Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamalinka

pęcherzyk nie pękł - prawie 3,5cm POMOCY

Polecane posty

Gość mamalinka

Witam, mam problem, bardzo się martwię, moja sytuacja jest taka, że miałam cykl stymulowany clo, monitoring (2xusg przed owulacją) dwa wiodące pęcherzyki, dziś na usg wyszło, że jeden pęcherzyk pękł, widać płyn w zatoce Douglasa, a drugi pęcherzyk ma ponad 3,5cm!!! Endometrium ponad 7mm. Dostałam luteine 2x2. Proszę doradźcie, czy jest szansa na ciążę? czy ten niepęknięty pęcherzyk może wstrzymać ewentualne zagnieżdżenie? któraś z Was tak miała? Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość jak jeden pęcherzyk pekł, to
ok, z drugiego zrobiła się torbiel, ale to nic strasznego- wchłnie się do 3 cykli, z tym że jeśli jednak nie będziesz teraz w ciaży, to powinnaś mieć miesiąc przerwy od clo żeby tej torbieli nie przestymulować

Gość mamalinka
Uff dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. Czyli jakies szanse sa? Przyjmowalas moze podjezykowo luteine? Mam teraz 14 dni az do testu beta hcg 2x2 i nie wiem czy powinno się ja przyjmowac przed czy po posilku? Tak bardzo bym chciala zeby się udalo...

Gość jak jeden pęcherzyk pekł, to
nie,ja brałam duphaston, więc z luteiną Ci nie pomogę, szansa na ciążę jest, ale z doświadczenia Ci powiem- nie nakręcaj się za bardzo, ponieważ lepiej się miło zaskoczyć, niż niemiło rozczarować i pamiętaj o tej przerwie od clo- koniecznie też sprawdz, czy torbiel się wchłonęła

Gość i po co to
ja miałam torbiel średnicy 10cm i to bez clo groził mi operacja na szczęscie torbiel sam zniknął ale okres miałam wtedy 11 dni to była masakra

Mamalinko nie przejmuj się torbielą, ja w tym samym cyklu zaszłam w ciążę i mialam torbiel. Nic nie rozumiem z tego, bo jesli sie nie mylę to nie pęknięty pęcherzyk nie uwalnia jajeczka więc jak doszło do zapłodnienia? Musze spytać lekarza przy następnej wizycie. BYłam na badaniu 29 stycznia i lekarz widział pęcherzyk Graffa na usg. Zrobił podstawowe badania (to była moja 1sza wizyta u niego) i kazał przyjśc za 3 tyg po wyniki. Na kolejnej wizycie pod koniec lutego wykluczył ciążę (choć dwa testy wyszły pozytywnie, ale druga kreska była baaaardzi blada) i stwierdzil 5cm torbiel. Juz stracilam nadzieję że wkrótce zajde w ciążę, bo @ nie bylo, torbiel duża i nie wiadomo kiedy sie wchłonie. Wszystkie objawy ciąży ignorowalam. Mdłości tłumaczylam stresem, brak @, bolesność piersi torbielą itp. Aż wreszcie kolejna wizyta tydzien temu a gin mi mówi, że jestem w ciąży 7 tydzień. Byłam w jeszcze większym szoku niz poprzednio, dobrze że leżałam bo juz czulam jak mi nogi miękną. Torbiel się zmiejszyla do 3cm, ale nadal jest, choć czuję ja coraz mniej. 9 kwietnia mam kolejną wizytę i dostanę skierowanie na badania do szpitala, więc się okarze co i jak. Ale serduszko juz slyszałam:)

Gość mamalinka
Asiu bardzo Ci dziękuję za nadzieję, którą mi dałaś pisząc tą wypowiedź :) bardzo bym chciała doczekać się tak pozytywnego zakończenia jak Twoje :)

Gość gość
ja mam teraz podobny problem.. niby owulacja była bo gin widział płyn w zatoce Douglasa, ale został pęcherzyk, który teraz ma prawie 4cm... jeszcze 6 dni mam brać duphaston, a potem czekać na @, od 5 lat mam nadzieje że w końcu się nie pojawi.

Gość gość
torbiel powinna Ci się wchłonąć do 3 cykli, ale jeżeli jesteś stymulowana clo, to nie powinnaś go brać, dopóki jajniki nie będą czyste