Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomidor z masłem

OYSTER CARD--pytanie!!

Polecane posty

czy jak kupie sobie tygodniową oyster card na przejazdy autobusem to jak nie wykorzystam tej kwoty na niej do końca to przepadnie mi? czy zostanie na karcie?

Gość Momomokjiug
Zostanie

Gość a ja........
To zależy czy wykupisz sobie abonament na tydzień (wtedy cala kwota przepada), czy poprostu sobie wpłacisz równowartość kwoty jako pay as u go (wtedy kwota niewykorzystana zostaje).

Gość blockhead
jak sobie kupisz tygodniowy bilet to po uplywie tygodnia on traci waznosc. Natomiast jesli doladujesz sobie pay as you go to niewykorzystana kwota zostanie na karcie

jaka równowartośc kwoty jako pay as u go? jestem tu dopiero od niedawna i nie wiem jak się do tego zabrać:O potrzebuję biletów tylko na przejzdy autobusem tej karty. i bym chciała,zeby niewykorzystana kwota została. to musiałabym co zrobić? kupic na dłuższy okres czy zaznaczyć sprzedawcy przy doładowaniu?

Gość h3h3h3h
jeśli doładujesz kartę daną kwotą np 20 funtów i niewykorzystasz, to przepada. Jeśli doładujesz typowo bilet na tydzień, to przepada ważność.

Gość h3h3h3h
to NIE PRZEPADA. Sorrki * :)

Gość a ja........
Nie jestem pewna ile kosztuje teraz jeden przejazd na autobus jak masz puste card ale cos chyba kolo f2 lub troche ponad. Musisz sprawdzić. Możesz obliczyć ile przejazdów autobusem planujesz i wpłacić odpowiednią kwotę na karte. możesz wpłacić w okienku lub w maszynie. Poprostu powiedz,ze.chcesz wpłacić tyle i tyle na karte i to wszystko. Zawsze tez możesz sobie dopłacić jak Ci braknie.

jeśli doładujesz kartę daną kwotą np 20 funtów i niewykorzystasz, to NIE PRZEPADA Jeśli doładujesz typowo bilet na tydzień, to przepada ważność. X O TO CHODZIŁO? CZYLI JAK DOŁADUJE KONTO KWOTĄ 20 F NIE ZAZNACZAJĄC,ŻE CHCĘ NA TYDZIEN TO NIEWYKORZYSTANE ŚRODKI MI NIE PRZEPADNĄ,TAK? chodzi o to,żeby naładować kartę bez podawania terminu,tak?

Gość h3h3h3h
Ale jej chodzi o tygodniówkę, czyli chyba taka tygodniówka kosztuje coś około 20 f, więc jak kupisz one week bus pass to przepada po tygodniu :)

Gość h3h3h3h
tak, idziesz do punktu gdzie ładują, dajesz swoją oyster card i prosisz: twenty pounds please. Wtedy nabija Ci za 20 funtów i jeździsz dotąd dopóki nie wykorzystasz tych 20 funtów. może być to tydzień, dwa, miesiąc, pół roku, nie ma limitu.

Gość a ja........
Tak, dokładnie tak to wygląda. Jak doładujesz bez podania terminu to kwota niewykorzystana zostaje.