Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolka123

Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę?

Polecane posty

Gość margolka123

Witam, niedługo mam 21 lat, w sierpniu ub.r. odstawiłam tabl.anty., które brałam prawie 2 lata, więc dopiero od października mam w miarę 'regularne miesiączki, tj. 24.10, 22.11, 20.12, 18.01, 14.02. Natomiast 10.03 współżyłam z chłopakiem, bez wytrysku we mnie i z prezerwatywą, która... pękła, ale nie wiemy w którym momencie (bynajmniej albo pod koniec, albo już podczas wytrysku - na zewnątrz). Mamy 22.03, a okresu brak - objawów zapowiadających go również. 17.03 zrobiłam swój pierwszy w życiu ciążowy test, który wyszedł pusty=nieważny, może za wcześnie? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży w moim przypadku? Proszę o pohamowanie się od bezczelnych komentarzy.

Gość aswerq
test nieważny nic nie oznacza. A po 7 dniach od stosunku nie wykryje ci jeszcze ciąży jeśli jest -min. 2tyg. po.

Gość co wy dziewczyny....
niby ryzyko małe, ale ja właśnie w taki sposób zaszłam w ciążę. dodatkowo powiem, że mało kiedy uzywalismy prezerwatyw, zazwyczaj był stosunek przerywany i jakos 3 lata wpadki nie było :D

co wy robiliście że prezerwatywa wam pękła? Tak ostro było? Sprawdz sobie dni połodne i niepłodne kiedy przypadają.

Gość margolka123
Dzisiaj mija 12 dzień od tamtego stosunku, więc postanowiłam jutro powtórzyć test. Jednak pytam, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Dodam, że jeśli dobrze policzyłam (ale mogłam się mylić), teoretycznie był to dzień niepłodny, więc... ?

Gość Lililoli
Za szybko na test, może jeszcze nie wykryć wczesnej ciąży. Zrób tak za ok 10 dni.

Gość margolka123
do : 'co wy dziewczyny' - nie strasz mnie! Ryzyko małe, a okresu nadal brak... :/

Gość Sokuł
Hej. No co Ty. Nie przejmuj się. A jakie miałaś dni. Bo jak miałaś sucho i nie miałaś śluzu takiego lepkiego,to się nie martw. Ja przez 8 lat nie używam prezerwatywy z żoną i jeszcze nie mam dzieci.

Gość margolka123
do : 'Lililoli' - tak też pomyślałam i jutro zamierzam zrobić test, będzie to 13 dzień od tamtego stosunku...

Gość Lililoli
teoretycznie kochaliście się w dni niepłodne, więc raczej nie zaszłaś w ciążę, mało prawdopodobne.

Gość margolka123
do : 'Sokuł' - nie wiem, jakoś się nad tym nie zastanawiałam... hm, no ale przecież przypadki się zdarzają, prawda? Poza tym spóźniony okres już o czymś świadczy... tyle, że nie wiem o czym.

Gość Jastżąb
Ja się z ciebie sperma nie wylewała,to czym ty się wogóle martwisz. Ja szedłem na całość z dziewczyną w niepłodne dni i jeszcze nie wpadłem

Gość margolka123
do : 'Lililoli" - liczyłam na wszystkie sposoby, no i TEORETYCZNIE były to dni niepłodne, w dodatku bez wytrysku i NIBY z prezerwatywą (jeśli pękła później, a partner tak twierdzi, albo po prostu chce w to wierzyć ;) ). Próbuję się uspokoić, no bo... "to przecież niemożliwe". Hm, a czy strach przed ciążą może opóźnić miesiączkę? (i dodam, że nie jestem psychiczna, nie chodzi tu o strach przed porodem bla bla bla, tylko po prostu to byłby dla mnie szok, jestem młoda, bez pracy, a ze szkołą na głowie, poza tym po prostu nie chcę).

Gość Lililoli
Mam podobny problem, tzn okres miałam mieć tak 19 lub 20 marca i nadal brak. Kochamy się bez zabezpieczenia(stosunek przerywany). I żadnych objawów na okres nie mam.

