Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Music Man

Da się poprawić barwę głosu?

Polecane posty

Witam. Mam pytanie: Czy da się w jakiś sposób zmienić barwę swojego głosu? Od dziecka gram na gitarze i pianinie. Mam słuch i perfekt wpadam w ton lecz nie podoba mi się mój głos. Jest ... bezdźwięczny i brak mu mocy. Naczytałem się pełno poradników jak śpiewać i td. i z youtube poradników. Ale czy to możliwe poprawić jakość i barwę swojego głosu tak aby inni pomyśleli: oo ten ładnie śpiewa. Baaaardzo pragnę robić swoje covery (pop r&b). Jestem uzdolniony muzycznie, technicznie ;) (electr. music) i filmowo (dla teledysków) - ale nie mam głooosuu ;( Pracuje już z piosenkarką i robimy pierwszy cover (mieszkam w Berlinie) ona jest pochodzenia USA. Ale to nie to samo. Chciałbym sam śpiewać i robić dobre covery z moim vokalem. Jest tu ktoś kto się zna albo ma radę? Dziękuje wam bardzo. Sory że piszę w tym temacie ale tu jest najwięcej ludzi.

Barwy głosu nie poprawisz - taką masz. Możesz jedynie popracować nad interpretacją, nad oszukiwaniem ucha.

Gość Safiraa
barwa głosu troszkę zależy od diety. włoszki mają bardzo niskie głosy, ponieważ w potrawach spożywają sporo oliwy przez co struny głosowe sa " naoliwione" a ta elastyczność choć bardziej flaczkowatość sprawia, że maja niski głos.

Gość krwawiszcze
Ewentualnie nad emisją głosu byś musiał popracować (jak aktorzy, nie każdy z nich od początku ma super głos i odnajduje się wszędzie), ale to u specjalisty a nie z poradników w necie.