Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Bol paznokci po odzywce Eveline 8w1

Polecane posty

Gość gość
cd: paznokcie nie tylko łamią się, ale rozwarstwiają i odrywają się od nich jakby "strzępy".

Gość gość
Nałożyłam odżywkę do paznokci z eveline bolały mnie tak paznokcie jakby miały mi odpaść, nie polecam ból okropny

Gość gość
Ja kupilam sobie odżywkę diamentową z eveline i ból straszny wystąpił mi przy grubszej warstwie produktu.

Gość Natlka
Używałam tej odżywki bardzo długo, około 1,5 roku i byłam bardzo zadowolona. Jakiś czas temu przestałam bo założyłam żele (odradzam), później parę razy hybrydy sobie robiłam by stopniowo pozbyć się tych żeli, teraz po zmyciu hybryd zdecydowałam by wzmocnić paznokcie bo mam jeszcze ślady po nieszczęsnych żelach :( Pomalowałam tą odżywką drugi raz i tak mnie paznokcie, palce ... swędzą, pieczą... co kiedyś tego nie odczuwałam.

Gość Ina56
Używałam tej odżywki przez kilka lat i nie miałam żadnych dolegliwości, a paznokcie pięknie rosły i były twarde. Problem pojawił sie gdy zrobiłam hybryde. Po dwóch hybrydach postanowiłam z hybrydy zrezygnować i wrócić do swoich paznokci i odzywki. Niestety hybryda spowodowała, ze moje paznokcie stały sie bardzo cienkie, a nałożenie tej odżywki sprawiło koszmarny ból paznokci wręcz całych palców. Myślałam, ze zwariuje, palce były mega gorące. Ból pojawił się po kilku minutach od pomalowania,nie od razu. Teraz chodze z króciakami, które za cholere nie rosną, są miękkie. Niczym nie maluje, bo nie chce tego bólu odczuć ponownie. Macie jakieś sposoby ?

Gość Ina56
Używałam tej odżywki przez kilka lat i nie miałam żadnych dolegliwości, a paznokcie pięknie rosły i były twarde. Problem pojawił sie gdy zrobiłam hybryde. Po dwóch hybrydach postanowiłam z hybrydy zrezygnować i wrócić do swoich paznokci i odzywki. Niestety hybryda spowodowała, ze moje paznokcie stały sie bardzo cienkie, a nałożenie tej odżywki sprawiło koszmarny ból paznokci wręcz całych palców. Myślałam, ze zwariuje, palce były mega gorące. Ból pojawił się po kilku minutach od pomalowania,nie od razu. Teraz chodze z króciakami, które za cholere nie rosną, są miękkie. Niczym nie maluje, bo nie chce tego bólu odczuć ponownie. Macie jakieś sposoby ?

Gość gość
Ja używałam tej odżywki dobre chyba 4 lata (?) Z lekkimi przerwami. Jak wiadomo moje paznokcie pięknie rosły .. Jednak ostatnio po dłuższym czasie nieużywania postanowiłam do niej wrócić. Po nałożeniu jej zaczęły boleć mnie pojedyncze palce .. Zmywalam a po ponownym nałożeniu było okej. Przechodziłam tak dzień i nic sie nie działo .. Ale następnego dnia chciałam nałożyć druga warstwę .. Musiałam natychmiast zmyć .. teraz mam czerwone , bolące paznokcie :) Pozdarwiam ! PS jeśli uwzywacie tej odżywki kilka lat i jesteście zachwycone to uważajcie bo ja po kilkuletniej kuracji przejechałam sie na tej odżywce .. :)

Gość gość
Ja włąsnie użyłam i dosłownie wyje z bólu,tak pali i boli ,nie wiem co robić,zmyłam ją,przemyłam recę wodą i nic :(

Gość gość
Właśnie przed chwila pomalowałam i zaraz umrę z bólu . .pierwszy raz jej użyłam i chyba ostatni .

