Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę tam się wybrac latem

IZRAEL Z DZIECKIEM - CO SĄDZICIE?

Polecane posty

Gość chcę tam się wybrac latem

dziecko 6lat, kto był, czy rzeczywiście taki upal, chcemy jako wycieczka fakultatywna z Egiptu? Warto?

Gość tertwrt
Tyle jest pięknych miejsc na świecie a wy jedziecie właśnie tam gdzie konflikty i ryzyko zamachów. Dobrej zabawy,...

Gość fajne prowo a jak nie prowo
nie wiem jakie masz dziecko, ale jest potwornie goraco, bylam, 40 st, zero wiatru, masakra, nie polecam dzieciom

Gość ja wyszłam dobrze za mąż :)
Byłam, choć jeszcze wtedy bez dziecka. Klimat w Egipcie i Izraelu jest niemal identyczny,więc jakiejś różnicy nie odczujesz. Nawet bym powiedziała,że lepiej do Izraela jechać np do Eilatu,bo jest milion razy czyściej niż w Egipcie.

Gość zależy kiedy chcesz tam lecieć
ja byłam tam jako dziecko zimą i był mróz i śnieg. może nie taki jak w polsce, ale był i było zimno. w wakacje nie wiem jak jest, ale pewnie podobnie jak wszędzie indziej na bliskim wschodzie.

Gość a co po 2 miesiącach?
Też nie rozumiem tego rozbicia na Egipt i Izrael. Jeśli jesteś zdecydowana lecieć do Egiptu to w Izraelu nic innego cię nie spotka,dokładnie ten sam klimat. Latem będzie ponad 40 stopni,zero cienia. My latamy w tamte rejony w marcu-wtedy jest tak 20-30stopni,mniej ludzi,więc można naprawdę spokojnie pozwiedzać.

Jak dla mnie to męczenie dziecka. Byłam na tej wycieczce z Taby i jest ona naprawdę wyczerpująca- trwa tak naprawdę 24h, długo w autokarze, w trakcie zwiedzania tempo zdecydowanie nie na nogi dziecka

Gość chce sie tam wybrac latem
a co po 2 miesiącach? Też nie rozumiem tego rozbicia na Egipt i Izrael. Jeśli jesteś zdecydowana lecieć do Egiptu to w Izraelu nic innego cię nie spotka,dokładnie ten sam klimat. Latem będzie ponad 40 stopni,zero cienia. My latamy w tamte rejony w marcu-wtedy jest tak 20-30stopni,mniej ludzi,więc można naprawdę spokojnie pozwiedzać. XXXXXx no jak nie:) chcemy jechać do Jerozolimy, Betlejem, zobaczyć Grob Jezusa, chyba tam jednak nie byłaś:P skoro nie wiesz prostych rzeczy

Gość na pomarańczowo teraz
wiesz, to zależy czy Twoje dziecko jest cierpliwe i nie marudne, jak my byliśmy były dzieci w tym wieku i nawet mniejsze, ale bardzo się umęczyły, tak jak już inni pisali, jest potwornie gorąco, żeby dostać się do Grobu Pańskiego trzeba stać ze 2-3 h w kolejce, co prawda przy wejściu siedzi gość, który za pewną oplata wpuści bez kolejki:), jak chcesz kupić pamiątki to raczej na straganach, w Betlejem jest sklep ale cholernie drogi, pomimo, że na wejściu dostaniesz karte rabatowa, polecam kremy z minerałami z Morza Martwego, sa świetne

Gość moja mama była
z moją wówczas 8 letnią siostrą i choć były i we włoszech, i lazurowe wybrzeże, grecja, egipt, majorka to twierdzi ze nie widziała piękniejszego miejsca niż izrael. Że to coś co jej zostanie na dlugo. Jak zobaczyła to wszystko na własne oczy to zupełnie teraz inaczej podchodzi do religii itd. Wiem ze ona jest zachwycona, siostra chyba mniej.

