Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile.......

Ile kosztuje naprawa drukarki HP?

Polecane posty

Gość krolikBugs
Jezeli o drukarkach hp mowimy, to zadzwon do obslugi technicznej lub sklepu, gdzie kupilas, i sie zapytaj ile to bedzie kosztowalo. Czesto jest tak, ze akurat hp-ki wymieniaja na nowe jako czesc gwarancji. Generalnie oplacalnosc naprawy jest watpliwa i nie probowalbym oddawac do serwisu, ale jak bardzo chcesz miec ten konkretny egzemplarz, to rzuc okiem tutaj http://dedykowaneoprogramowanie.pl/2016/09/13/serwis-drukarek-czy-samodzielna-naprawa-sprzetu/

Gość gość
Bardzo dobra firma w tym względzie to http://www.hicopy.gdansk.pl/ Zajmują się różnym urządzeniami biurowymi, wypożyczam też od nich część sprzętów.

Gość gość
Coś słyszałam, że do HP nie będzie można używać zamienników? Słyszeliście coś o tym?

Gość gość
Tak, czytałam, myślę, że tracą tylko na tym bo ja np. nie kupię ich drukarki bo tylko na zamiennikach drukuję :)

Gość gość
Słyszałam, ale nie martwię się bo nie mam ich drukarki. A zamienniki polecam bo opłaca się, szczególnie firmowe, bo jakością nie odbiegają od oryginału.

Gość gość
Wszystko zalezy od drukarki i serwisu. W każdym razie - dobra drukarkę warto naprawić, u nas nie były to kolosalne koszta (serwis zastrone.pl - Wrocław). Te tanie za 100 zł, wiadomo, że może kupić kolejną, ale np. jesli chodzi o firmowe to już sa duże pieniądze

Sprawdź sobie ofertę firmy http://biurosprzet.pl/?p=157. Zajmują się między innymi naprawami i serwisowaniem drukarek HP. Wiadomo, że tego typu sprzęt jest często eksploatowany i wymaga regularnych przeglądów. Warto też regularnie go konserwować by służył nam jak najdłużej.

Gość gość
Koszt naprawy drukarki jest zależny od tego jak poważna jest to awaria I na ile serwis się ceni. Ja korzystałam z usług www.as-mar.com.pl w Olsztynie, gdy chciałam naprawić swoją drukarkę. Mają dobre ceny i znają się na drukarkach.

Kiedyś w unas biurze zdarzyła się awaria drukarki i kserokopiarki i to był prawdziwy dramat. Zastopowało to pracę na kilka godzin, bo nie mieliśmy numeru do dobrego serwisanta. Teraz jesteśmy przygotowani na każdą okoliczność, bo współpracujemy z firmą http://www.kserotechnik.com/ . Dodatkowo mają swój sklep stacjonarny i internetowy ze sprzętem typu drukarki, kserokopiarki i urządzenia wielofunkcyjne. Wszystko w zasięgu dłoni.

Gość gość
Moja padła od złych zamienników, teraz też kupuję zamienniki ale active jety a z tymi nigdy nie było problemu.

Gość antek933
Wszystko zalezy od tego co sie stalo i jaka jest wada. Czasami naprawa jest drozsza bo trzeba wymienic jakas konkretna czesc, a czasem nawet taniej jest kupic nowy sprzet. Ja mam swoj zaufany serwis Skylab - gdzie zawsze ide po pomoc.

Gość gość
Czasami to nawet nie opłaca sie kupować nowej drukarki bo za ta cene można mieć nową :) Polecam używać zamienników, sporo oszczędzasz na tym .

Gość gość
Racja, teraz taki sprzet nie jest dobry a co do zamienników to dobra jest rzecz .

Gość gość
Zamienniki są spoko, też lubię te active jety, drukuję na nich niemal codziennie i problemów zero.

Gość gość
Kiedy moja się zepsuła a koszty naprawy wynosiły niemal tyle co nowa drukarka, kupiłam nową drukarkę :) A co do zamienników to z czystym sumieniem polecam active jety, pod każdym względem.

Gość gość
Active jet robi zamienniki świetnej jakości, to jedne z lepszych i bez problemu można na nich nawet zdjęcia drukować

Gość gość
Zdjęć jeszcze na nich nie drukowałam ale wszystko inne wychodzi na prawdę porządnie. Warto było je kupić.

Gość kivotek
Apropo drukarek podpowiecie mi moze bo znalazlem strone https://dobretonery.pl/ i jest tu sporo zamiennikow tuszy do mojej drukarki jednak gdzies czytalem ze moze sie od tego drukarka zniszczyc jak to jest naprawde?

Gość gość
Ja już kupę czasu drukuje tylko i wyłącznie na zamiennikach active jet i nigdy nic złego nie działo się z moja drukarką. Kupuj markowe , masz wtedy pewność, że nie zaszkodzą drukarce.

Zamienniki tej firmy sa mega dobre , toner bardzo wydajny, ja od lat tylko tej marki zamienniki kupuję.

Gość gość
Jeśli drukarka kosztuje np 300zł to naprawa i wymiana jednego tuszu na pewno przekroczy jej wartość :) Zamienniki używam i bardzo sobie je chwalę.

Gość Andrix
zamienniki nie musza byc markowe, warto jedynie sprawdzic do jakich drukarek pasuja zeby nie meczyc sie pozniej z naprawami;) ja zawsze zamawiam na dobretonery.pl i nigdy jeszcze nie mialem problemu no i mam nadzieje ze nie bede mial;)

Gość gość
Na pewno nic złego nie stanie się jak kupisz active jety, to sa bardzo dobre zamienniki, możesz śmiało je kupić do swojej drukarki.

Gość adaskonowak
myśle ze pare stówek na pewno, zalezy co jest do naprawy.. czesto powodem sa zle tonery, lepiej kupowac z glowa i z pewnych źródel, na dobretonery.pl sa fajnie opisane modele zamiennikow do drukarek

Gość gość
Czasami to nie opłaca się naprawiać bo naprawa może kosztować tyle co i nowa drukarka :) A zamienniki jak najbardziej polecam ale tylko markowe, sprawdzonej firmy.

Gość gość
Racja, drukarki są niedrogie i czasami naprawa może przewyższać wartość sprzętu a co do zamienników to jak najbardziej ale tylko te markowe.