Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniamaniamania

długie włosy, straszne wypadanie 8 miesiecy po ciazy...

Polecane posty

Gość maniamaniamania

dodam jeszcze ze mam naturalne,nie farbowane wlosy, nigdy nie mialam gestych ani grubych, raczej delikatne, w ciazy udalo mi sie zapuscic dosyc dlugie, za lopatki, ale od ok 5 miesiecy wypadaja strasznie, wrecz uciazliwe jest ich mycie wtedy to garscie...nie wspomne juz jak okropne jest uczucie czesania kiedy az sie boje bo takie sa slabe ze az sie ciągną za kazdym pociagnieciem grzebienia! przerzedzily sie okropnie przez ten czas, moze ktos mial taki problem? uzbroic sie w cierpliwosc i podcinac? bo ja chyba lysa zostane...nie chce ich obcinac wkoncuod wielu lat ualo sie zapuscic:( ale chyba nie bedzie wyjscia...tyle ze i tak beda wypadac ale lepiej wygladac. jest sens podinac i czekac azprzestana wychodzic? czy dojda do siebie wkoncu? ja juz nie mam sily...witaminy bralam w ciazy i biore dotychczas, staram sie odzywiac normalnie, nie odchudzam sie itp. moze sa jakies rady i sposoby? czy tylko nozyczki?:(

Gość Ania z fioletowego wzgórza
Wypróbuj koniecznie serum do włosów Dermatopoietin ( Szwajcaria). Preparat kosztuje ok 260 PLN i powoduje, że po trzech dniach włosy przestają wypadać. NAPRAWDĘ! Do kupienia online : www.doris-dorin.com, www.e-cosmeceuticals. pl i w innych sklepach online lub u trychologów

Gość to zaburzenia hormonalne
często po ciąży hormony szaleją i do tego po ciąży często okazuje się że tarczyca zaczyna niedomagać wtedy włosy wypadają zacznij od badań hormonów płciowych plus hormonów taczycy

spokojnie,wlosy dojada do siebie.zacznij brac revalid w kapsułkach( w aptece) .efekty juz po pierwszym blistrze.odrastaja nowe wlosy.i odzywka wax na wlosy( na to folia,recznik i tak z pol godzinki trzeba potrzymac).bedzie dobrze,wiem co mowie;) poczytaj w necie na temat revalid i wax ma sporo dobrych opinii - i nie jest to dorga kuracja.

Gość zalecam badanie tarczycy
mnie tez zaczely wypadac wlosy, myslalam, ze od dlugiego karmienia piersia i od stresu a okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy. Zbadaj sobie TSH.

Gość hihiehhh
Nie wyłysiejesz nic sie nie bój to normalne a te wszystkie specyfiki nie zaszkodzą ale czy pomogą to tez nie koniecznie. Tez mi wypadały jak i każdej kobiecie, która była w ciąży to sprawa hormonów. W ciąży był podniesiony poziom estrogenów wiec włosy rosły i prawie nie wypadały nie wiem czy to zauważyłaś? Teraz poziom hormonów wraca do normy i te wszystkie nadwyżkowe włosy wypadają. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/Skad-sie-bierze-wypadanie-wlosow-po-ciazy_35958.html Poczytaj sobie zresztą

Gość arielka_81
Nie martw się, bo wypadanie włosów po ciąży to normalka, a po jakimś czasie wszystko wraca do normy. To przez hormony wszystko. Też tak miałam i teraz już jest wszystko ok. Ale też stosowałam szampon na wypadające włosy i ich wzmocnienie. Revita się nazywał (dokładnie taki: http://www.dslaboratories.pl/7,revita.html). Koleżanka mi go poleciła, bo była w ciąży przede mną i miała to samo.

Gość karola34343443
Fredzia! Ty się ciesz, że ci broda nie urosła!

Gość Mana80
Po ciąży to normalne, że włosy wypadają winne są za ten stan hormony. Nie wpadaj w panikę. Dobrze się odżywiaj. Zewnętrznie polecam żel stymulujący odrastanie włosów BiovaxMed. Powinno pojawić się mnóstwo nowych włosów czego Ci życzę :)