Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mysilicie??

2 letnie dziecko wazy 10 kilo i nosi ubrania na 9 mcy ???????????

Polecane posty

Gość jak mysilicie??

czy to normalne??

Gość onabezogona29
polecam siatkę centylową

Gość jak mysilicie??
waga wychodzi 10 centyl a wzrostu ma ok 75-80 centymetrow czyli pod 3 centylem nawet.

Gość małajadzia
kuzynka ma córkę która wygląda jak roczniak a ma 2 latka, ale jak ma wyglądać jak matka chuda anorektyczka a ojciec niewysoki, mała ma niedowagę ale je normalnie jak inne dzieci po prostu taka jej uroda do tego cały dzień dużo się rusza to i spala co zje ;)

Gość rozyczka biala
ja tez jestem przerazona,moj syn ma 80 cm,wazy 10,5 kg.Ja jestem niska ale tata wysoki :( Martwie się ze nie urośnie.Ma dokładnie 2 latka,wczoraj skonczyl.

Malutkie te wasze dzieciaczki. Moja ma 14 miesięcy i wzrost 85 i waga 10 kg

Gość mamamusia na caly etet
moja w maju skonczy 2 latka i wazy 12.5 i to ja myslalalm ze malo

Gość justyna ile razy jeszcze
Moja corka ma 19 msc i też 10 kg i 80 cm

Gość TakaSobieMama;)
waZy a nie waRZy :O ..... nauczcie sie pisac bo jak sie takie perelki widzi to az zeby bola :O A w temacie ... nie widze w tym nic szokujacego, dzieci sa rozne... moja corka ma 4 lata, ma 100cm wzrostu, wazy 14 kg i jest okazem zdrowia :) .... w wieku 2 lat tez ok 10-11 kg wazyla. Taka jej uroda :) nie ma sie o co martwic :)

Gość malutka100000
Mój syn ważył już 10kg jak miał 6 miesięcy ;) teraz ma 1,5 roku i waży 13,5kg przy wzroście ok 88cm. U mnie jest sytuacja odwrotna nie wiem czemu taki jest duży-nie gruby, ja jestem nie wysoka jego ojciec też a w rodzinie też wszyscy średniego wzrostu. Każde dziecko jest inne i wszystko zależy od genów. Mała waga i wzrost nie zawsze oznacza jakieś niedożywienie i problemy!

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moj syn ma 4lata juz skonczone, ubrania na 110 i wazy 14kg.

Gość dzieci sa różne
Synek mojej koleżanki bardzo powolutku rośnie. Jest 1,5 roku starszy od mojej córki. Gdy ona nosiła rozmiar 86, on również (ona oczywiście między 1-1,5roku). Teraz ona ma 3 lata nosi rozmai 104, on- 92-98. Do tego jest bardzo szczupły, jego rodzice mają problem ze znalezieniem ubrań, które by z niego nie spadały. Poprzerastały go wszystkie dzieci, łącznie z młodszymi. Ale wszystkie badania wyszły mu w normie. Rodzice do niskich nie należą, ale....jego tata też tez był niskim dzieckiem. Niektóre dzieci maja taki urok

Gość gość
Moja córcia również jest drobna ma 23 miesiące i mierzy 84cm/11,5 kg.Dodam że my jesteśmy szczupli, wysportowani i nie należymy do niskich (170 i 188 cm). Mam nadzieję że się wybije bo u nas nie ma niskich w rodzinie ani mojej ani męża oprócz jego mamy ( 164cm )

Gość gość
Mamuśki nie martwie się na zapas. Moja córka ma 2 latka i 3 miesiące, wagę 15kg i 96 cm wzrostu , zawsze była długa choć urodziła się z wagą 3740 g i 51 cm długości. Dla przykładu podam że mój siostrzeniec urodził się duży (ponad cztery kg) i długi ale rósł tak wolno że mając właśnie dwa lata miał 85cm i ważył nie co ponad 11 kg za to jak skończył 4 latka nagle zaczął nadganiać wyższych równolatków.

Gość gość
e tam na rozmiarówkę nie patrz. Jak się urodziło to ile miało wzrostu i wagi? Czy dużo chorowało? Miało kiedyś bakterie w moczu?Jest niejadkiem? Karmione piersią czy sztucznie? Jakie robiliście badania do tej pory? Mam dwoje dzieci pod siatką, takie się urodziły. Córka na 2 lata miała 80 cm i ważyła 9kg, nie przejmowaliśmy się zbytnio bo rewelacyjnie rozwijała się pod każdym innym względem tylko często chorowała na różne infekcje, poza tym wszyscy mówili że dziewczynka może być drobna. Jak miała 9 lat miała ocenę wieku kostnego i był młodszy niż wiek dziecka więc jeszcze urosła.Teraz ma 13 lat i160cm wzrostu i waży 40kg, jest średnia ze wzrostem i szczupła. Teraz drugie jest niziutkie, wzięliśmy się za badania robimy morfologię, hormony tarczycy (już raz robiliśmy i było ok) robimy badanie na niedobór witaminy D3 (nie chce nam lekarka zalecić większej dawki, bo nadmiar jest wręcz toksyczny dla organizmu),ogólnie badanie moczu, posiew i tak samo posiew kału w kierunku bakterii, grzybów i pasożytów, mocznik, kreatyninę i próby wątrobowe.

