Gość c3p044 Napisano Marzec 24, 2013 Co zrobić gdy jesteś w takim punkcie życia, że nie możesz przeskoczyć pewnych rzeczy?? Nie potrafisz włożyć w daną czynność (praca, hobby itp) wszystkiego co możesz. Brak ci motywacji i robisz wszystko na pół gwizdka?? Próbuję coś zmienić w życiu ale brak mi po prostu sił i motywacji. Jak znajdę jakieś zajęcie, zainteresowanie to po krótkim czasie tracę zapał. Kiedyś tak nie było. Zaklęte koło praca-dom-praca. Mieszkam u starych, nie chce mi się wyprowadzać i nabijać jakiemuś cieciowi kieszeń. Odkładam większość pensji na mieszkanie (przynajmniej wkład). W pracy też już się nie staram i zaczyna mi ona zwisać. I tak mają tam nas w dupie. Panna, o którą się starałem przez dłuższy czas uznała, że jednak "nie". Chciałbym zmienić prace ale na rynku susza. Chciałbym założyć firmę ale boję się zwolnić z pracy bo jak nie wyjdzie to zostanę z ręką w nocniku bez oszczędności. Inna spraw jakby na rynku pracy było lepiej wtedy pracę łatwiej byłoby znaleźć albo jakbym był pod ścianą tzn zwolnili by mnie teraz. Ogólnie taki mam problem nad, którym głowie się od miesięcy. W pracy myślę o tym na około. Wydaje się, że jedynym wyjściem jest trwać i czekać na lepsze czasy. Tylko kiedy one nadejdą?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach