Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiaaaaa3

Chcę uzyskać prawa do brata

Polecane posty

Mam 18 lat i za dwa miesiące kończy mi się ważność dowodu. Od trzech lat nie posiadam stałego meldunku. Słyszałam, że można mieć taki dowód, w którym nie ma wpisanego adresu. Jednak nie na tym cały problem polega. Od kilku miesięcy wychowuję młodszego brata (jemu również kończy się ważność dowodu) ma 14 lat, mieszka ze mną (na wynajmowanej stancji ). Nikt nie wie w szkole, że mieszkamy bez rodziców. Tata jest za granicą a od czasu gdy zabrałam brata nie mam kontaktów z mamą. Uczę się w Technikum i w sezonie pracuję. Pobieram także rodzinne i alimenty od taty (papiery załatwiałam w imieniu mamy). Nie wiem czy mam jakieś szansę na prawa do brata i boję się, że wyda się cała sytuacja rodzinna gdy będę wymieniała dowód mój i jego.. Nie wiem co mogę zrobić z tą sytuacją ??

Gość miminkakakosajsoddas
moim prawnym opiekunem do skonczenia przeze mnie 18 roku zycia byla siostra.

Gość jaktoztobic
Ale na jakich warunkach? Jakie warunki musiała spełnić ?

Gość miminkakakosajsoddas
moja mama zmarla. ojciec pijak- alimenty dostawalam od niego.Mial wyrok- znecanie sie. i SIOSTRA zostala moim prawnym opiekunem. ale z czego co pam,ietam- skonczone 18 lat. Wnisoek do sadu o ustanowienie prawnej opieki.

Gość jaktoztobic
Tylko problem polega na tym, że matka jest, jednak mój brat nie chce z nią być. Nie mam mieszkania i nie wiem czy by mi przyznali..