Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brylowataaaa

do okularników.... help

Polecane posty

Gość brylowataaaa

a więc jutro idę do okulisty już dawno miałam iśc, bo na pewno mam albo astygmatyzm albo ukryty zez-sama nie wiem kiedyś nosiłam okulary w dzieciństwie teraz pracuję przy komputerze, mam bóle głowy, oczy przekrwione, święty czas no ale jakie okulary mam wybrac? tzn wiem, że nie dobierzecie mi kształtu opraw bo mnie nie widzieliście ale jakie wybrać w sensie - plastikowe?całe obudowane? czy częściowo? ja się w ogóle nie znam, a w salonie wiadomo - będą mi wciskać takie bym zapłaciła dużo jakie macie doświadczenia? myślałam też, że może kupię dwie pary? tzn zamówię np. czarne, plastikowe, takie "wygodne" na co dzien, takie po domu, które jak zniszczę to nic się nie stanie i jakieś o innym kolorze,np. jasnymi wstawkami, by mieć jakąs odmianę, no i bardziej "eleganckie", na wyjątkowe okazje pewnie będziecie się śmiać, ale mnie to strasznie stresuje, już sam fakt, że będę musiała je nosić bo wg mnie nie pasuje mi żąden kształt i wyglądam w nich okropnie macie jakieś rady, zwrócić na coś szczególną uwagę u optyka?

ja mam zabudowane tylko u góry i mają złoty kolor. nie podobają mi się plastikowe lub takie masywne, wolę delikatne ale to już kwestia gustu. nie przejmuj się, weź jakąś koleżankę ze sobą, poprzymierzaj i niech Ci doradzi. na spokojnie. teraz jest taki wybór ze coś się dla Ciebie znajdzie.

Gość brylowataaaa
ehh boje się, że nic nie wybiorę, alboz musu coś co mi nie podejdzie :( ps. gratulacje efektów odchudzania!

nie wiem jak teraz ale jak byłam w PL w lecie, to w salonach vsion expres w weekendy doradzały stylistki.

dziękuję bardzo :) pierwsze okulary to poważna sprawa hehe i wcale się nie dziwię, że się stresujesz. i nie spiesz się, nawet jakbyś miała wybierać 2 godziny. ważne żebyś się w nich dobrze czuła :) i nie wiem czy jest sens kupowac 2 pary..chyba że masz nadmiar gotówki:P mi wystarczają jedne ,chociaż mam gdzieś schowane stare z niewiele słabszymi szkiełkami.

Gość brylowataaaa
a ja nie mieszkam w PL mieszkam w Czechach Tu jest coś takiego jak Vision Express tylko nazywa się inaczej ale i tak nie chcę rad żadnej stylistki, to już wolę sama wybierać

Gość brylowataaaa
widziałam w jednym salonie taką promocję - że jak się zrobi u nich 1 parę, to druga ta tańsza gratis z szkłami no stresuję się, bo jakoś dziwnie się czuję i -jakkolwiek śmiesznie to zabrzmi - chyba wstydze się nagle chodzić w okularach, będę się czuła nieswojo...

Gość ale koniecznie okulary?
Dobrze w nich wygladasz? Może na soczewki sie zdecyduj?

Gość dghfff
Nie bierz opraw od razu. Przejdź parę salonów pozwól sprzedawcom coś doradzić. osobiście poprzednio miałam delikatne oprawki tylko od góry i myślałam że teraz znajdę coś podobnego, a tu masz kupiłam grube plastikowe czarne z przodu i niebieskie od wewnątrz, jak tylko założyłam to wiedziałam że te albo żadne;) . I to jeszcze żeby było śmieszniej jak patrzyłam w katalogu lynx optique to z kolekcji dziecięcej ;) Dobrze tez popatrzyć w sieci lub popytać znajomych są salony znane z tego ze pracownik rewelacyjnie dobiera oprawy... nawet jeżeli dany salon jest drogi to można szukać potem czegoś podobnego w innym. Na ukrytego zeza okulary nie pomogą, na astygmatyzm tak ale ie każdy się przyzwyczai do cylindra ja nie byłam w stanie i teraz lek mi ich w nowe szkła nie włożyła. Może się okazać ze nie będziesz potrzebować okularów tylko kropli do oczu;)

przyzwyczaisz się, na początku zawsze jest dziwnie..chyba też bym nie skorzystała z porady stylistki.. teraz jest na prawdę bardzo duży wybór, może też sobie sprezentuj jakieś delikatne to nie będzie wielkiego szoku w wyglądzie.