Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jij'ihjugg

modlicie się wspólnie

Polecane posty

Gość jij'ihjugg

tak sie zastanawiam czy modlicie się wspólnie; bo ja niestety nigdy z meżęm się wspólnie nie modliłam, a teraz jak mamy dziecko to doszłam do wniosku, że chciałabym to zmienić; tylko nie wiem jak, mój maż raczej nie byłby chętny, a ja sięwstydzę go o to poprosić

Gość z mężem nie bo on wraca
późno z pracy jak już dzieci śpią, ale z dziećmi się modlę. Każde odmawia swoją modlitwę w swoich intencjach.

Gość edwedwd
Chyba żartujesz? A ktokolwiek tak robi, nie licząc jakichś niszowych wyznań jak np Amisze? :D

Gość o kurde.....
:/

Gość ani wspolnie ani osobno...
jw

my z mężem się modlimy razem, jeszcze od czasów narzeczeństwa właściwie to od kiedy razem mieszkamy. jak to się wstydzisz? po prostu wieczorem zagadnij "ide odmówić paciorek z maluszkiem dołączysz?" albo coś w tym stylu.... my jeszcze czytamy pismo święte jedziemy po kolei każdy po kawałku na zmianę :) muszę powiedzieć że to jest bardzo fajne i zbliża :)

Gość jij'ihjugg
myślę, że taka codzienna wspólna modlitwa wniosłaby wiele dobrego do naszego domu;

a co to jest "paciorek" ludzie kochani???? My modlimy się wspólnie przed jedzeniem i czasami wieczorami po wspólnym czytaniu Biblii?

Gość a o co chodzi?
jij'ihjugg A dlaczego sie wstydzisz? Zapytac nie zaszkodzi. Skoro odczuwasz taka potrzebe wspolnej modlitwy, to mu o tym powiedz:)

Gość tasia216
Wpsolnie z mezem tak,ale nie zawsze. Teraz jak moja mala idzie spac to przed snem razem sie modlimy.Albo ja sama

Gość tak, zawsze razem z dzieckiem
a dziecko ma już 10 lat:)

chodzi ci o to że tak nie powinno się mówić? czy po prostu udajesz że nie wiesz? paciorek od pacierza rzecz jasna w moich stronach tak się mówi kiedy modlą się dzieci.

Gość jij'ihjugg
boje się że maż odmówi, albo pójdzie tak 'na odczep'

Gość zimowa mama
My mamy 4,5-latka oraz półtoraroczniaka. Codziennie wieczorem staramy się modlić wspólnie. zaczęliśmy jakieś dwa lata temu. Zdarza sie oczywiście, że tego nie zrobimy, ale staramy się. Starszy syn juz sie nauczył, ale czasami sie buntuje i wtedy go nie zmuszamy. Po prostu sobie leży. Młodszy sie przygląda, czasami klęknie, zlozy łapki. Myślę, że kiedys to zaowocuje. I nie wstydzilam się poprosić o to męża, choć on raczej jest w tej kwestii sceptyczny. Zgodził sie bez problemu.

Gość o kurde.....
WSPIRAJCIE ABORCJE WIEDZMY I SZARLATANY NIECZYSTE

też myślę że powinnaś zapytać, nic nie masz do stracenia, jak odmówi to jego strata, rezygnuje ze współnie spędzonego czasu i bliskości, nie mówiąc o wymiarze duchowym, możesz troszkę wejść na jego ambicję zaznaczając że dziecku na pewno będzie miło, że ty też to docenisz itp.

Gość ivo z polski
ja nie mam męża ale modle sie z mama jak wyjde za mąż to chciałabym się modlic z mężem modlicie się rano i wieczorkiem dziewczyny???

My się od zawsze modlimy razem. Nie wiem czy wiecie, ale statystyki mówią, że tylko 1% małżeństw, które się razem modlą się rozpada ;) Także można to traktować wręcz jako pewną inwestycję :)

Gość haha niezle jaja
zimowa mamo ty grzesznico - jak mozesz zapominac o modlitwach ???? Jaka prowadzicie antykoncepcje ?? kalendarzyk + termometr ?:D

Gość ta, zawsze tazem z dzickiem
my tylko wieczorem wspólnie, rano się nie modlimy wcale, tylko przeżegnamy się

Gość gremlin52352
Tylko 1% modlących się małżeństw się rozpada, bo to ociera się o fanatyzm religijny i tyle. Wiadomo, że wśród ortodoksyjnych katoli jest mało rozwodów, bo religia zabrania.

Gość jij&ihjugg
a jak w praktyce siemodlicie? klękacie przed obrazem?

Gość jaskdkasdj
witaj rodzina powinna modlić się razem, ale ja niestety nie modlę się z mężem bo się krępuje i nie moge się skoncentrować, a jesteśmy protestantami i nie mówimy modlitw katolickich tylko z serca, i brakuje mi słów jak mąż jest obok, ale łatwiej jest z dziećmi, mam jednak nadziej że w którymś momęcie to będe w stanie przełamać,

Gość jaskdkasdj
i nie klękamy przed obrazem tylko stajemy w obecnośći Boga a słyszy w każdej pozycji i miejscu