Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka,.,.

4,5 różnica wieku między dziećmi czy jest ciężko??

Polecane posty

Gość aneczka,.,.

mąż będzie dużo w pracy. Mam lekką załamkę że sobie nie poradzę..:-( własnie się dowiedziałam o ciąży. Jak opanować ten lęk?? i finansowo też się obawiam chociaż jakoś specjalnie nam nie brakuje na życie.....

4,5 roku? lajcik :) ja mam roznice 4 lata 3 mies. corka jest juz w pelni samodzielna. zero zazdrosci. bardzo mi pomaga. przyniesie, poda, pomoze :) doskonale rozumie ze musi poczekac bo karmie maluszka itp nie martw sie:)

U nas bedzie 4 lata i 10 miesiecy. Starszy syn jest bardzo szczesliwy z rodzenstwa ktore ma sie urodzic w kwietniu. Obiecuje ze bedzie pomagal, juz teraz zamiast nowych zabawek kaze odkladac pieniazki dla dzidziusia bo wozek trzeba kupic. Jest bardzo zaangazowany we wszystko zwiazane z dzieckiem, staramy sie jak najlepiej przygotowac go na zmiany. A jak naprawde bedzie kiedy maly juz sie urodzi to przekonamy sie pozniej. Na pewno beda i lepsze i gorsze dni ale dla mnie lepsza jest wieksza roznica wieku bo taki kilkulatek wiecej rozumie i mysle ze nawet zabawic dzidziusia bedzie umial - dopoki mu sie nie znudzi ;) Takze glowa do gory, poradzisz sobie :)

u mnie jest taka różnica i jest super. problem się zacznie jak córka będzie chciała mieć osobny pokój....ale coś się wymyśli ;)

Gość betrix
u mnie jest roznica miedzy corkami 5 lat jak byly malutkie nie bylo problemu 5 latka mi pomagala przy siostrzyczce i sie bardzo cieszyla siostra.Ale w pozniejszym wieku jest jednak roznica teraz starsza ma 18 lat mlodsza 13 i sie nie dogaduja.

Gość kochanieńka u mnie jest 2,5
roku różnicy, pierwsze miesiące były ciężkie, ale teraz jest już dużo łatwiej wszystko ogarnąć.Reakcję, dziecka na pojawienie się rodzeństwa cięzko przewidzieć, moja córka stała się bardzo płaczliwa, wróciliśmy do pieluch itp. Początki, łatwe nie są, ale później to już z górki;-)

Im wieksza roznica wiekowa tym o wiele latwiej, bez porównania niz jak niemal z rowiesnikami ,co dzieli ich jedynie rok,czy 2 A roznica wiekowa nie ma znaczenia w kwesti dogadania, czy nie dogadania , liczy sie charakter.Jak wystepje konflikt charakterow to w kazdym wieku dzieciaki ze sobą sie klocą,bez wzgledu czy dzieli ich rok czy znacznie wiecej

Gość aneczka,.,.
dzięki za pocieszenie...oswajam się z ta myślą....A jak jest dziewczyny z finansami poczułyście bardzo różnice w wydatkach przy pojawieniu się drugiego maluszka??

Gość ja mam różnicę wieku
między dziećmi 3 lata i 10 miesięcy. Starszy jest synek, młodsza córeczka. Było fantastycznie. Tak jak Panie wyżej piszą. Starszy niesamowicie się cieszył, był opiekuńczy, nie był zazdrosny. Dalej jest super. Obecnie starszy ma prawie 5,5 roku, a młodsza 1,5. Pozdrawiam

Gość aneczka,.,.
dziewczyny a jak finansowo?? duża różnica 1 czy 2 dzieci??