Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie poszkodowana

mial ktos z was zrosty w nosie?? mam kilka pytan...

Polecane posty

Ja to mam odwieczny problem z nosem...jak nie wielkie krwotoki,krzywa przegroda,perforacja to teraz jeszcze po operacji zrobil mi sie mega zrost z lewej strony ;/ jak wyglada ich usuwanie? Czy was one tez bolaly?

W nosie nie mialam, ale miałam w uchu po operacji i usuwane były sterydami :O

A czy Ciebie one tez tak bolaly?? W sumie nie wiem czy to jest napewno zrost bo dzis wieczorem to zauwazylam...zrobila mi sie taka duuuuza kulka w nosie praktycznie mam cala lewa strone przytkana,w dodatku okropnie to boli :( --- 1,5 tygodnia temu mialam operacje na przegrodzie

Taaaa... jestes tu jeszcze?

Gość Bartek ma zeza
ja mam od 30 lat krwotoki z nosa co jakis czas,nienawidze tego,nie raz wypluwam skrzepy jak pół mandarynki

Bartek ja identycznie... raz mialam nawet przetaczana krew. U mnie to bylo spowodowane duza perforacja przegrody,2 tygodnie temu mi zamykali,jeszcze jestem obolala po zabiegu a juz zrobil sie ten zrost :(

Gość Bartek ma zeza
ja panicznie boje się lekarzy,mam skłonność do krwawień,jak mam okres to leci i tu i tu,na szczęście z krwotokiem umiem sobie poradzic,-lód,lecz mam miękkie nogi serce wali,nie smarkam prawie nigdy bo zaraz leci krew

Moich krwotokow nie dalo sie zatamowac w domu ;/ odrazu pogotowie,szpital i zakladanie setonow, wiem co czujesz, sama mam nogi jak z waty,boje sie widoku krwi a podczas krwotoku obok mnie sa doslownie kaluze.... koszmar.gdyby moj dom sprawdzono przez policje tym urzadzeniem do wykrywania krwi to chyba wszedzie by ja znalezli.... a bylas z tym u laryngologa?

Gość Bartek ma zeza
byłam,mówi coś o przekrwieniu,niby taka uroda,dodam,że ja krew niestety połykam,bo gdybym jak radzą pochylała sie nad umywalką,zemdlenie murowane,gdyż jestem panikara,raz byłam w szpitalu-traumatyczne doświadczenie,na żywca jakies tampony mi wpychali

Ja nie zdazylam nigdy lykac bo lala sie doslownie jak z kranu ;/ no to wlasnie setony mialas wkladane...cos okropnego najgorzej przy wyciaganiu ;/ ja od 5 lat jem codziennie 3 x cyclonamine zeby zagescic krew. Kurcze mi tez mowia,ze taka moja uroda... nie chce przez cale zycie sie z tym meczyc :( to utrudnia kazdy dzien....

Kiedyś jakaś znajoma opowiadała mi o podobnym problemie jak waszy i z tego co pamiętam miała robiony jakiś zabieg zamykajacy naczynia krwionośne. Nie pamiętam na czym to dokładnie polegało, ale wiem że na pewno miała coś w nosie wypalane i dzięki temu nie krwawiła już. Oczywiście nie robili jej tego na żywca ;)

Gość Bartek ma zeza
masz to na okrągło?Bo ja jak uważam,to raz na miesiąc,dwa,jak jest mocny to leże w domu nie wychodzę,po potrafi drugi raz się puścić,nienawidzę tego,podobno sa jakieś leki na powstrzymanie,ale lekarz mówi,że krwotok-zdrowy,chroni m.in. od wylewu krwi do mózgu

Ja juz mialam duuuzo razy przypalane,bez skutku,moge nawet powiedziec,ze po tym bylo gorzej....u mnie to jest na okraglo...czasem nawet 8 razy dziennie taki krwotok mam ;( w tygodniu kilkanascie razy to na porzadku dziennym...dlatego ciagle robie badania czy wszystko ok...

Ja w ciagu tych 5 lat wladowalam w swoj nos tyle pieniedzy,ze moglabym sobie cos naprawde wartosciowego kupic a tak naprawde bezskutecznie...chodze od lekarza do lekarza i kazdy rozklada rece. Wyniki mam w normie, otolaryngolodzy miwili,ze te krwotoki biora sie z tej perforacji...teraz po jej zamknieciu lala sie mi raz tak porzadnie ale mam jeszcze w nosie szwy i takie platynowe plytki stabilizujace...po swietach jade wyciagac,zobaczymy co mi powiedza.

Gość Bartek ma zeza
ło matko to masz przerąbane,ja w nosie nie dam sobie grzebać,bo boje się schrzanienia,raz miałam robiona punkcje,po punkcji oczywiscie krwotok. Nawet jak rodziłam to gapiłam sie w sufit,nie zobaczyłam ani kropli krwi,bo jak bym zobaczyła-koniec.

Ja jeszcze nie rodzilam choc powiem,ze tego balabym sie bardziej niz operacji w nosie:-) ja juz tam mam tak zgrzebane,ze szkoda gadac... u mnie w domu mama jak widzi,ze ja mam krwotok to odrazu jest przezroczysta i robi sie jej slabo...kiedys jadac autobusem dostalam krwotok i ludzie mysleli,ze ktos mnie pobil :p