tyle kobiet, które zdecydowały się na adopcje jakiś czas później zachodzi w ciążę? bo przestały sie starać.

Gość jhbcjhdb hw
a ja wpadłam dwa razy i z mężem musimy na głowie stawać, żeby nie wpaść po raz 3:) ale moja rodzina całą taka płodna i gdyby nie zdobycze medycyny pewnie każdy z nas miałby po kilkanaście sztuk potomstwa mnie dziwią wszystkie starania, bo starania kojarzą mi się z antykoncepcją a nie odwrotnym skutkiem

Gość notaaak
płodność to też kwestia indywidualna...poza tym samo zachodzenie w ciążę, to nadal wielka zagadka, nie jedna usłyszała że dzieci mieć nie będzie, a tu bach zaraz ciąża...

Gość metafefa
Ale ja teraz się aktualnie nie staram, nie zależy mi na szybkim zajściu w ciążę, mam już dziecko i instynkt staraczki już mi dawno przeszedł - ot spontanicznie uprawiam seks bez zabezpieczeń nie unikając ciąży ale też się o nią nie starając, ot, co będzie to będzie, ale mój syn ma już 3 lata i jakoś w 2 ciąży nie jestem i wcale nie ubolewam że nie jestem, ale po prostu widzę, że nie da się tak zajść w ciążę łatwo, nawet bez zabezpieczenia.

Gość metafefa
Ile przez ostatnich miesięcy miałam seksu w same dni płodne i nic z tego nigdy nie było, widzę, że powtarza się historia sprzed lat, kiedy chciałam zajść w ciążę. A teraz nie mam parcia i też nic nie ma, - nie żeby mnie to martwiło, ale poruszyłam ten temat dla czystej teorii,zainteresowało mnie to po prostu, że taka para jak my może 5 lat nie używać zabezpieczeń żadnych i mieć tylko 1 dziecko i to mocno wystarane, a tu inne muszą żelazne majtki wkładać,a jeszcze przez nie przebije się jakiś plemnik, który doprowadzi do poczęcia.

Gość a co mozna robic u kosmetyczki
otoz to, moja kolezanka miała nigdy nie mieć dzieci wiec się nie zabezpieczali i ciaza, lekarze - cud, ale wdruga ciaze nie ma mowy by zaszla - zaszla, dziś ma 3 dzieci

Gość no masz racje
Ja zaszłam w ciąże 2 razy za pierwszym podejściem...z mężem śmiejemy sie ze jesteśmy płodni ja króliki :)

Gość dsaaaaaaaa
metafefe czyli rozumiem, ze stosunki u was zawsze sa do konca? nie piszesz tu o jakichs przerywancach?

"a tu inne muszą żelazne majtki wkładać,a jeszcze przez nie przebije się jakiś plemnik, który doprowadzi do poczęci" ooo, a to o mnie:) z mężem się śmiejemy, że przerzucamy się na antykoncepcję dla koni

Gość kkkaddlflfl
ja nie do końca wierzę w to zachodzenie w ciąże przy prawidłowo stosowanej antykoncepcji ;) raczej to jest bardzo bardzo rzadko...przy tabletkach łatwo coś przeoczyć stąd te niby wpadki przy braniu właściwym.

17:14 [zgłoś do usunięcia] kamelia majowa "a tu inne muszą żelazne majtki wkładać,a jeszcze przez nie przebije się jakiś plemnik, który doprowadzi do poczęci" ooo, a to o mnie z mężem się śmiejemy, że przerzucamy się na antykoncepcję dla koni no właśnie i o mnie też, rozważałam podwiązanie jajowodów, ale sobie poczytałam, że są kobiety, które mimo to zaszły... kurde to pewnie by na mnie trafiło:(

Gość zmiana klimatu pomaga
Jak moge cos doradzic,to zmiana klimatu pomaga przy zajsciu w ciaze.Moja kolezanka zaszla w ciaze na wczasach przy antykoncepcji.Ja z moim pierwszym dzieciakiem zaszlam po miesiacu w ciaze i bylam na weekendowym wyjezdie w Barcelonie :) a z drugim po po dwoch miesiacach i tez zmienilam klimat .

Gość a ja uważam, że
te Wasze bajeczki o poczęciu przez żelazne gacie to bzdury wyssane z palca. Macie po prostu kupę dzieci nie od jednego razu bez zabezpieczenia, tylko gzicie się jak króliki po 50 razy dziennie i nie uważacie na nic kompletnie, a potem zdziwienie,"czemu ja w ciąży jestem ?"

Mozecie sie smiac, ale mi kiedys ginekolog powiedzial, ze pijaczki dlatego nie maja problemow z plodnoscia, bo alkohol rozluznia jajowody i rozpulchnia macice i latwiej o zaplodnienie. Do tego jeszcze dochodzi nagminny brak antykoncepcji i zero myslenia o konsekwencjach.

