Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elissa de Minoque

rytuał spowiedzi indywidulanej obraża mnie jako wolną jednostkę, a was ?

Polecane posty

Gość rozmowa dobra rzecz
[zgłoś do usunięcia] ifka* Lusiu, a może po prostu chcą sobie porozmawiać na ten temat??? Wszak wolno im. Każdemu wolno rozmawiać.Nie tylko wolno ale należy.Tyle że..... ten topik ani trochę nie wygląda na chęć romowy o czymś, tylko na atak wobec KK.Takie bardziej potępianie i negatywne osądzanie. Na rozmowę nie wygląda to ani trochę.

Gość barranek strasznie
-nie lubi trolowania dlatego teraz troluje

Gość poległam i wstaję
ja też nic nie muszę tłumaczyć, normalnie się spowiadam a Bóg wie co mu gadam bo mnie zna. tłumaczyć-nielzja :) spowiedz super sprawa for me-jeden z lepszych wynalazków:)

Gość sitkom
młotek powiedz kiedy się śmiać ,nie chcę zrobić ci zawodu miało być śmieszne czy pouczające/ bo nie wiem ?

To jakaś obsesja z tym atakiem na KK. Albo syndrom oblężonej twierdzy.

Gość baranekk...
akurat ci księża nie są ' znudzonymi biedactwami ' , tylko normalnie mówią do ludzi ...jak jest - to są fajnie ludzie , a nie jakieś 'projekty wylansowane w jakiejś tam świadomości ' oczywiście można w samotności i w domku się pomodlić - bardzo dobrze , ...ale wiara powinna być bardziej żywa , czyli ... 'tam , gdzie się dwoje , albo troje zbierze w imię Moje , tam Ja jestem pośród nich ' - tak pisze niestety a wiec możesz sobie tam sobie po cichu modlić się i wyznawać , co jest oczywiście dobre , ale Jezus wolał raczej większe czasami , jak wynika z Ewangieli większe zgromadzenia ' judaizm i Tora np. jest np. bardziej 'zamknięty ' w dlatego np. z tamtych kręgów się krytykuje to i tamto

Gość Dżammala
16:15 [zgłoś do usunięcia] sieben raten za armaten To Ty zomo czy Twoja niunia? x To My: Platforma oburzonych Czyli platforma dewotów.Słownik PWN edycja by Njun niezalog mówi iż osobnik oburzony niekulturalnością i wyzywaniem innego osobnika, to dewot/dewotka.

Gość cóż, jak teologowie mówią
"gdy nie dostaniesz rozgrzeszenia, niekoniecznie tak ma być, idź do innego księdza, jak nie dostaniesz to do kolejnego" to rozgrzeszenie na spowiedzi kompletnie traci wartość:D tak samo fakt, że w innych odłamach taki twór już nie występuje, o czymś świadczy ale no ja już nie wierzę, więc pewnie nie mogę patrzeć obiektywnie. za to wierzący mają wyłączność na obiektywizm ;)

Gość wiara jest na wykancalni
dlatego tak glosno o niej. Ale nawet to juz nie pomoze

Gość rozmowa dobra rzecz
[zgłoś do usunięcia] ifka* To jakaś obsesja z tym atakiem na KK. Albo syndrom oblężonej twierdzy. Wydaje mi się że to nie syndrom,bo jednak romowa wygląda całkiem inaczej.Dość łatwo to odróżnić.W rozmowie jest inny ton, jakiś szacunek dla ludzi inaczej myślących etc.A tu...

sitkom młotek powiedz kiedy się śmiać ,nie chcę zrobić ci zawodu" nie wiem nie chcę ci zakłócać procesu myślowego ale jest napisane: ten się śmieje, kto się śmieje ostatni :P:P

rozmowa dobra rzecz okazałam Ci brak szacunku???

