Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana zestreowana

dania na święta wielkanocne

Polecane posty

Pomóżcie w święta przyjeżdżają rodzice mojego chłopaka do mnie . jakie dania proponujecie na taką okazję?

Gość ani nie kupuję ani nie jem
hmm najbardziej wielkanocne są jaja we wszelkiej postaci, żur i baba z lukrem :) A reszta według twojej inwencji

dzięki za odpowiedź, może jeszcze ktoś mi pomoże?:(

Gość medus_A
nie stresuj się, tylko zadzwoń do mamy swojego chłopaka i zapytaj, jakie ciasta przywiezie :) przy okazji zapytaj, co lubią jeść, bo planujesz menu na pewno będzie jej miło a reszta - jak ktoś wyżej napisał - tradycyjne potrawy wielkanocne nie są bardzo trudne ani czasochłonne, zrób żurek, jajka, sałatkę może pasztet, jeżeli lubisz pichcić?

Gość ijustdied
Zrób jaja z nadzieniem. Z porem i szynka pycha!

Gość majteczkowa koronka
ijustdied możesz podać przepis na te jajka byłabym wdzięczna:)

Gość ijustdied
Jajka gotujesz na twardo. Wtedy przekrajasz na pol , następnie wyjmujesz z nich zoltka . Zoltka ugniatasz widelcem aż będzie taka "pacia" do nich dodajesz majonez por oraz szynkę drobno pokrojone i doprawiasz :) wtedy ten farsz wsadzasz w wydrążone połówki jajek.

Gość ajjasas
połówki jajek, żółtka lekko pokruszyć, wymieszać z odrobiną majonezu i rzerzuchą, nakłądać do jajek, plasterki łososia pokroić na długie paski oszer. około 2cm., Z każdego paseczka zwinąć jakby różyczkę i wcisnąć z wierzchu w farsz my uwielbiamy

U mnie Wielkanoc musi pachnieć swojską kiełbasą (białą i wędzoną) , pieczoną szynką i schabem,domowym pasztetem , jajami (na twardo z dodatkiem róznych sosów lub faszerowane) i oczywiście domowe ciasto.

Gość maniana 11
polecam diete nasze społeczeństwo jest spasłe otyłe grube

Gość kuleczka21
jajka faszerowane z anchois a drugie z pieczarkami i majonezem do tego bagietka inny pomysł to deska serów, różnych kabanosów i kiełbasek sałatka z ananasem i makaronem, oraz szynką i majonezem wiadomo makowiec, żur z biała kiełbasą, baba. Schab pieczony ze śliwkami lub morelą.

Gość jkhfhfjkhf
Jeśli chcesz zaskoczyć ich nowym daniem to polecam Ci wielkanocną pastę z aromatem wędzonej papryki z przepiórczych jajeczek http://alturl.com/asecg

Gość moje sniadanie
biała kiełbasa parzona albo upieczona ,jajka faszerowane i z majonezem,żurek ,szynka (mozna w plastry zawinąc szparagi ze słoika,kawałek ogórka,papryki konserwowej,galaretka z kurczaka i warzyw robiona w małych pojemnikach,schab pieczony (mozna ozdobić i zalać galareta),pasztet,mozarella z pomidorami ,sałatka jarzynowa i,mix sałat,ogórek,pomidor,cebula,feta z vinagretem,kawałki melona zawijane w szynkę (np.szwarcwaldzką z lidla,babka drożdzowa,mazurki,sernik,-to chyba wystarczy na sniadania:-) a po południu coś na ciepło dobra pieczeń,kaczka,