Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w szokuuuuuuu

Wiecie, ze idąc do centrum handlowego jestescie manipulowani muzyką etc?

Polecane posty

Gość jestem w szokuuuuuuu

Dzis rozmawialam z kobieta, ktora pracuje w pewnej firmie zajmujacej sie czyms takim...muzyka, wystroj, zapach :O Dobierają muzyke tak by zwolnic nasze ruchy, chdzic powoli po centrum ...a w niektorych sklepach zupelnie inna muzyka, by wejsc cos szybko kupic i wyjsc. Do tego ten zapach, faktycznie w wielu butikach pachnie inaczej niz w sasiednich. A potem sie dziwimy ze kupujemy setki niepotrzebnego złomu i szmat :O Nie wiem co i jak kombinują ,jakie zapaszki do jakiego sklepu, ale to okropne. Chyba lepiej zamawiac wszystko przez internet. To samo przeciez robią w marketach... Najdrozsze pdorukty (i te za promocje ktorych zaplacil producent) stawiają na srodkowych polkach, wszystko jest zaplanowane tak by nachodzic sie...pieczywo zawsze daleko od wejscia, wody mineralne i soki znow daleko, owoce warzywa tez a na srodku chipsy ,szlak

Gość a ty z choinki
spadlas czy wczoraj sie urodzilas ze o tym nie wiedzialas wczesniej?

Gość krwistość
Brawo, szybka jesteś...zdajesz sobie sprawę iż te chwyty są znane? Nawet media od kilku lat trąbią o tym (swoją drogą w mediach też niezłe sztuczki stosują). Pomijam, że masz od kilkunastu ponad lat masz takie kierunki jak psychologia w reklamie czy marketingu :D

Gość lkjbghjkl
,,,,,loo

Gość hah hahah hahahhh
Wiekszosc ludzi o tym wie :) zapach chleba w sprayu. McDonald's dodaje aromat smakowo-zapachowy do frytek dlatego są takie pyszne :) Przykłady mozna mnozyc

Wiem. I nie kupuje setki szmat. Nawet muzyka tu nic nie poradzi, jak mi sie coś nie podoba i uważam ze badziewie.

Gość hah hahah hahahhh
a firma, która zajmuje sie w Polsce takim marketingiem to IMS SA. Jedna z wielu.

Gość Panadol,
całość taka jest, media, prasa, reklama, prowadzą nas jak po sznurku.

Gość nawet w telewizji reklamy
niesa przypadkowo kolorowo czy przypadkowa muzyka wszystko jest dopasowany by nami manipulowac

Gość gość
Ciekawe jaki zapach dla producenta pisuarow i innej masci kibli

Gość eva486363737
mnie tak wkurza ta rycząca muzyka, ze zwykle czym prędzej wychdozę

Gość gość
ooo jakas dziewczynka sie uswiadomila, lepiej pozno niz wcale ... na mnie takie bajery nie dzialaja, ide tylko wtedy gdy musze cos kupic konkretnego i kuje jak mi sie bardzo podoba i jest niezbedne, a jestem strasznie wybredna, nie mam tak naprawde nic niepotrzebnego 😴 nie kupuje tez na zapas

Gość gość
trzeba uzywac mozgu na zakupach a nie patrzec na innych😴

Gość loka loka z loka
jasne że o tym widziałam. no i co? nie mam nic przeciwko. w sklepach w których muzyka mnie irytuje nic nie kupuje. jest jeden sklep w którym ślicznie pachnie ale kupiłam tam tylko dwie rzeczy.

Gość gość
loka loka z loka - no i jestes podatna😴 ja nie zwracam uwagi na muzyke, wystroje i zapachy w sklepach, fakt zauwazam ale nie kieruje sie tym, bo jak jest cos co chce to i tak kupie, przewaznie najpierw ide poogladac, poszukac tego co chce i jakie chce by bylo, potem przemysle w domu jaki produkt bedzie najlepszy i dopiero ide kupic, bo jak widze tych ludzi z klapkami na oczach i stosami toreb slabo mi sie robi, nie lubie robic zakupow wiec moze dlatego np zeszlego lata szukalam sandal ale zadne mi nie odpowiadaly, nie podobaly sie i nie pasowaly do moich ciuchow, nie byly w atrakcyjnej cenie i jednoczesnie wygodne, ladne i przechodzilam w zniszczonych z peknieta podeszwa cale lato, a jak juz byly wyprzedarze na koniec lata stwierdzilam ze chlamu kupowac nie bede tylko dla ceny😴 jak robi 80 % polakow a potem tego nie nosza, bo polasili sie jak slepe gesi