Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sommus

prosze bardzo o pomoc

Polecane posty

Gość sommus

Witam! Niepokojące objawy zaczęły się u mnie 2 tygodnie temu. Pierwszy raz w życiu przez 5 dni nie mogłem się wypróżnić. W końcu gdy się do tego zmusiłem po wypróżnieniu pierwszy raz pojawiła się krew (jasnoczerwona) i śluz w średniej ilości. Stolec był w kawałkach i cienki. Po tym wypróżnieniu po długim czasie wstawałem w nocy żeby oddać ponownie stolec nie mogąc usnąć aż do rana gdyż ból w okolicy odbytu a właściwie jakoś wyżej był nie do zniesienia. Za każdym razem była obecna w niewielkiej ilości krew na papierze. Cykle wypróżnień w nocy trwały przez dwie noce (bezsenne noce). Następnie kolejny okres zatwardzenia przez 4 dni. Już w tym czasie pojawiło się nocne mocne bulgotanie w jelitach i ból w okolicy odbytu a właściwie jakoś wyżej jak już wspomniałem (byćmoże okolice zwieracza zewnętrznego). Mam ochotę się załatwić ale nie mogę. Mam także bardzo bardzo częste gazy. Bardzo proszę o pomoc! Mam 19 lat

Gość mariolka o
jakiej niby pomocy tu się spodziewasz? Uważasz, że to przychodnia lekarska, bo nie rozumiem?

Gość zabbadoo
Objawy wskazują na chorobę jelita grubego lub mniej na hemoroidy. To pewnie jakiś nowotwór, czy złośliwy to trzeba zbadać.

Gość kredytowa
a moze tak do lekarza byś poszedł

Gość może być to tak
A miałeś zaparcie? Ten stolec był twardy?

Gość sommus
tak mialem zaparcia za każdym razem przy wypróżnianiu.. stolec był twardy

Gość kooookkkk
Jak najszybciej do lekarz, tu nikt nie ma możlwości pomoc.

Gość wagorrk
Jelioto grube jest zajęte przez proces chorobowy przez co nie wykonuje swojej funkcji. Trzeba to zbadać, wziąć wycinek do biopsji.

Gość sommus
mariolka skoro nie masz ochoty mi pomóc to nie trać energii na swoje odpowiedzi tutaj i poczytaj sobie o czymś innym

Gość sommus
jestem zapisany do lekarza na czwartek.. ale co do tego czasu? kupiłem sobie tabletki przeczyszczające ale nie wiem czy ich użyć..

Gość papka z klejem
pomoc bardzo proszę zdurniałeś?

ja sie nie mozesz wyproznic to zastosuj lewatywe-woda nie spowoduje dalszych pekniec drobnych naczyc-idz do lekarza..bo objawy sa niepokojace-zdrowy czlowiek nie moze sie zalatwiac raz na 5 dni..

Gość może być to tak
Myślę, że bez wizyty u lekarza się nie obejdzie. Ta krew w kale(żywoczerwona) po zaparciach może wskazywać na pęknięcie hemoroidów ew. szczelinę odbytu. To boli przy wypróżnianiu i tuż po.Gdyby Twoje dolegliwości na tym się kończyły można by sobie samemu ulżyć aptecznymi specyfikami. Jednak dochodzą do tego wzdęcia, bulgotanie w jelitach i fakt, że stolec miał cienki kształt...To przemawia za przeszkodą w jelitach i zwężeniem jego światła. Wierz mi, różne dziwne twory rosną w jelitach i nie wolno ich lekceważyć. Najpierw proponuję wizytę u lekarza rodzinnego i SZCZERĄ ROZMOWĘ! Na pewno skieruje Cię do proktologa, bo sam nie ma możliwości zdiagnozowania takich dolegliwości. Możesz też iść do proktologa prywatnie, szybciej uzyskasz skuteczną pomoc, bo ten na miejscu zajrzy Ci w jelito grube...Uszy do góry, nie Ty jeden...:)

Gość sommus
może być tak o, miauczydełko dziękuję wam za pomoc

Gość może być to tak
No i musisz walczyć z zaparciami, bo twardy stolec drażni odbyt, "rozdrapując" na nowo to, co się podgoi. Przy tych dolegliwościach NIE POWINIENEŚ ZAŻYWAĆ żadnych środków przeczyszczających. Spróbuj diety (znajdziesz w internecie), pij duuuuużo mineralnej niegazowanej, kefir, gotowane jabłko,itp. I zażyj ruchu, bo ten pobudza jelita. Nie mam na myśli absolutnie-ruchu na siłowni. Niewielu młodych zdaje sobie sprawę, że "wyciskanie" sprzyja powstawaniu (i pękaniu!) hemoroidów...