Gość baranekk...
iftar czy ktoś na tym forum zaatakował muzułmanów , protestantów , żydów , za jakieś zwyczaje , poglądy , czy za coś tam zakładajac topiki na temat ich zwyczajów ( no chyba że kafeteryjni prowokatorzy ) ? ...nie przypominam sobie - tak że jak się pojawią takie , to będziemy mogli sobie porozmawiać - jak na razie nie widziałem ifka , abyś wrzuciła coś 'kompromitującego' na te inne wyznania , poza wrzutami na temat kogoś z kk.

baranek: czy ktoś na tym forum zaatakował muzułmanów , protestantów , żydów , za jakieś zwyczaje , poglądy , czy za coś tam zakładajac topiki na temat ich zwyczajów nie, nikt te wszystkie ataki na żydów, pedałów, cyklistów, platformę i palikotów to są obrazoburcze pomówienia, i żaden szanujący się katolik nie mógłby tak postąpić tak mi dopomóż św. Hipokryzjo, patronko baranków

Baranek ja się w 100 % zgadzam z tym że we wspólnocie należy przeżywać wiarę.Tak to jest zalecenie i Jezusa i ST.Wspólnota pomaga wzrastać, a gdzie 2 lub 3 ej, w Jego imię i On-jak najbardziej.Je nie wiem kim są ci księż, ani co mieli dokładnie na myśli, ale wiem że nie można rozwadniać tematu i mówić że nie należy się spowiadać z łamania przykazan np w dzidzinie intymnej bo to księdza może znudzić.No trudno-znudzi go to niech sobie ziewnie. Ale nie można kazać ludziom przemilczać własnych grzechów, bo jaki wtedy sens miałaby spowiedz? A wiesz wydaje mi się gros krytykantów KK nie wywodzi się z Judaizmu tylko z każdej grupy społ, bierze się to z wygodnictwa, z braku wiary, z strachu, z postrzegania tego tylko tak zewnętrznie,płytko, nie zada sobie ktoś trudu pogłębiania sprawy tylko tak zostanie na powierzni,wtedy to staje się pustym gestem, uciążliwym, bo wymaga ukorzenia się, i to jeszcze przed człowiekiem, dzisiejszy świat hołubiący Ego, nie lubi tego.

Gość rozmowa dobra rzecz
[zgłoś do usunięcia] ifka* rozmowa dobra rzecz okazałam Ci brak szacunku??? Nie, Ty wobec mnie nie.Ale ja miałam na myśli nie nasz krótki dialog, lecz cały topik, łącznie a możę przede wszystkim z pierwszym postem na czele.Już tam sa użyte słowa sugerujące wrogość np "katolicki beton" etc.Cały ton tej wypowiedzi jest właśnie taki.To nie jest rozmowa, tylko takie odgórne potępienie +robienie z katolików ograniczonych umysłowo" betoniarzy".

Gość baranekk...
młotek , jak zwykle powinien się parę razy dość porządnie puknąć , zanim zaskoczy , ale i tak mu to mnie pomoże - zakuta pała - to zakuta pała , która wpiernicza się w każdy topik , gdzie akurat pasuje jak ... taka ma rolę - Luśni - młota !

Gość Fakt pl
"czy ktoś na tym forum zaatakował muzułmanów , protestantów , żydów , za jakieś zwyczaje , poglądy , czy za coś tam zakładajac topiki na temat ich zwyczajów ( no chyba że kafeteryjni prowokatorzy ) ? ...nie przypominam sobie - tak że jak się pojawią takie , to będziemy mogli sobie porozmawiać - jak na razie nie widziałem ifka , abyś wrzuciła coś 'kompromitującego' na te inne wyznania , poza wrzutami na temat kogoś z kk. " Też nigdy nie widziałam. Rzeczywiście wyłącznie KK dostaje z każdej str po tyłku,innych religii się tu nie tyka.

