Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plmoijn

umowy co za szajs

Polecane posty

Gość plmoijn

jak zerwac umowę zlecenie bez konsekwencji, umowę mam na czas określony jestem tam miesiąc i średnio daje radę zarabiam również baaaardzo mało bo tylko 930 zł netto.Słyszałam że pracodawca może ukarać za zerwanie przed terminem. Poradzi mi ktoś

Gość ffgfghjhjh
a co to za praca? ile miesiecy masz tak pracowac?

Gość inżynier serwisowy banna
Wszystko masz w tej że umowie. TERMIN WYPOWIEDZENIA ... np 14 dni Oraz że zobowiązuje się do przepracowania X dni. Jeśli umowa zostanie zerwana przedterminowo zobowiązuję się do ..... Nikt ci tego nie wywyróży. Jeśli nie masz 2 kwesti to możesz bez konsekwencji ale z zachowaniem okresu wypowiedzenia.

Gość Brunieeaaaaaaaaaaaaaa
Wstukaj lepiej w google coś w stylu "zerwanie umowy na zlecenie" i znajdziesz pełno porad na forach prawnych, bo tu zaraz zaczną ci jakieś kukuruku wypisywać :)

Nie kuku ryku tylko jw te 2 punkty musi mieć. A kuku ryku są przy umowie o dzieło.

Gość juyiyiii
przy umowie zlecenie nie ma czegos takie jak okres wypowiedzenia! taką umowę można zerwać z dnia na dzien.

Nie prawda. Pracodawcy właśnie w ten sposób się zabezpieczają. W umowie o pracę MUSI być zgodnie z prawem czyli zależnie od stażu. A tutaj zabezpieczają się jw zazwyczaj na 2 tyg. Jeśli nie ma to jak najbardziej możesz zerwać Tylko takie umowy to rzadkość. Jw teraz każda firma się wymodziła że ci jeszcze karę dadzą jak nie przepracowałaś jakiegoś czasu lub nie wypowiedziałaś wcześniej. Jak masz umowę w stylu stawka i tyle to raczej dobra firma powiedział bym.

Gość juyiyiii
ale jesli nie ma takiegpo zapisu to nie obowiązuje żaden okres wypowiedzenia. w umowie zlecenie nie musi byc tego zapisu

dokładnie tak. Mówisz wypierdalam i dowidzenia i tyle. Ale jw obecnie niemal każdy pracodawca robi sobie wpis w stylu z pododu piniesionych kosztów przyuczenia ble ble ble zobowiązuję się przepracować bo coś tam. Albo okres wypowiedzenia zeby nie zostać na lodzie.

Gość juyiyiii
niekoniecznie, bo jeśli coś nie spasuje zleceniodawcy to tez ma prawo zwolnić z dnia na dzień. pewnie jest też tak , jak piszesz, ale może to też zależeć od rodzaju wykonywanego zlecenia.