Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolka123

Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę?

Polecane posty

Gość margolka123
do : 'Lililoli' - też bym poszła, gdybym tylko mogła :/ niestety aktualnie nie mogę. ehh... obym dostała, bo przeraża mnie wizja ślubu 'bo muszą' i cała ta żenada...

Sokuł Po pierwsze to nie jestem ptakiem,dlatego celowo piszą z błędem,a po drugie to Jastżąb pisze przekonująco nawet podobnie myślimy xxxx co z tego że specjalnie robisz błąd w swoim niku i tym drugim pod który się podszywasz to i to ptak nie robiąc błędu

Gość margolka123
do : 'Myczołuw' - no, właśnie współżyliśmy na kilka dni przed rzekomym okresem i co? Okresu brak...

Gość Jastżąb
Przed okresem też są dni niepłodne. Szczerze to żona chce się kochać teraz tylko w płodne dni,bo sprawia jej to przyjemność i nie czuje bólu. Żadnych prezerwatyw i trujących środków chemicznych,a dzieci jeszcze nie mam

Gość Tetma1
Margolka123: W zeszłym miesiącu kochalismy sie do konca 11 dni przed misiaczką! I luuz nic nie bylo. ale w panice w 10 dniu po stosunku zrobilam test z krwi. Wczoraj wziełam od gina tabletki bo juz mam dosyc tego stresu. No a teraz 5 dnia po zakonczeniu miesiaczki, no i robiłam usg-wiec szanse sa raczej marne.Ale sama nie wiem.

Gość Tetma1
I i trzeba pamietac o statystykach- tylko 35-40% zdrowych par starajacych sie o dziecko (w dni płodne z pełnym wytryskiem) ma szanse na zajscie w ciążę.Dodatkowow przy cyklach 34 dniowych jak moje - zajscie w ciąze jest mozliwe 9 razy w roku. przy cyklach 26-28 dniowych 13 razy. Ale to sa statystyki a zycie..wiadomo

Gość margolka123
do : 'Tetma1' : stres jest ogromny, więc tabl.anty rozwiązują sprawę (wiem to z własnego doświadczenia), bo moim zdaniem zabezpieczają w 100%, no ale są też ich minusy, ze względu których nie mogę ich aktualnie brać... My kochaliśmy się na 3-4 dzień przed rzekomym okresem, a jest to ponoć czas w cyklu najbardziej niepłodny.

Gość Tetma1
spoko nie stresuj się..teraz juz mozesz zrobic test z krwi. A zaobserowałasw tych dniach kiedy sie kochaliscie płodny sluz?

Gość margolka123
do : 'Tetma1' - nie mam pojęcia, jaki był śluz, poza tym jestem zdania, że stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie, więc nie obserwuję swojego ciała wg. kalendarzyka, baa... dla mnie nawet sex w prezerwatywie nie jest żadnym zabezpieczeniem, a mimo to robię to... Wiesz, ogólnie w tym cyklu współżyliśmy 3 razy... (2 razy wcześniej, nie wiem w jakie dni, ale z prezerwatywą i bez wytrysku we mnie, no ale... to przecież i zrobiony w ubiegłą niedzielę test mógłby coś pokazać, a tu nic pusto=nieważny).

Gość margolka123
Poza tym, ja być może wkręcam sobie tą całą ciążę, 5-krotne oddawanie moczu w ciągu 3 minut, stan podgorączkowy, rozmowy 'no i co dalej, jeśli zaszłaś w ciążę'... To wszystko nie wynika z chęci posiadania dziecka, a wręcz przeciwnie - z ogromnej chęci nieposiadania go, jeszcze nie teraz. Jakby nie było, okresu brak... - no i wiem, że nic nie wiem.

Gość Tetma1
Zrob test bobo - w niebieskim opakowaniu płytkowy. jest najczulszy wykrywa ciąże od 4 dnia po zapłodnieniu - czułósc 10ul. on moze pokazc ciąże po 7-10 dniach od stosunku.zrob go jutro rano zgodnie z ulotka i bedziecie wiedziec. Blada rozowa druga kreska moze wskazywac na ciaze ale ni musi. ale z tego co piszesz to sa znikome szanse. Ja własciwie współrzyje na przerywanym od kilku lat a jak zaszłam w ciąże to było do konca i mocno przetrzymana sperma.Tylko teraz dziecko nie byłoby dobrym rozwiązaniem.

Gość margolka123
do : 'Tetma1' - już kupiłam 2 testy, 2 różnych firm, nawet nie wiem jakich ;)

Czesc dziewczyny,mam maly problem,kochalam sie z mezem 10 dnia cyklu i maz doszedl we mnie,czy mozna zajsc w ciaze przy cyklu 28-30dni? dziekuje z gory za odpowiedzi.

Gość margolka123
Mam nadzieję, że jeszcze ktoś odpowie mi w tym wątku :). Słuchajcie, czy podwyższona temp.ciała może świadczyć o byciu w ciąży? Nie utrzymuje się ona jednak non stop, lecz pojawia się i znika. W dodatku wczoraj tak mnie bolało podbrzusze, jakbym okres miała dostać i czułam jakby 'mokro w majtkach'. Z tego co się orientuję, to duża ilość śluzu jest na dni płodne, a nie na okres, ale przecież będąc w ciąży nie ma się dni płodnych. Czy istnieje taka opcja, że mój okres przyjdzie 'w terminie' ale z miesięcznym opóźnieniem? (tym bardziej, że niegdyś, zanim zaczęłam stosować tabl.anty i współżyć, miewałam okres co 2 miesiąc).