Gość gość
do pani co ma najniższą teściową, może tak być że córka poszła w męża mamę, tak często bywa ale może też urosnąć jeszcze ;)

Gość 43tvg4
Ja w wieku 2 lat mialam 78 cm i wazylam 8,5 kg-ale ja bylam wczesniakiem (urodzilam sie 2,5 miesiaca za szybko, wazylam 980 g i mialam 36 cm). W wieku 4 mialam 91 cm i 11 kg. W wieku 6 lat 106 cm i 15 kg. W wieku 14 lat mialam 152 cm i 42 kg. Jestem wzrostu mamy teraz-mam 156. Wiec wcale nie tak zle. Moja corka ma 5 lat teraz, ma 114 cm i wazy 20 kg.Tesciowa sie zachwyca, ze na pewno mala bedzie wysoka poich rodzinie.

Gość gość
moja córka ma 2 lata i 3 m-ce i waży 10,7 kg(ważyłam ją 2 dni temu)nosi ciuszki na 86-92.Mój tato mówi że głodzę dziecko a ona ma taka przemianę materii i je więcej niż ja.Jak patrza na mnie to nie dziwią się az tak bardzo dlaczego ona jest chuda...nie martw sie,starsza córka do 6 lat taka była chuda a w ciągu ostatnich 2 lat przytyła chyba 5 kg i wygląda bardzo zdrowo:)na siłę nie karm dziecka,jesli je normalnie to jest ok.

Gość gość
moja 2 lata i 6 miesiecy ma 13 kg i 88 cm wzrostu... tez wiekszosc mowi ze do niskich nalezy... ale nie ma po kim byc duza, ja mam 164, maz 178 , dziadkowie niscy, siostra meza 1.60 takze moze ma w genach i bedzie niewysoka

Gość gość
moja juz niedlugo ma 3 latka I wazy 12-13 kg. Jest normalnego wzrostu. Je czasem wiecej czasem mniej. Nie obzera sie slodyczami, czipsami - jak niektore dzieciaki w przedszkolu. Ja sie nie martwie. Martwilabym sie gdyby nie jadla.

Gość Mamusia_synusia_
Mój synuś skończył 2 tygodnie temu dwa lata. Waży 9,5 kg, ma 83 cm. Jest drobniutki. B.dobrze sie rozwija,zna litery,mówi wierszyki (krótkie oczywiscie), spiewa piosenki... Wyniki ma w normie. Rodzice wysocy a on - kruszynka,ale najkochańsza na świecie!

Gość bkt
mój najmłodszy 18 mc waży 9,5 kg i ma 76 cm, zapisałam go do endokrynologa dziecięcego, mimo że pediatra nie widzi wskazań, ale do ortopedy też nie widział i zawsze mówił że wszystko ok i na wszystko ma czas:/ okazało się że ma niedobór wit d i początki krzywicy, a jakbym słuchała pediatry to nadal by sie krzywił a tak od pół roku dostaje maks dawkę wit i wychodzimy na prostą:) jesteśmy pod kontrolą ortopedy:) a syn jest poniżej 3 centyla więc wolę sama sprawdzić czy nie ma jakiś zaburzeń bo pediatry i jego WSZYSTKO W PORZĄDKU słuchać już nie będę:/

Gość gość
Moja corcia m 83 cm 10.5 kg nosi rozmiar 86 czyli 12/18 m i jest zdrowa jak koń:P

Gość Monika 4
Ja mam 4 dzieci i każde z nich ma niedowagę . Moja 7 letnia córka Misia (tak ją nazywamy ) waży 16,4 kg przy 119 . 6 letni synek Kacperek waży 15,9 przy wzroście 117 . Potem jest nasz malutki syneczek kubuś który skończył 2 latka i waży 8,1 kg przy wzroście 90 . No i moja najmniejsza Zosia która ma 3 miesiące a waży 2672 gram przy wzroście 54 cm . Niemartwie się tym ponieważ dzieci nie chorują a mają to po rodzicach

Gość gość
Moja ma 15mcy i ubranka 86/92 i 12,200g córa koleżanki 2lata10mcy i nosi 92/98 waga 13,5kg

Gość gość
No ja nie wiem... Jak dziecko je, a praktycznie nie przybiera ani nie rośnie, to też jest to dziwne. Córka koleżanki ma 18 miesiecy i waży niecałe 8 kg... Matka udaje, że to normalne i inne dzieci są spaśone, bo spaśonych rodzicach, a ona sama i jej mąż są normalnego wzrostu i wagi, więc dziecko aż tak drobne nie ma być po kim.

Gość gość
normalne ;) ja zawsze byłam bardzo mała jak miałam 7 lat to ważyłam 16kg i miałam 110cm a jak miałam 11 lat to ważyłam 30kg i miałam 120cm teraz mam 19l i ważę 47kg i mam 158 cm :)

Gość gość
moj ma 16 miesiecy i 12 kg

Gość gość
Moja córeczka ma roczek i 2 tygodnie i waży 10,5 kg.