Gość co wy dziewczyny....
ja akurat mialam niby dni niepłodne bo stosunek był 2 dni po okresie. Nie ma co straszyc po prostu u mnie sie tak zdarzyło.

Gość margolka123
do : 'Jastżąb ' Jastrząb :P - no tak, ale w sumie u każdej pary jest to sprawa indywidualna ;)

Gość malowana lalaa
Okres się może spóźnić z wielu powodów,a ze streu najbardziej,nie myśl o tym a zobaczysz,że będzie dobrze

Gość Lililoli
Strach może opóźnić okres, tak chyba jest w moim przypadku(mam nadzieję).

sokół jastrząb co to za zbiorowisko ptaków? Autorko mi się czasami okres ok 2 tyg spoźniał ze stresu. Ogarnij się poczekaj jeszcze

Gość margolka123
do : 'Lililoli' - no u mnie spóźnia się już ponad tydzień. do : 'co wy dziewczyny...' - a my natomiast współżyliśmy na kilka dni przed pojawieniem się rzekomej miesiączki (ot, 3-4 dni przed), a jest to ponoć najlepszy niepłodny okres w cyklu.

Gość Tetma1
Czesc ! Mam podobny problem bo kochałam sie z facetem w 10/11 dniu cyklu - byl stosunek przerywany. Moj facet ma 37 lat i jest doswiadczony w tych sprawach i twierdzi ze nic tam nie zostało.w 16 dniu cyklu bylam na usg dopochwowym i w obrazie usg bylo widac ze dojerzewa pecherzyk w lewym jajniku - dominujaccy ma ok 11 mm, endometrium 8mm. Ginekolog twierdzi ze nie bylo owulacji. Co o tym myslicie, mogla byc owulacja? czy jest jakas szansa na zapłodnienie? Cykle mam ok 34 dniowe-chociaz ostatni mial 42 dni!!. Co myslicie?

Gość Jastżąb
Z niczego dzieci się nie rodzą.Więc nie wciskajcie mi kitu,że suchy członek wam sczeli dziecko. Nawet w płodne dni to niemożliwe,chyba,że facetowi trochę kapnie

Gość margolka123
do : 'malowana lalaa' - wiem wiem, tym bardziej, że dawniej, zanim zaczęłam stosować antykoncepcję hormonalną miałam nieregularne miesiączki (co 2 miesiące) no i plamienia z niczego. Podjęłam się brania tabletek anty i ze względu na uregulowanie okresu, no i ze względu na zabezpieczenia, by uniknąć paniki. Jednak w sierpniu byłam 'zmuszona' zaprzestać. No i teraz jest stres...

Gość margolka123
do : 'Lililoli' - bardzo bym chciała, by i w moim przypadku tak właśnie było :/

Gość Sokuł
Po pierwsze to nie jestem ptakiem,dlatego celowo piszą z błędem,a po drugie to Jastżąb pisze przekonująco nawet podobnie myślimy

Gość margolka123
do : 'Fresaaa' - postaram się, aczkolwiek nie jest to łatwe... tak czy siak jutro lub w przeciągu kolejnych 2-3 dni zrobię test.

Gość Lililoli
Dostaniesz okres,zobaczysz. Ja czekam na okres jak na zbawienie. Ale jak dostane, to idę do gina po tabletki anty, nie chcę więcej takiego stresu.

Gość margolka123
do : 'Tetma1' - tyle, że ty kochałaś się zaraz po okresie, a ja na kilka dni przed jego rzekomym pojawieniem się, a wydaje mi się, że jest to spora różnica.

Gość margolka123
do : 'Jastżąb' i 'Sokuł' - skąd więc biorą się dzieci? Przecież bociany jeszcze nie latają, bo piękną mamy zimę tej wiosny ;)

Gość Myszołuw
Teraz się martwisz,a za miesiąc znowu to samo i tak wkółko. Nie lepiej się ograniczać,tylko w niepłodne dni,najlepiej przed samym okresem kilka dni i wtedy bez paniki