Gość bylam w tamte wakacje
skoro latem bo będzie upal nieprzeciętny, taka wycieczka trwa caly dzień dla dorosłego jest męcząca a co dopiero dziecko... jak jest inna opcja niż autokar to naprawdę z niej skorzystajcie, ja nie byłam autokarem, ale znajomi tak i mówili ze masakra

Gość przeciez to tylko 1dniowa wyci
eczka, da radę, ale będzie bardzo goraco, dużo wody weźcie ze sobą, nawet żeby się polewac, ja brałam termalna żeby odswiezac twarz bo az pieklo

Gość gorzka prawda twoja
czy wy ludzie myslicie? W Egipcie latem jest w dzień 40-50stopni! dla małego dziecka wychowanego w polskich zimniejszych warunkach to będzie mega męczarnia, o zemście faraona nie wspominając. Jest tykle pięknych miejsc na świecie, w Europie, w Polsce! Tylko zapewne chodzi o to, żeby potem móc wstawić zdjęcie na facebooku na tle piramidy,z dopiskiem EGIPT 2013 :O

no nie przesadzaj, nie każdy co roku lata do Egiptu, a stamtąd najprościej jest odwiedzić Izrael, chyba ze ktoś chce specjalnie wybrać się tylko do Izraela ale to kosztowne, chyba piszesz po sobie w tymi fotami na Fb, bo ja np., nie mam tam konta ani na żadnym innym portalu:D a to ze potworny upal to już każdy jej tu napisał

Gość gorzka prawda twoja
mam profil, ale nie umieszczam zdjęć, jednak widzę po znajomych modę ja umieszcanie 30 zdjęć z wakacji :O

wiec skad pomysl ze autorka zaraz wrzuci foty na fb, mi to nawet przez myśl nie przeszlo a Tobie od razu:D:Dnie każdy ma nasrane w głowce:D

Ja też uważam do Egipt i dziecko to kiepskie połączenie. Jest tyle pięknych miejsc z podobną florą bakteryjną co Polska i bez upałów i kiepskiego stanu sanitarnego. A wycieczka do Izraela z dzieckiem to jakaś MASAKRA!

Gość gorzka prawda twoja
sądzisz po sobie? :D

ależ skąd:D wlasnie po Tobie:D

Nasz syn miał 5 lat jak był pierwszy raz w Egipcie, 7 jak drugi. Zadnej klątwy Faraona nie mial,ale nigdy nie poleciałabym latem, męczarnia a nie odpoczynek. W Egipcie było wtedy b.ciepło a wycieczka do Jerozolimy napotkała tam śnieg i 5st. A baby w sandałach pojechały.

Gość latem to masakra
temp. min.40st, bylam w polowie lipca z dzieckiem 9 lat, tragedia jak dla mnie, a mały miał się bardzo dobrze, to ja ledwo żywa, nogi mi sztywniały z tego upału, nie polecam latem

Gość chcę tam wybrac sie latem
widze,ze jednak odradzacie z dzieckiem, no cóż zobaczymy, dzięki za opinie:)

Gość wycieczka z dzieckiem
do Izraela tak, do Egiptu nie, chodzi o warunki sanitarne

Gość chcialabym cos wtracic
my właśnie po Izraelu mieliśmy rewolucje żołądkowe ja maz i dziecko, obiad był wykupiony w jakies restauracji w Izraelu i polegliśmy we 3:( w Egipcie już 4x byliśmy i nic:)

Gość zona irakijczyka
w Izraelu w miesiącach letnich jest upalnie, to nie jest klimat dla Europejczykow, duszno,az ciężko oddychać

Gość czy wszyscy musza do tego Egip
tu latac, to już nie ma innych krajów:D

Gość Do Egiptu najtaniej
J.w

lepiej do samego Izraela jest czyściej niż w Egipcie oj zazdroszczę ci zazdroszczę :)

jeszcze Izrael jak Izrael (rozumiem, ze celem jest Jerozolima) ale podróż autokarem jest zabójcza! Mnie dorosłemu dała się w kość. osobiście nie widzę w tym nic przyjemnego dla 6latka- zachwyci go sciana płaczu czy obskurna PAlestyna? Szczerze wątpię. Jeśli jedziecie do egiptu to chyba lepiej tam zostać a z Izraelem poczekać aż podrosnie. Pewnie po drodze zaliczycie Morze Martwe- dzieciak bedzie się drapał po sol, a tu dalej trzeba jechać.. e, ja odradzam:)