Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
emilaemila

kocha, ale chce spróbować z innymi, poradźcie

Polecane posty

Mamy po 19 lat, przyjaźniliśmy się od 3 lat, po tym czasie zostaliśmy parą i tak jest od roku. 1,5 roku temu oboje przeżyliśmy ze sobą swój pierwszy raz. Planowałam z nim wszystko, od jutra, przez wspólne mieszkanie na studiach, po późniejsze życie. Kochamy się, jednak ostatnio pękłam i wybuchnęłam z pytaniem co będzie za parę lat? Po długiej i płaczliwej rozmowie stwierdził że mnie bardzo kocha, ale chciałby spróbować seksu z innymi kobietami, tak z ciekawości. Dodam że mnie też kusi, ale powiedziałam mu, że byłabym w stanie się powstrzymać. On powiedział ze to tylko seks, i że za jakiś czas chciałby spróbować z innymi kobietami ale nie chciałby mnie stracić i nie wyobraża mnie sobie z innym. Powiedziałam, ze ma wybierać: albo teraz się rozstajemy i już NIGDY się nie widzimy albo będziemy ze sobą zawsze. Po długiej rozmowie z mamą doszłam do wniosku że nie powinnam była dawać mu takiego ultimatum i powiedziałam mu, ze ta rozmowa nie miała sensu i ze będzie co ma być. Co o tym myślicie? Czy dobrym rozwiązaniem byłoby rozstanie się np za rok na jakiś czas i 'wyszumienie się' (ja również)? W końcu jeśli byśmy się pobrali i mieli dzieci, prędzej czy później zachciałoby nam się sprawdzić 'a jak to jest z innym/inną'. Oboje czasem mówimy jakieś aluzje co do wspólnego życia. Nie wyobrażamy sobie życia bez siebie, ale nie chcemy żyć w niewiedzy i frustrować się, że nie próbowaliśmy kiedy mieliśmy okazję. Proszę od razu nie 'hejtować' bo to że mam lat 19 nie znaczy że jestem niedojrzała. Po prostu znalazłam kogoś kogo kocham z kim wiążę przyszłość, a porównując inne pary w naszym wieku, jesteśmy zdecydowanie 'bardziej małżeńską' parą. Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować