Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra;

zrobic parapetowke w swiata?dla rodziny meza

Polecane posty

Gość kleopatra;

Rodzina meza ciagle nam wyrzuca ze jszcze ich nie zaprosilasmy na parapetowke(mieszkamy juz pol roku w nowym donu) a jak chce ich zaprosic to albo nie maja czasu, albo nie maja wolnego w pracy albo mi nie pasuje i tak w kolko wiec maz wpadl na pomysl ze zaprosimy ich w swieta bo w tedy kazdemu paduje i bedziemy miec to z glowy. Niby dobry pomysl ale boje sie ze sie nie sprawdze bo kazdy w swieta chce zjesc cos pozadnegi wiec musialabym zrobic obiad dwudaniowy,jakies przystawki, salatki i cos na kolacje. Gosci byloby ok 12. Nie jestem jakas dobra kucharka ale cos tam potrafie zrobic. Dac sobie spokoj i nadal suchac narzekan rodzenstwa meza czy ugoscic tak jak pofrafie? Maz pewnie bedzie tak czy siak spotkac sie w swieta z rodzina wiec jak nie zrobimy swiat u nas to pojedziemy do tesciow. Pomozcie

Gość 545433
ja bym nie zapraszala ich w swieta,pomysl sama,bedziesz musiala stawac na glowie i serwowac im swiateczne potrawy bo nie podasz przeciez zwyklego obiadu a oni pewnie mysla ze jak zswieta to bedzie co pojesc a Ty tylko bedziesz latac od kuchni do pokoju i im uslugiwac,tyle czekali to niech jeszcze poczekaja,nie daj sie wykorzystac i zapros ich kiedy Tobie pasuje a nie im,pozdrawiam:)

Dla mnie parapetówka kojarzy się zabawą,alkoholem :D A w Święta to by mi to nie pasowało. Ja bym zaprosiła ich na świąteczne śniadanie lub obiad.Przecież nie musisz bóg wie czego podawać wyszukiwanego.Niech króluje pieczeń,jaja,dobra kiełbasa,domowe ciacho :D A jeśli chcesz mieć mniejszy stres to zaproś ich na luzie po Świętach.

Gość zostać chrzestną?
zapraszałas ich a im nie pasowało więc niech nie stękaja. Poza tym nie lubie osób, które sie wpraszaja i cos wypominają....

Gość kleopatra;
Tez zastanawialam sie nad majowka ale niestety moj maz w dlugi weekend pracuje:( Rodzina meza tez pije w swieta multum alkoholu wiec dla nich to nie byloby roznicy czy swieta czy nie.

Gość fanka anka
poczekaj jeszcze troche bedzie cieplej to zrobisz parapetówke w formie grilla, dużo mniej roboty z szykowaniem, kupisz palstikowe naczynia i będziesz miała z głowy.

Gość kochanka Francesca
dobre pytanie :classic_cool:

Gość natmik
jeśli to ma być impreza jak zwykle parapetówka wygląda t bym nie zapraszała. święta to post. a jeśli chodzi im o to żeby sie u was w domu spotkać to to była by dobra okazja,z tym ze ja bym poprosiła zeby każdy ze sobą przyniósł jakieś świąteczne danie i juz.

Gość widać wiesz co to święta kobie
Dobre święta to post. Ty wiesz kiedy kończy się post i co to za święta wogóle?

Gość Bądź sobą
parapetówka to obiad dwudaniowy? Od kiedy?? Parapetówe robi się wieczorem, stawia się jakieś przekąski (np jaja w majonezie, wędlina, ser, chleb i co tam jeszcze chcesz) jakieś ciepłe danie, mogą być takie fajne małe paróweczki, do tego np flaki i alkohol. Pierwsze słyszę o takiej parapetówce jak Ty piszesz...