Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CynamonowaPanna

Rozmawiać o ślubie?

Polecane posty

Gość CynamonowaPanna

Jestem w związku 4 lata a od 3 lat mieszkamy razem. Bardzo kocham mojego mężczyznę i on mnie też. Marzę już o byciu narzeczoną i później żoną. Marzę o pięknym pierścionku i białej sukni. Kiedyś powiedział, że nie lubi zobowiązań - mówił to w kontekście tego, że dostał kontrakt na mieszkanie na 4 lata, ale ja już w głowie dopowiedziałam sobie swoje ;) Czy rozmawiać z nim o zaręczynach czy czekać cierpliwie? Mam wrażenie, że to się nigdy nie wydarzy :( Mieszkamy razem tyle czasu, żyjemy jak małżeństwo, przyjaźnimy się ze swoimi rodzinami i nawet umowę na mieszkanie na te lata mamy wspólną, ale ja chciałabym już móc mówić o "moim mężu" a nie "chłopaku". Co sądzicie?

Gość klasyka kafeterii
Klasyczny problem na tym forum. Dziwa daje dupska kilka lat , bez slubu, godzi się na wspólne mieszkanie jak taka ściera, bez slubu, a potem jęczy na forum że facet ani mysli o oświadczynach. A po co ma się takiej dziwie oświadczać jak wszystko ma na tacy i bez slubu? Masz to na co zasluzylas, i teraz sama idź blagaj na kolanach swojego konkubina, zeby ci sie oswiadczyl, moze sie zlituje nad soba szmatlawcu.

Gość CynamonowaPanna
Nie będę dyskutować z kimś na tak niskim poziomie jak ty.

Gość sounds like a melody
Hahahaha no trochę zbyt ostro to ująłeś/aś :D Powiem tak jak ma się oświadczyć, to zrobi to. A wspólne mieszkanie wcale o niczym nie przesądza.

Wiesz to jeszcze zależy ile macie lat. Jak masz więcej niż 25 to pogadaj. Oczywiście rozmawialiście na początku związku i tyn, że będzie ślub? Bo jeśli nie, możesz sie zdziwic