Gość gość
Używam odżywki eveline paznokcie twarde jak diament od ok.6 miesięcy i nigdy nie było z nią problemu. Do teraz. Paznokcie mam dosyć długie, ok.1,5cm, nie miałam na sobie hybryd ani akryli. Zmyłam stary lakier, posmarowałam ręce kremem i po chwili jak zwykle nałożyłam odżywkę eveline. Minęły 2-3 godziny i ewidentnie widzę że coś jest nie tak. Paznokcie są bardzo wrażliwe w dotyku, a nigdy tak nie miałam, do tego chyba zaczyna się odklejać płytka. Jako że znałam niepochlebne opinie niektórych osób na temat tej odżywki, poszłam to szybko zmyć żeby nie ryzykować żadnego paskudztwa. Jak widać prędzej czy później może się coś stać, także niestety nie polecam. Szkoda, bo wydawała się fajna, nawet ją poleciłam paru osobom.

Gość gość
Też tak miałam i od razu zmyłam. Niestety skutki uboczne wystąpiły po paru dniach, paznokcie mi się odklejają od skóry i to coraz głębiej...nie wiem co robić...

Używam tej odżywki od około 2 lat, nigdy nic mi nie dolegało. Ostatnio jednak miałam wrażenie, że dwa z pomalowanych paznokci mi eksplodują :/ takie dziwne uczucie promieniowania..coś strasznego. Oczywiście już wiem z czego to wynikało i PRZESTRZEGAM!!! Jeśli macie cienką płytkę lub osłabioną jakimś zabiegiem, albo nawet ,tyle co złamany paznokieć lub pęknięty, czy też w jakiś sposób uszkodzony to NIE NAKŁADAJCIE JEJ a już na pewno nie 2 warstwy, to cholernie mocne dziadostwo

Gość gość
Zawsze malowałam odżywkami od Eveline, trochę pobolewaly mnie pazkocie ale nigdy nie był to ból nie do zniesienia. Do dzisiaj, kupiłam odżywkę Eveline 9 w 1 odżywka/ serum 15 minut po pomalowaniu, uczucie jakby miały mi odpaść palce, mrowienie zamieniające się w ból. Zmyłam tą "odżywkę" (można to w ogóle nazwać odżywka?) i ból trochę mniejszy, moczyłam ręce w zimniej wodzie, chwile było lepiej. Nigdy nie byłam na nic uczulona i jak wcześniej pisałam inne odżywki od Eveline mi się sprawdzały. Tej jednak nie mogę nikomu polecić.

Gość gość
Stosowalam odzywke Eveline 8w1 chyba ze 3lata. Cały czas. Pod zwykły lakier albo zamiast niego. Kilka razy po hybrydach również go nałożyłam. A dziś... Słyszałam różne opinie, ale mi się podobala bo naprawdę paznokcie miałam po niej twarde i mocne, dziś po zdjęciu hybryd nałożyłam 2 warstwy.. Myślałam ze mi palce paznokcie i opuszki eksplodują! Opuszki miałam sine. Ból niesamowity. Zmylam to dziadostwo i wywalam do kosza. Po niektórych komentarzach tu i na innych forach a i po własnym doświadczeniu nigdy więcej jej nie użyje. Dramat..

Gość gość
Okropny ból po nałożeniu tej odżywki !!!

Gość gość
Boże nie modę przezyć -ból niesamowity-kilka razy nakładałam bolało -ale nie skojarzyłam -dziś nie wytrzymuje -właśnie zmywam nie kupujcie tego dziadostwa NIGDY WIECEJ!! OSTRZEGAM POWINNI TO WYCOFAĆ -TO JAKIEJ NIEPOROZUMIENIE!!!

Gość gość
Mnie paznokcie bardzo po niej bolały , tak mogą boleć po czym najmniejszy paznokieć zszedł mi trochę na szczęście nie był taki krótki przestraszyłam się,okropna odżywka !!!!

