Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafirkowo truskawkowo

Co jedza wasze dzieci powyzej 10 miesiaca??

Polecane posty

Jakie dania jedza wasze dzieci? Co im gotujecie? Chcialabym troszke dziecku urozmaicic posilki....

wszystko to co dorośli no bez smazonego najwyżej przemielone teraz Lal ma rok i je dosłownie wszystko

napisz prosze konkretnie co dajesz dziecku. Ja daje w kolko to samo Ziemniak, mieso, ryba, warzywa... Owoce, sinlac, kleik ryzowy i woda.

i dodam ze robie corce wsxystko na parze potem miksuje i zostawiam drobinki jedzenia. Jablko czasem pieke w piekarniku z cynamonem. Dodam ze corka ma 11 miesiecy

gotuję zupy na podstawowej bazie marchewka pietruszka seler ziemniaki jak z miesem to kawałki indyka albo kurczaka dodaję jak bez to łyżka masła na zmianę buraczki pomidory ryż płatki owsiane albo mieszane orkiszowe kaszę jaglaną albo jęczmienną do zup dodaję bo jest zdrowa rozgrzewająca i ułatwia trawienie oczywiście czasem rosół robię też takie jedzenie jak słoiczkowe pierś kurczaka z ryżem i warzywami warzywa podstawowe ale najpierw duszę na oleju albo na masle potem z ugotowanym mięskiem podrobnić i wio zupa rybna tez na wywarze ale dodaję ugotowana i rozdrobniona ksotkę z jakiejś lepszej ryby papke ze szpinaku z kluskami brokuły z sosem śmietanowym zaczełam dodawac teraz czosnek zupę cebulową moja Lal uwielbia i w pip przypraw dodaję majeranek tymianek bazylię szałwie smażonego jej nie daję raczej za czesto bo w koncu to nie jest takie lekkie dla małego dziecka

super, dzieki za odpowiedz. A jak przygotowujesz sloiczki?

podnosze

teraz mam plastikowe pojemniki jak nagotuje gar takiej papy to poporcuję i do zamrażalnika mam jedzenie na tyfdzień

rozumiem. Ja akurat gotuje corce codziennie bo pracuje w domu. Chcialabym.jej zaczac robic budynie domowe itd.

Gość taka ja kajaaaaa
Moje dzieci jedzą już wszystko.