Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluszewska

20 TYDZIEN CIAZY NIE CZUJE RUCHÓW ITP CZY TO NORMALNE ?

Polecane posty

Gość maluszewska

Witam to nasze drugie dziecko aktualnie jestem w 20 tygodniu i nie czuje jeszcze ruchow dziecka itp czy to normalne ? dziecko powinno miec juz okolo 15-16cm a ja go nie czuje :( kiedy zaczyna sie czuc ruchy dziecka (w drugiej ciazy) hmm z tego co pamietam to z pierwszym synem czulam juz w 20 tygodniu bo pamietam jak bylam na usg (wlasnie w 20tc) i strasznie czulam jak mnie kopal przy robieniu usg nie wiem czemu teraz jeszcze nie czuje :/ prosze o wasze opinnie z gory dziekuje serdecznie!

Gość zgagars
Ja jestem w 17 i też nie czuję, choć teoretycznie powinnam - w II ciąży już od 16 tyg jest taka możliwość.

Gość Zuu01
To nie musi być nic złego maluch może po prostu jest mniej ruchliwy. Ja swojego synka czułam w 18 tyg ale bardzo delikatnie.

Gość zgagars
c

Gość przyszlaMamammama2013
ja poczułam dopiero w 22 t.c. to moja pierwsza ciaza

Lada dzień poczujesz. Ja poczułam w 21 tygodniu. Z reguły w kolejnej ciąży czuje się wcześniej, ale gdy np. łożysko jest na przedniej ściance, wtedy "tłumi" ono ruchy, może tak jest też u ciebie :)

Może jest mniej aktywny niż pierwsze dziecko? albo ma czasy wiekszej aktywnosci w czasie twojego snu. Możliwości sa różne, nie trzeba zakładać od razu, że coś jest nie tak. Każda ciąża jest przeciez inna. A może wiecej ważysz i maluchowi trudniej sie przekopac? ;) U mnie obecnie zaczął sie 18tc i od tygodnia czuje ruchy czyli z drugą ciążą w 17tc, w pierwszej 18tc.