Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chleba i igrzysk :)

Victoria Stilwell vs Cesar Milan

Polecane posty

jak myślicie? Podobają mi się metody Cesara, pokazują ze pies to pies nie człowiek, a Victoria jest zabawna z tym swoim przekupowaniem psa.. rozumiem metody pozytywne, ale zanim się psa zacznie nagraszac trzeba skorygować złe zachowania. Wpychając mu na każdym kroku parówkę do pyska nie uczymy go że jakieś zachowanie jest niemile widziane w naszym "stadzie" tylko że pewne zachowania oznaczają żarcie :D I to jej pierniczenie, dla niej każdy przypadek jest trudny.. pies szczeka - to trudny przypadek, pies szarpie sie na smyczy, też trudny przypadek, pies nie chce zejść z łóżka... bardzo trudny przypadek:D To jest treserka do banalnych przypadków, której metody może zastosować każdy idiota ale tak naprawdę kupuje posłuszeństwo psa... Dam sobie rękę obciąć że nie dała by radę z żadnym cieżkim przypadkiem agresywnego psa, bo przekupienie go parówką skończyłoby się na tym że by jej rękę upierdolił :D

Gość pozdrowienia z Australii
pozwolisz ze zapiszę na swoim pendrivie ku pamieci? Dam sobie rękę obciąć że nie dała by radę z żadnym cieżkim przypadkiem agresywnego psa,

Gość myjumyju
Victoria ma lepsze sposoby, Cesar używa siły.

hehe, czyżby chodziło ci o ten mały błąd?:P Nie ma się co przyczepiać, każdemu się może zdarzyć jak się próbuje szybko przekazać co się myśli to się wkradają takie kwiatki ;]

Gość vagina przemawia
nie raz i nie dwa być lepiej psem niż facetem co ja pierdole co ty piepszysz co on fanzoli

Gość vagina przemawia
hauk

Gość vagina przemawia
zawsze od dołu

Gość hula wiatr na wrzosach
używa siły bo resocjalizuje trudne przypadki, a ta pańcia uważa że nauczenie psa żeby przestał żebrac przy stole jest trudnym przypadkiem. Poza tym uzywa siły ale nie biije psów, dotyka (często w miejscach gdzie są nerwy np szyja) ale pies nie odbiera tego jako krzywdę:) Miałam kiedyś psa, mega energicznego i rozpieszczonego - sama sobie byłam winna bo chciałam 50 kilowe bydle uczyć posłuszeństwa smakołykiem zamiast zacząć od stosowania korekty zachowań a dopiero później nagradzania... Powiem szczerze ze niecierpię tej paniusi, która twierdzi że człowiek i pies nie są w stanie tworzyć stada, że szkolenie naturalne jest bez sensu bo nie jesteśmy psami...

hehheijdkd, widziałam ten filmik, wiem kiedy Cesar popełnił błąd i on na pewno też dobrze to wie... w pracy z agresywnym psem takie rzeczy isę zdarzają, myślisz że osiągnąłby jakikolwiek efekt przekupując tego labradora?

Gość vagina przemawia
ja to rozumiem ale gdzie morał?

nie ma morału :P Musiałam dać upust temu co mi się zakołatało w głowie... bo akurat nie mam komu zrzędzić o swoich przemyśleniach to musze tutaj:D Inaczej mam uczucie jakby mi miało mozg rozsadzić :D

Gość vagina przemawia
wiem"mam mieć nadziejjjjję że nikt nie czyta tego co piszę"

Gość dzwon Zygmunta
kołatanie w głowie jest oznaką .....

Gość mam nadziejjjjję
(Pronomina adiectiva) że vagina nigdy nie przemówi moimi słowami