Gość gość
Okropny ból, po ilu przechodzi,bo już nie wytrzymuje normalnie ^^ nikomu nie polecam

Gość gość
Jestem przerażona! Ból niesamowity ! Uratowała mnie lodowata woda ! Mam cienkie zniszczone paznokcie chciałam je wzmocnic, odżywić. Tragedia! Posmarowałam nią paznokcie na jednej ręce i dobrze że się powstrzymałam z dalszą kuracją. Przeczytałam całość na forum wszystko i oczach nie wierzę. Parę lat temu ja stosowałam i nie miałam w ogóle doczynienia z hybrydami ani żelami teraz owszem ale szczerze ? Bez różnicy ! Kiedyś piekło paliło teraz to samo ona wzmacnia na chwilę paznokcie i przyspiesza porost ale to efekt krótkotrwały. Zależy " od jej zachcianek" raz za boli raz nie i weź tu się człowieku stresuj. Nigdy więcej szkoda złotówki. Chyba spróbuję tej Sally Hansen bo już niejednokrotnie słyszałam o tej firmie dobre opinie ;)

Gość lorka68
No tak, raz boli, a raz nie, bo niektóre z was nakładają odżywkę nierozsądnie. Ile się nasłuchalam od koleżanek, które traktują ta odżywkę jak baze pod lakier albo nie przeczytają dokładnie instrukcji jej stosowania, a potem zdziwienie, że są jakieś skutki uboczne... Co jakiś czas robię sobię kurację z Eveline, nigdy nie miałam podrażnień, tylko zdrowe mocne paznokcie.

Gość gość
Ja też przestrzegam przed tą odzywką. Na tyle osob ilu zrobila krzywde to powinni ja wycofac ze sprzedazy. Nigdy nie mialam robionych ani hybryd ani zeli. Rzadko nawet malowalam paznokcie. Miesiac temu kupilam odzywke z ciekawosci, nalozylam JEDNA warstwe i po 5 minutach bol byl nie do wytrzymania. Bolaly mnie paznokcie i dlonie a bol promieniowal prawie do łokcia i okolicy ramienia. Cos strasznego

Gość gość113
Zdjęłam hybrydy i postanowiłam nałożyć odżywkę, by wzmocnić paznokcie, bo były strasznie zniszczone. Najpierw nałożyłam odżywkę z long4lashes i wszystko było w porządku, nie odczułam żadnego szczypania itp. Po tygodniu od usunięcia hybrydy pomyslalam, ze kiedyś używałam odżywki właśnie z eveline i paznokcie były twardsze. Jednak teraz po pomalowaniu tą odżywka paznokcie strasznie zaczęły szczypać i palce strasznie bolec jakby były odmrożone! Jednym słowem tragedia. Szybko zmylam tę odżywkę. Palce nadal bolały dlatego nałożyłam oliwkę i bol powoli przeszedł.

Gość lubierobicporzadek
gość113, musisz mieć tę starą wersję... Tam jak byk jest napisane, że nie można jej używać po mani hybrydowym - tydzien to mało...... Teraz eveline ma jakąś kampanią bo dużo reklam widzę i zmienili ten formaldehyd na wyciąg z pistacji. I teraz rzeczywiście spokojnie można używać jej jako kuracji po hybrydzie. Zalecam najpierw czytać ulotki a potem marudzić w internetach :/

Gość marikaes

Racja, ja zawsze czytam zalecenia producenta, tych odżywek nie wolno stosować dłużej, niż 2-3 tygodnie. Chociaż teraz zmienili skład, więc problem z głowy, chwała im za to w sumie, odpowiedzieli na potrzeby klienta i dobrze. Ja też odżywki lubię, moje paznokcie dzięki nim są w dużo lepszej kondycji.

Gość Goś

Witam, kilka dni temu kupiłam odżywkę 8 w 1 od Eveline w biedronce. Już po pierwszym pomalowaniu paznokci poczułam ból, jednak myślałam, że po 2, 3 dniach przestanie. Z dnia na dzień było tylko gorzej (paznokcie się rozwarstwiły i zaczęły pękać). Nie polecam tej odżywki nikomu!! Rzadko maluję paznokcie i nigdy nie miałam robionych paznokci typu żele, hybrydy, więc nie możliwe jest to, że mogłabym mieć je zniszczone.