Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandaryna806

Czym zająć dziecku czas w czasie długiej podróży ?

Polecane posty

Gość mandaryna806

jakie macie sposoby na zajęcie dziecka w czasie długiej drogi

Gość ja na Twoim miejscu bym poszla
hah, mój ma 8 lat i zawsz pyta :dlaleko jeszcze:D, ale zabiera ze soab psp i na jaks czas jest zajecie lub jak dalej gdzies jedziemy to laptopa

Boze 3 godziny to dla was dluga podroz? psp, laptopy? a potem sie dziwicie ze dzieciak 10 minut w kolejce u lekarza nie poczeka...;-/

Gość ja bym wynajela chocby
7 letnie dziecko jets juz duże i bez przesady, że 3 godzin nie wytrzyma. Sama pamiętam jak jeździłam z rodzicami na wakacje samochodem ponad 3 godziny i byłam spokojna. a to, że dziecko sie zapyta czy daleko jeszcze to co z tego? a niech sie pyta. Zatrzymajcie sie 2-3 razy gdzies na siku i na rozprostowanie kości, napicie sie czegoś i tyle.

Gość ja na Twoim miejscu bym poszla
kasza23, dluzsza podróż to miałam ma myśli 15 h, do 5h psp wystarcza, poza tym często wszyscy bawiwmy się w np. zwierzę na lierę "a" i tak caly alfabet, potem rzeczy , samochody itp.:)

Gość asasasasassss
laptop= gry=bajki=muzyka.... wszystko na temat 3 godziny to ni jest bardzo dluga podroz...

Ja myślałam że pytanie będzie dotyczyło niemowlaka i minimum 10 godzin podróży :D Eeee bez przesady. 7 letnie dziecko jest na tyle duże że zrozumie. Mój od kiedy skończył 2 lata to jeździmy autem/PKP po 12-14 godzin i dajemy radę :D Niech czyta (jak umie ) książeczki , można zabrać laptop albo gry przenośne (mini konsole)

Gość praktycznie zawsze
Moja ośmiolatka przy takich "podróżach" zajmuje się słuchaniem mp3 i zabawą z jedną maskotką czy lalką. 3h to długa podróż? Zwariowałaś chyba.

Gość ja z 2latkiem jechałam 14h...
To była długa podróż. A 3 godziny? Weź jakieś książki czy włączcie muzykę i cieszcie się krajobrazem, liczcie drzewa. A tak na marginesie to skąd mamy wiedzieć czym interesuje się twoje dziecko?

ja pieprze.... a pozniej widac w kolejakach w markecie czy w urzedzie ze dzieciak i to wcale nie niemowlak nie potrafi przysłowiowych 15 min wystac cierpliwie, bo przed galami nie ma monitora ani innych bajerow nowinkowych 7 latek to juz stary kon,zlwaszcza ze 3 h powinien na 4 literach bez lamentow wysiedziec, a jak nie to do sluchu mu przemow,lecz jesli to dla ciebie jest awykonalne,, daj mu proszki nasenne, jak faktycznie masz urwanie glowy z dzieciakiem

wystarczy dziecko czymś zająć ja mam sposób na takie specjalne okazje, moje dzieciaki zawsze pochłania elektroniczna kostka do gry, jak potrzebuje coś pilnie zrobić w spokoju to daję im tablet i kostkę a w domu cisza jak makiem zasiał. Poza tym gry są bezpieczne wiec nie martwię się ze trafią na niebezpieczne treści.

Gość gość
Zaraz czegoś tu nie rozumiem. W którym miejscu autorka napisała że podróż ma trwać 3 godz

ale temat jest jak najbardziej na czasie, chyba wielu rodziców zachodzi w głowę ja umilić dziecku czas podczas długiej podróży.

Gość gość
a jak zajac polroczne dziecko, podroz ok 5-6 godzin? ;))

Gość liszajka
u nas idealnie sprawdza sie elektorniczna kostka dice+ w podróży

Gość gość
Ja mówiłam do dzieci: "liczcie białe samochody". Na kilka minut działało ;-) a gdy podrosły, to zapytały mnie dlaczego miały liczyć właśnie białe :-)

Gość Ale to już było
Jechaliśmy samochodem z dzieckiem dziesięczno miesięcznym 9 godzin z przerwą na posiłek i nie zadawałam takich pytań

Gość ploteczkaa
ja mam 5 i 7 latka i nie da rady aby wysiedzieli w spokoju w czasie podróży , na szczęście ostatnio bawią się bez pamięci dice+ dobrze sprawdza się w podróży, ja macie problem z dzieciakami to warto wypróbować ten patent.

Gość filemonica
moje dzieciaki tez mają dice+ ale w podróży jeszcze jej nie wykorzystywałam, muszę zacząć :)

Gość Lus
Jeśli chodzi o pociągu, to kolorowanki. Korzystamy z http://pl.colorkid.net/ jeśli chodzi o samochodzie, to w samochodzie szkodliwie rysować... Czym zająć w samochodzie - bajki i baśnie :)

Gość gość
Śpiewanie piosenek, gra w kamien, papier, nożyce. Moze jeszcze gra w piotrusia pana. Liczenie mijających samochodów lub zgadywanie jaka to marka samochodu ewentualnie bajka na DVD.

Gość gość
Ja mam 3 dzieciaków . Mieszkamy w Warszawie często jeździmy na weekendy, tygodnie w góry . Dzieci mają 12,8,6 lat . Podróż nie jest długa bo z 3 godziny ale zawsze całą drogę przegrają na iPadach albo coś w telewizorach ( ale są tylko 2 bo mamy wbudowane w zagłówki ) pod warunkiem że w słuchawkach . No i podróż staje się OK . A co do kart do grania moje [ nowoczesne ] dzieci mówią że to wiocha

Gość Lucyfer666666
3 godziny to naprawdę krótka podróż - dziecko w tym wieku powinno ją bez problemu znieść a skoro jest z tym problem to co jest nie tak z jego wykonaniem. Od siebie polecam puścić mu muzykę taką jaką lubi, wziąć ze sobą jakąś przenośną grę żeby zająć mu czas - coś w ten deseń ale bez przesady. Polecam Ci ten artykuł: http://www.guerrier.pl/czym-zajac-male-dziecko-w-aucie/