Gość baranekk...
'A wiesz wydaje mi się gros krytykantów KK nie wywodzi się z Judaizmu tylko z każdej grupy społ, bierze się to z wygodnictwa, z braku wiary, z strachu, z postrzegania tego tylko tak zewnętrznie,płytko, nie zada sobie ktoś trudu pogłębiania sprawy tylko tak zostanie na powierzni,wtedy to staje się pustym gestem, uciążliwym, bo wymaga ukorzenia się, i to jeszcze przed człowiekiem, dzisiejszy świat hołubiący Ego, nie lubi tego.' prawdziwych 'Judaistów ' , to w Polsce prawie nie ma - i nie z tego wywodzi się atak to są dość mocniejsze grupy

Nie będę biegać po całej kafe z wklejkami dotyczącymi żydów czy muzułmanów. Jak jest temat ich dotyczący, który mnie zainteresuje to się wypowiadam. A wypowiadałam się nie raz. I to całkiem niedawno. W kwestii żydów właśnie.

Gość Midway to heaven
Dla mnie spowiedz to mozliwosc spojrzenia na siebie z boku, a nie szeptanie ksiedzu na ucho. Analiza, z czym jest lepiej, z czym gorzej, Bo w zasadzie, skoro cos uwiera moralnie, to dobrze mi robi ubrac to w slowa, powiedziec glosno ze cos nie gra. Poza tym jest szansa na weryfikacje gdzie jestem w moim zyciu na wielu plaszczyznach. Czasem tylko to wystarcza,taka swoista, darmowa, natychmiastowa, szeroko dostepna psychoterapia. Cos, za co ludzie placa ciezka kase dostepne dla szarakow. Dla mnie super sprawa!

Gość *no coment
znowu kafe spowalnia?

Jak to się nie tyka? Co chwilę są topiki o żydach i muzułmanach. Każda religia ma to do siebie, że ma różne sprzeczności, jeżeli jednak ktoś w to wierzy, to sprzeczności nie maja znaczenia. Wypisałam tu sprzeczność odnośnie spowiedzi, nie po to aby atakować kościół, tylko aby podkreślić, ze nikt nikogo nie zmusza do spowiedzi. Oburzacie się na atakowanie kościoła jednak zauważcie, ze wpisów jest mniej więcej po równo tych wierzących jak i nie wierzących. To są ciężkie tematy a ostatnio zauważyłam trend na kafe tematów i wierze bo wtedy jest dużo wpisów.

Gość baranekk...
temat dot. żydów zakładany przez projekt cafe pt. czarny rycerz ?

Gość rozmowa dobra rzecz
[zgłoś do usunięcia] młotkiem po głowie "te wszystkie ataki na żydów, pedałów, cyklistów, platformę i palikotów to są obrazoburcze pomówienia, " Jeden jedyny malutki nie mający żadnego posłuchu baranek krytykuje coś kogoś innego niż ogólny powszechny wróg publiczno forumowy nr 1,czyli KK,dla zachowania równowagi w przyrodzie -(chyba ? :P), ale to nie jest równowaga, jeden wyśmiewany baranek, naprzeciw wielu wielu forumowiczom tępiących wyłącznie KK.Chodzi o proporcje.Poza tym baranka i tak niemal nikt nie słucha,z rzadka ktoś się z nim zgodzi, a tak to każdy na niego urabura ;).Więc niezbyt obiektywnie stawiasz sprawę chyba -co?

baranek na topiku o historii, pół topiku było poświęcone żydom. Co do tematów o żydach, to nie istnieją tylko topiki czarnego rycerza.

Gość rozmowa dobra rzecz
Aby uściślić dodam że również nie miałam wypowiedzi WITF:) Wasze posty właśnie wyróżniają się na plus, w nich jest szacunek,czytałam Twoje ostatnie posty WITF i uważam że ten ton rozmową jak najbardziej jest. Dlatego tym bardziej widać różnicę.Mój komentarz dotyczył autorki topiku i wypowiedzi atakujących.