Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nienia

Ile jedzą Wasze dwulatki?

Polecane posty

Moja córka ma 2 lata i 5 miesięcy i od około 2 tygodni ma dosłownie wilczy apetyt...ciągle prosi o coś do jedzenia. Trochę mnie to zaczyna martwić - wiadomo, że objadanie się do niczego dobrego nie prowadzi...A może przesadzam? Wypisze zaraz, dla przykładu co jadła dzisiaj.

No więc tak, dzisiaj jadła następująco: ok 6 rano - mleko, 200ml 7 - kiwi 8-kromka chleba z masłem 9 - owsianka z malinami 12.30 - zupa brokułowa z makaronem+ kilka żelków na deser ok 13 - kromka chleb z masłem 14.30 - drugie danie- ryba z warzywami(marchew, brokuły, kalafior) + sok owocowy 100% na deser 16 - kisiel owocowe+ banan+ jogurt (bo ciągle prosiła o coś jeszcze) 18.30 placki z jabłkami, 2 szt a po niedługim czasie poprosiła jeszcze o....ogórka kiszonego przed spaniem, ok20 wypije jeszcze mleko, ok 120ml

Gość mój syn jest 3miesiące starszy
I je 5 posiłków plus mleko wieczorem i wygląda to tak g 6. kubek mleka i pół bułki z masłem i pomidorem i ogórkiem g 10. zapiekane jabłka z płatkami ryżowymi pół miseczki do tego kubek herbaty g. 14 zupa ok pół miseczki (bulionerki) g. 16 owoce g. 18 ciepła kolacja 2-3kęsy mięsa, jeden ziemniak, sporo warzyw. g 20. kubek mleka W ciągu dnia wypija ok litra wody.

Gość ja zazdroszczę laskom z kafe
moja na sniadanie zestaw sniadowniowy w McD na obiad udla z KFC pod wieczor kisiel lub budyń na kolacje sushi:)

Moja panna prawie 2,5, w ciagu dnia pije bardzo dużo wody ok 1 - 1,5 l, a ostatnio potrafi co godzinę mi mówić "mamo jestem glodna". Rano jak tylko wstanie a ja np chcialabym dospać to nie ma mowy, bo od razu chce śniadanie i to nie małe. Potrafi zjeść 2-3 parówki z kromką chleba, albo np 2 kromki z pasztetem czy szynką, czymkolwiek. Obiad zupę zje spokojnie całą michę, drugiego już niekoniecznie - zależy co jest. Zaraz po świętach idzie do przedszkola i ciekawa jestem czy tam też będzie upominać się o jedzenie ;)

Gość mój syn jest 3miesiące starszy
A ile ważą i mierzą Wasze córki? Mój syn jest szczupły ale wysoki 13kg i 102cm :)

jako dwulatek jadł mało mógł życ powietrzem teraz jako 6 latek je dużo

Gość Moja córka mierzy
95 cm i waży 14 kg. Ma dwa lata i miesiąc. Ostatnio wręcz zauważyłam spadek apetytu . Lekarz powiedział że zaczyna się mniejsze zapotrzebowanie na energię bo dziecko w tym wieku wolniej rośnie i mniej kalorii potrzebuje, natomiast by uzupełniać często płyny w organiźmie. Moja córka wypija 1,5 litra.

Gość zonaKraka
Oj, bardzo różnie je... Jak ma dobry dzień: - płatki z bakaliami, powiedzmy 3 łyżki płatków i 200 ml mleka - jajko na miękko i pół kromki chleba z masłem lub pół bułki - zupa- ok. 300 ml, zawsze na rosole, przeważnie z makaronem lub ryżem i wkładką mięsną, taka na gęsto albo drugie- podobna ilość makaronu ze szpinakiem czy warzyw z patelni, kasza z warzywami i sosem - serek homo z orzechami, albo deserek czekoladowy z bananem, albo drożdżówka - parówka, ketchup i pół kromki chleba I do tego przed spaniem jeszcze butla mleka. Podjada bakalie, ciasteczka albo owoce, zależy co jemy. Niektórych potraw zje sporo, np. pierogów leniwych- nie wiem jaką ma granicę ale sama po pewnym czasie przestaję dawać ;) W sezonie więcej owoców. A jak ma kiepski dzień - płatków na śniadanie kilka łyżek zje, potem łaskawie pół kromki chleba z masłem - ćwiartka jabłka - pół miseczki zupy albo 3 pierogi - pół małego jogurtu albo 2-3 ciasteczka - trochę ryby albo twarogu Przeważnie wsuwa aż miło, problem jest z kanapkami, nawet masło zlizuje z chleba. Twarożek wyjada sam, chleb mu podtykam, podobnie z rybą, jajecznicą czy jajkiem na miękko. Zupy lubi bardzo, z drugim daniem różnie. Mięso tylko w formie parówek albo gotowanego z zupy. Z ryb zjada większość i chętnie. Jogurtów nie lubi, kefir jak ma fantazję. Szpinak bardzo chętnie, ale doczytałam że nie jest taki zdrowy dla dzieci. Jajka (wiejskie) codziennie. Owoce- różnie... Dużo orzechów.

Gość mama Igiii
dziewczyny wasze pociechy naprawde duzo jedza.Zaczynam sie martwic czy moj 25 miesieczny syn nie je za malo :( jest alergikie na mleko wiec nie pijemy wogole mleka.A menu nap dzisiaj : 8:00 kromka chleba,1/4 bialej kielbasy 10:00 starte jabłko 12:00 pol miski zurku z ziemniakami puree 15:00 1 ziemniak,pol malego schabowego,jedna lyzka czerwonej kapusty gotowanej 19:00 kromka chleba,jajecznica z 2 jajek. Kromka chleba tzn tylko srodek,bez skorki. Na dzien wypija ok 400 ml.Pije rozcienczone pol na pol soki bobovita z woda,kompot,herbatke malinowa,zwykla z cytryna,rumianek.