Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laguna123

Nie lubię Świąt Wielkanocnych

Polecane posty

Gość laguna123

Nie lubię, źle mi się kojarzą. Nie lubie jeździć do domu, a musze bo matka zawału dostanie. Nie ma tam warunków kompletnie. Poza tym w zeszłym roku przez "atmosfere rodzinna" podczas sniadania dostalam ataku leku i paniki. Nie lubię swiat, nie lubię mojej rodziny, nie lubię ludzi w kościele - bo kazdy się patrzy, jak kto jest ubrany i jak wygląda, z kim jest. Bleee, gdyby to zalezało ode mnie zostałabym w domu, zjadła jajko i poszła na mszę. Ale nie jestem jeszcze na tyle silna psychicznie, by przeciewstawić sie matce.

Gość fdsafdsa
Ja nie lubię żadnych świąt.. I o ile ludzie tylko odlicczają dni do kolejnych świąt,dla mnie mogłoby ich nie być.. U mnie święta kojarzą się z wymuszoną "atmosferą świąteczną" gdzie nikt nie ma ochoty ze sobą siedzieć, wszystko jest szykowane jak na "prawdziwe, rodzinne święta" a kazdy tylko czeka zeby te dni sie skonczyły:/

Gość onebe
Także nie znoszę świąt i nie bardzo mam jakby rację bytu z tym odczuciem w pracy i rodzinie. Gdy się na ten temat odezwę nie mam nigdzie zrozumienia i jestem postrzegana jako dziwak. W kościele nie ma filozofii tylko rozwinięcie ewangelii, czułam niedosyt, przestałam chodzić. Po co więc tyle gotować a wcześniej wydawać na to kasę? Jestem głupim tchórzem, bo wszystko robię dla presji innych, mamy, koleżanek w pracy, sąsiadów. Mam dość obłudy, że nowy papież jeździ miejską komunikacją i za siebie płaci a Watykan opływa w milionach i patrzy na ludzką biedę. Pytam ludzi w pracy co dla Ciebie robi papież? a oni cicho, daj spokój, tak nie można. Pytam gdzie ewangelia św. Filipa i Marii ?a oni nie podważa się tego w co się wierzy. Fałsz, który uchwalił kościół wciąż dominuje i zmienia ludzi w nic nie widzących. Tylko tyle bym chciała wiedzieć nic nie mam do kościoła poza tym, że mydli nam oczy i nudzi, klepiemy wciąż modlitwy te same. Co to daje? Jak w takim razie czerpać radość z ponownego zmartwychwstania? Znowu słuchać, że ktoś odsunął kamień i zabrał Pana? Taka bajka od 2000 lat, a plecy od stania w kuchni bolą. Dzieci pytają po co to? mamo daj spokój.