Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Roksana

Nie moze zrobic kupy!!!

Polecane posty

Gość Mama Roksana

Witam ! Od pierwszych dni ja i moja 2 miesieczna coreczka mamy problem z kupka :( Od pierwszych dni zycia mala byla karmiona piersiai robila kupke praktycznie przy kazdym karmieniu... niestety potem po jakims tyg nie najadala sie wiec poszlam o porade do lekarza a on przepisal mi mleko aby ja dokarmic Sma 2 gold formula. Gdy zaczelam ja dokarmiac tylko jedna butelka dziennie ,mala zaczela miec problemy z kupka i gazami ... nie robila kupki nawet przez kilka dni. Uznslam ze byc moze nie akceptuje tej mieszanki wiec znowu poszlam do lekarza i zmienil mi mleko na Aptamil 2 for hungier baby , na poczadku bylo oala robila 1-3 kupki dziennie . Po kolejnym tyg znowu ta sama historia ;( Postanowilam wiec odstawic sztuczne i odciagac wlasne mleko laktatorem ....i wszystko bylo ok przez kilka dni , po czym znowu powrocil problem :( Podaje jej herbatke z kopru , infacol,wode z laktoza oraz sama uwazam na to co jem ale nie ma poprawy ;( Cieple kapiele,masarze,lezenie na brzuszku oraz cieple oklady nie pomagaja:( Juz mi rece opadaja :( Ona tak cierpi ale lekarze nie chca pomoc ;( Dodam ze jesli corcia zrobi kupke to nie jest ona twarda zawsze papkowata :( Nie mam pojecia dlaczego nie moze zrobic :( Zapomnialam napisac ze mieszkam w Angli a tu do wszystkiego podchodza naturalnie :( Lekarze nic nie wiedza i mowia ze to normalne :( Nawet nie chca sluchac jak im tlumacze co sie dzieje z corka :( Czy te kupki sie unormuja ? Co moge zrobic? Prosze o pomoc :(

przede wszystkim to jeśli możesz wróć do karmienia piersią ale nie odciągaj bo ci pokarm zaniknie. niemowlęta karmione piersią nie mają zaparć. poza tym jak kupki corci są papkowate to znaczy że nie ma zaparć i niepotrzebnie się martwisz. z tymi kupkami to u niemowlaków jest bardzo różnie, zmienia się to ciągle. dopóki widzisz, że dziecko dobrze się czuje, puszcza bąki, brzuch ma miękki, to wszystko jest ok. niemowlak na piersi może i tydzień kupy nie robić. moja córcia też ma tak nieregularne. na początku po parę dziennie, potem w wieku 3 miesięcy miała przerwę tygodniową, teraz robi co dwa, trzy dni ale czasami też i dwa razy dziennie. nawet zaczęła sobie to zapisywać :-)