Gość Gladyssss
hehe,może dlatego ja zaszłam przy pierwszym strzale zaraz po Sylwestrze? :D

Gość fgbgfthtg
zasada jest prosta : im bardziej kobieta chce miec dziecko tym trudniej jej zajść w ciążę. Wystarczy nie mysleć i nie świrować tj, żadnego mierzenia temp., picia wiesiołków i innych cholerstw, żadnego seksu na termin - tylko spontan! Moja bratowa o pierwsze dziecko starała się 6 lat, skonczyło sie na IUI, potem chciała drugie dziecko i 3 lata nic - a tez swirowałą. W końcu odpuściął - bedzie to będzie, nie to trudno i...ciąża!! Bez pomocy lekarzy...!

Czesc dziewczyny. ja majac 19 lat uslyszalam diagnoze.... "ty dziewczyno nie bedziesz miala dzieci". po 7 latach przywyklam do tej mysli az tu nagle 2 kreseczki. niestety trwalo to tylko 11 tyg :( to niesptawiedliwe. oboje z partnerem jestesmy odpowiedzialni i chcielismy dziecka, a te ktore pija i cpaja rodza. znam wiele takich dziewczyn. one moga a ja nie

Gość a ja uważam, że
Kamila, no właśnie się zgodzę, coś w tym jest. Ja nie mówię, że każda płodząca 5 dzieci to pijaczka, nie, ale kobieta, która ma trochę rozumu zna swój organizm, wie, jak wygląda mniej więcej jej cykl i co należy robić, żeby nie doprowadzić do ciąży, bądź do niej doprowadzić i w dzisiejszych czasach naprawdę jest taka wiedza na ten temat i tyle medycznych wątpliwości, że takie wpadki raz po raz to tylko z powodu glupoty i nieuwagi a nie mega płodności i zawodności antykoncepcji.

No ja tez jestem przykladem szybkich ciaz.w pierwsza zaszlam w 3 cyklu ale maz byl wtedy na wyjezdzie I widywalismy sie raz na mc I nie ustalalismy spotkan pod owulacje.w druga zaszlam po 6mc od porodu -wystarczyla jedna noc bez zabezpieczenia,(wczesniej zawsze sie zabezpieczalismy) I juz ciaza.zabawne bo gdy bylam mlodsza to mialam uczucie,ze nie bede miec nigdy dzieci.moze dlatego,ze przed mezem bylam z kims 7 lat.jedyne "zabezpieczenie" jakie stosowalismy to stosunek przerywany I nic.

daga2307 - jeśli mogę zapytać, co jest przyczyna takiej diagnozy? bo znam z życia conajmniej 3 przypadki gdzie też mialo nie byc dzieci... a są.

Gość a ja uważam, że
miało być medycznych rozwiązań

Gość a ja uważam, że
daga, rozumiem Twoje rozczarowanie, dlatego zgodzę się ze stwierdzeniem z tematu, że płodność jest bardzo niesprawiedliwie podzielona. Ja też stosując długo stosunek przerywany nie zaszłam w ciążę. I ogólnie stosując jakiekolwiek zabezpieczenie, w ciążę nie zaszłam. Dopiero jak zaplanowałam dziecko, kiedyś w końcu się doczekałam , ale to też nie trwało miesiąca i już, tylko trochę dłużej.

Gość a ja uważam, że
Ja kochałam się bez zabezpieczenia i po pijaku i przy zmianie klimatu i z myślą o zajściu w ciążę i bez myśli i nigdy nie spotkała mnie sytuacja, żeby po takim razie już zaciążyć.

Mialam spore ploblemy. zaczelo sie od glupich boli brzucha. okazalo sie, ze to ropne zapalenie. trwalo 8 miesiecy, nie mozna bylo tego wyleczyc. pozniej zrobili mi laparoskopie wiele zrostow i niedroznosc. partner wiedzial o wszystkim, na poczatku znajomosci powiedzialam mu o tym. po miesiacach bez zabezpieczenia szok. lekarz u ktorego bylam potwierdzic tez nie wiedzial co ma powiedziec. sam nie rozumial jak doszlo do ciazy

Gość ja szybko zachodzę.
zaszłam przy jednym z pierwszych stosunków jakie miałam ze swoim mężem---poroniłam tą ciążę. potem zaraz zaszłam w następną--mam syna. jestem taka,że wystarczy mi 1-2 stosunki w czasie płodnym i już jestem w ciązy. dlatego po porodzie założyłam sobie spiralę

Gość ja szybko zachodzę.
aczkolwiek bardzo bym chciała mieć drugie dziecko--aczkolwiek sytuacja finansówa nam na to nie pozwala na razie:(

ja szybko zachodze. a ile czekalas po poronieniu? mialas zabieg czy byl to wczesny etap?