Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejny gość 23

Problem z młodszą dziewczyna. Odpuścić?

Polecane posty

Od pół roku jestem z dziewczyną . Ona ma 18 lat ja 23. Jesteśmy razem naprawdę szczęśliwi, kochamy się ale... No właśnie mniej więcej co dwa tygodnie się sprzeczamy. Wszystko przez to że ona jest rozpieszczoną córeczką tatusia. Jak dochodzi do różnicy zdań to zamiast próbować ją zniwelować, rozwiązać to strzela fochy, twierdzi ze nie pasujemy do siebie, że ona mnie krzywdzi bo jestem za dobry dla niej, ciągle ją zaskakuje. Wychodzi tutaj jej niedojrzałość bo przecież nie ma par gdzie sie we wszystkim zgadzają. Ważne aby się dogadać. Nie potrafię z niej zrezygnować. Ale sie zastanawiam czy jak ze chce się rozstać czy nie wziąć ją na przeczekanie i zgodzić się na to? Sama mówiła że będzie jej strasznie ciężko po rozstaniu ale teraz mnie krzywdzi

Czasami chcialbym to olac ale nie potrafie. Raczej tak ze probuje ja przepraszac, staram sie na spokojnie tlumaczyc swoje racje. Chociaz czasami w srodku sie gotuje

Najpierw byla rozpiesczana przez ojca teraz twierdzi ze ją rozpieszczam i chyba nie jest do konca to dobre. Czasami sobie mysle ze ona we mnie drugiego ojca widzi

Jeśli ona strzela focha, a ty przepraszasz to ... dalej będzie strzelać focha. Jeśli na jej strzelanie focha postawisz jakiś konkretny warunek i będziesz konsekwentny - oduczysz ją. Przeprasanie nie pomoże, tylko wzmocni jej kaprysy.

Nie raz stawialem warunki wtedy zaczynala gadka ze do siebie nie pasujemy. Albo jeszcze gorzej sie fochala i np odkladala spotkania. Jak jest wszystko w porzadku to ona jest taka wspaniala jak chociaz troche inne mamy zdania to paranoja

I najczesciej jest tak ze ona sie usprawiedliwa tlumaczac to swoja niedojrzaloscia upartoscia i to ze jest rozpiesczona. Ze chcialaby sie zmienic a nie potrafi. A tak naprawde nie probuje

Chcesz coś zmienić, to zrób tak: Ona: Strzela focha Ty: Coś mowisz, przepraszasz lub tłumaczysz Ona: Nie pasujemy do siebie TY: OK, No skoro nie pasuje i nie wierzysz w nas, to chyba to nie ma sensu. To skoro nie pasujemy, to rozumiem że rozstajemy się? I teraz są dwie możliwości: a) zacznie kręcić, to wtedy dalej jej tłumasz, przekonuj, wyjaśniaj że foch jest bez sensu b) strzeli wiekszego focha, rzuci cię, wyzwie lub jakaś inna gwałtowna reakcja - wtedy żegnasz się (To koniec, życzę ci szczęścia), wychodzisz i NIE KONTAKTUJESZ SIĘ. Jeśli będziesz ja przepraszał, biegał i błagał o kontakt to staniesz się od niej zależny.

Tlumaczenie ze foch nie ma sensu nic nie da bo ona nie potrafi tego zrozumiec. Ostatnio prosilem aby to poukladac ze zerwanie nie ma sensu bo i tak bedziemy sie meczyc. Ona jednak swoje. Wiec powiedzialem ze ok zrywamy ale miedzy nami nie ma nawet przyjazni. wyjezdza na pare dni i nikt nie ma ze mna kontaktu. To na to sie nie zgodzila bo sie bo sie boi ze cos glupiego zrobie. I twierdzi ze ja sie wylacze od swiata to tego na pewno mi nie wybaczy

Tlumaczenie ze foch nie ma sensu nic nie da bo ona nie potrafi tego zrozumiec. Ostatnio prosilem aby to poukladac ze zerwanie nie ma sensu bo i tak bedziemy sie meczyc. Ona jednak swoje. Wiec powiedzialem ze ok zrywamy ale miedzy nami nie ma nawet przyjazni. wyjezdza na pare dni i nikt nie ma ze mna kontaktu. To na to sie nie zgodzila bo sie bo sie boi ze cos glupiego zrobie. I twierdzi ze ja sie wylacze od swiata to tego na pewno mi nie wybaczy

Gość kot_,_ Sylwester
następny uważający dziewczynę za popsutą pralkę w której trzeba wymienić programator?

Dlaczego takie prównianie. Jeżeli dwóm stronom zalezy na sobie to trzeba nad soba pracowac i sie zmienic na lepsze

Gość jola lsw
A klapsa w tyłek by sie nie dało jej wlepić?

Czasami byloby by najlepiej:P Tylko ona to lubi i odczytuje to jako zaczepianie do erotycznych zabaw

Gość gosciu jestes do
jestes do dupy i tyle

Gość malenka niewielka
Zostaw ją zaslugujesz na kogo normalnego bardziej dojrzalego