Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetepettte

W Polsce nie ma biedy. Tyle szczawiu przeciez rosnie

Polecane posty

Gość tetepettte

jak jestescie głodni to zbierajcie szczaw lenie ! Kapitalizm jest, tego chce przeciez prawica a nie socjalu

Gość prawiku skończ fantazjować
o co biega z tym szczawiem?

Gość fgjkhkl;
http://wyborcza.pl/1,75478,13514594,Niesiolowski_nie_wierzy__ze_w_Polsce_dzieci_gloduja___.html

Gość tetepettte
No o to, ze gadają jaka to bieda w Polszy a pelno szczawiu przy drogach

Gość grzyby,jagody,śliwki
nie mówcie o tym głośno,bo jak się dowiedzą że taki dobrobyt ze szczawiem,to podatek od zbierania szczawiu na łąkach nałożą.

Gość kamikadze emeryt
laki z reguly zawsze maja swojego wlasciciela i to on ma ostatnie slowo czy pozwoli komus ten szczaw szarpac:D

Gość mata tata bata
Najlepiej na szczaw iść w nocy, latarka, bejsbol dla obrony, bo trzeba sie będzie odganiać od innych amatorów szczawiu, wory do pakowania.

"zwróć uwagę na to, że jest zima." trzeba się na następną zabezpieczyć i przygotować zapasy szczawiu suszonego/mrożonego

e tam. Nie jest tak źle. Możemy przejść na kuchnię francuską. Ślimaków i żab jest u nas dostatek. Może coś z orientu? Dżdżownice,szarańcze,karaluchy.. Głowa do góry.

Gość mata tata bata
Moja babcia robiła surówke z młodej pokrzywy, również z liści mniszka.

Pospieszcie się ze zbieraniem szczawiu jak wyrośnie. Od lipca zostanie wprowadzony podatek od zbierania szczawiu w wysokosci 10zł od 1 kg. A od stycznia 2014 r. organizacje ekologiczne chcą wpisać szczaw na listę gatunków zagrożonych wyginięciem i postulują już o zakaz zbierania szczawiu.

Gość mata tata bata
E tam, w parku sa łabędzie nawet zimą. Taki łabędź duży jest, na tydzień mięcha starczy.

Gość mata tata bata
Szczaw też. :D

w ogóle wszystkim wyjdzie na zdrowie, bo czyż nie jest to modelowa dieta w zgodzie z naturą - brak przetworzonych składników, żadnych utwardzaczy, ulepszaczy i zapobiegaczy (w sensie konserwantów). Żyć nie umierać

Zależy skąd masz ten szczaw. Czy z czystej łączki czy z jakiś nasypów kolejowych (bo o takim szczawiu nasz główny dietetyk kraju chyba wspominał) czy rowów przydrożnych.

ludzie o co chodzi z tym szczawiem , ja nie rozumiem , chyba coś przeoczyłam , ja tam bym poszła zbierać taki szczaw jak tylko byłaby z tego kasa , mam 43 zł za tydzień święta paranoja i ttyle

Gość EffffToYaaa
"trzeba się na następną zabezpieczyć i przygotować zapasy szczawiu suszonego/mrożonego" X WIdac Lucy, ze nie gotujesz i nieasz pojecia o kuchni. Moze jeszcze kaz lduziom suszyc szpinak, roszponke i rukolę - ta sama kategoria absurdu :)