Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Marine

Jestem bezrobotna - przez chorobę

Polecane posty

Gość Lady Marine

Mam epilepsje, przez co kazdy boi sie mnie zatrudnic. Polska to chory kraj, ludzie nie znaja tej choroby, mam problem ze zdobyciem prawa jazdy, a teraz z praca. To nie moja wina, ze jestem chora!

Gość a noś
Zdrowi mają nie lepiej. Masz rentę chociazby?

Gość riruka
To chyba jasne, że osoba chora na epilepsję nie powinna miec prawa jazdy. jesli atak nastapi w czasie jazdy, to co?

Gość Lady Marine
Nie mam, nigdy nie pracowałam, wiec nie mam do niej prawa.

Gość Lady Marine
To nie jest logiczne. Kazdy, nawet zupelnie zdrowy, moze dostac atak. Ja sie lecze, a wiekszosc ludzi nie. Tylko brak wiedzy ludzi na ten temat powoduje, ze mam problemy

Gość fbfbgf
to kraksa a bierzesz jakies leki?

Gość erghjk
prawo jazdy to rozumiem bo wiesz gdybyś dostała ataku na drodze ? zagrożenie dla innych uczestników ruchu , mam córkę z epilepsją narazie nastolatka , a powiedz mi pracodawca musi wiedzieć ? ja przeszłam depresje , byłam 10 dni w psychiatryku i nic nie mówiłam pracodawcy przyszłemu

Gość erghjk
a renta z pracą nie ma nic wspólnego

Gość SNap
zabawne

Gość mariolka o
erghjk a renta z pracą nie ma nic wspólnego HA HA od kiedy? grupa z pracą nie ma nic wspólnego żeby dostać rentę musisz mieć udowodniony staż 5lat (lub 10 - to się kilka razy zmieniało)przy czym zatrudnienie nie moze ustać dawniej niz 18m-cy od stwierdzenia inwalidztwa (grupy). Jedyne odstępstawa to udowodnienie inwalidztwa istniejącego od dzieciństwa/urodzenia epilepsja nie daje całkowitej niezdolności do pracy, więc nie ma o czym mówić

Gość Po pierwszeee
jak częste masz ataki? Bierzesz leki? depakine? Po drugie jeśli czujesz się na siłach aby podjąć pracę - NIE PRZYZNAWAJ SIĘ DO CHOROBY! To przykre, ale w naszym zacofanym kraju padaczka to dalej temat tabu i ludzie nie mają pojęcia o chorobie.... Po trzecie jeśli bierzesz leki, normalnie funkcjonujesz to przecież prawdopodobieństwo wypadku za kierownicą jest małe, a tak wogóle to po co wszędzie ogłaszasz że jesteś epi??? nie rozumiem...

Gość Lady Marine
Zaczynalam od depakiny, teraz biore cos innego. Po prostu mam taki zawód, że muszę przejsc szczególowe badania.

Gość erghjk
o mariolka może masz racje zasugerowałam się kolegą który ma rente a nigdy nie skalał się pracą , nota bene mu się nie należy bo chłop zdrów jak byk .

Gość erghjk
eeg też musisz ?

Gość Po pierwszeee
Skoro tak to pozostaje Ci tylko zmienić zawód - norma w dzisiejszych czasach przecież