Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hermatka6

jestem matka pasozytem?

Polecane posty

Gość hermatka6

Witajcie, czy są tutaj mamy które czują sie jak pasożyty,bo nie zarabiają albo zarabiają malo? Ją siedzę w domu z dzieckiem które ma 1.7 miesięcy, do tego dorabiam miesięcznie 400-600zl ale mąż zarabia wiecj a ja mało,ale zajmuje sie dzieckiem,gotuje itd,mąż tylko zarabia jest odciazony ale ją czuje że za mało z siebie daje bo powinnam zarabiać wiecej...

Gość podlicz, ile dalabys opiekunce
( ktora bylaby na pewno gorsza), ile zaplcila za obiadu w knajpie i pania do sprzatania. No i niepoliczalne - czas dlany dziecku.

Gość liliputh
hehe ja mam 3 miesięczne dziecko i czuję się podobnie pomimo że mam macierzyński wyższy niż zarobki mojego męża. Zrezygnowałam z pracy i wyjechałam za mężem. Przytłacza mnie perspektywa, że już niedługo będę na jego utrzymaniu.

Gość podlicz, ile dalabys opiekunce
( dany dziecku )

Gość bee power
jestes, no coz, dobrze ze chociaz to widzisz. do roboty idz, bo dziecko juz duze.

Dla mnie pasożyt to taka osoba która nic od siebie nie da (nie chodzi o kwestię finansową!) a wyciąga łapki do innych. Więc z mojej definicji wychodzi ze nie jesteś pasożytem :D Przecież zajmujesz się dzieckiem i wszystko robisz w domu więc skad te wyrzuty ?

Gość kabaczek.
Autorko nie przesadzaj i tak sobie radzisz. Malo ktora by opiekowalaby sie dzieckie i dorobiala. Ja tak sie czulam i poszlam do pracy na 3/4etatu za 800zl. Pieniadze marne ale wiem ze mam na ,,waciki,, i nie musze meza prosic.

Nie jesteś pasożytem, jesteś matką a twój mąż powinien to docenić. Ciekawe czy by zapłacił 2 tysiące za opiekunkę?

Gość hermatka6
Dziękuję za obiektywne spojrzenie na sprawę,może niepotrzebne sie martwię a to pewnie stąd że kasę na większe zakupy musze brać od męża,zakupy typu firanki,meble,większe spożywcze i rachunki,ale taki los matki która opiekuje sie dzieckiem,musi umieć i prosić i brać...tylko że ją sie cykam że jak nie zarobilam i biorę to pasozytuje...

Gość Autorko pomyśl ile
kosztuje opiekunka do dziecka, pani której się płaci za posprzątanie ubikacji i całego mieszkania oraz tak samo za ugotowanie i zrobienie zakupów. Bez ciebie twój mąż w obcnej sytuacji, musiałby albo zostawić dziecko z rodziną, zacząć sobie gotować, prać i robić zakupy oraz sprzątać mieszkanie. Nie ma tak łatwo, osoby się wzajemnie uzupełniają, ty jesteś równie ważnym elementem w waszym życiu bo bez ciebie życie straciłoby równowagę a twój mąż dokłada się w większej części na środki do utrzymania a jest wyłączony z obowiązków domowych co jest dla niego wielką wygodą bo kiedy ja byłam w domu z dzieckiem to mąż pracując przejął również całkowicie te największe zakupy by mnie odciążyć i często zmywał naczynia.

Gość hdhdhd
Tak jasne,jeszcze moze pensje powinnyscie dostawac,chcialo sie dziecka i domi to teraz zajmuj sie nim babo,i nie porownuj tego do normalnej pracy bo to propagand kur domowych

Gość hermatka6
Dziękuję wam za wpisy:)