Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melka76

Częste zastoje piersi.

Polecane posty

Gość melka76

Moje dziecko właśnie kończy 4 m-ce, karmie tylko piersią. Myślałam że po takim czasie, laktacja jest na tyle ustabilizowana, że zastoje czy zapalenia, będę miała dawno za sobą, a ja nadal borykam się z tym. Ostatnio mam średnio raz na 2 tygodnie :( W tej chwili mam na obydwu piersiach jednocześnie. Mam już czasami dość, coraz częściej myślę o odstawieniu od piersi i przejście na mm. Ale bardzo zależało mi na karmieniu do ukończenia 6 m-ca życia. Jak sobie z tym poradzić?

ja się nie mordowałam dłużej niż 4 miesiace a miałam zastoje z obiema dziewczynkami jak nie dajesz już rady to nie męcz się dłużej co miałaś najlepszego już dziecku oddałaś

Gość Zamiast
A karmisz w różnych pozycjach? najlepiej raz na leżąco raz klasycznie lub spod pachy bo z różnych rejonów wtedy mleko płynie.

Gość melka76
jeśli mam zastój od zewnętrznej strony lub pod spodem to karmię spod pachy. Na leżąco, na boku, nie mogę, bo wtedy pierś na której leżę jest przygnieciona i jest jeszcze gorzej. W ogóle w nocy śpię TYLKO na wznak, bo na boku, właśnie z powodu piersi, nie mogę. Mam duże piersi i łatwo się "przegniatają".

Znam ten ból, mój ma 4,5 msc i ciągle nawały mleka. Karmie w różnych pozycjach. Ale zapaleń już nie ma to dam rade, w ostateczności minimalnie ściągam żeby ulżyć piersiom. Karmić chce więc lepiej nawały jak braki ;-)

Gość melka76
Dziecko je ale nie zawsze udaje jej sie ten zastoj sciagnac