Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna ale swój honor ma

Biedna gorsza?

Polecane posty

CZY WY MACIE PODOBNE ODCZUCIA?? Witam, mam problem odnośnie pracy i utrzymania się aby żyć skromnie. Coraz częściej brakuje mi pieniędzy, wyliczam każdy grosz, oszczędzam jak się da. Odmawiam sobie dosyć sporo bo po prostu mnie nie stać. Czasami czuje się z tego powodu gorsza, ponieważ nie wychodzę ze znajomymi do kina restauracji czy pubu. Można powiedzieć że czuje się coraz bardziej samotna. Czy wy też macie podobnie? Może macie jakiś pomysł na dodatkową pracę? Chwytam się już wszystkiego sprzątania, robiłam jak było bum kolczyki, jednak teraz ciężko. Mam chorą babcię z którą mieszkam i którą się opiekuje, więc wyjechać za granicę nie mogę, chociaż bym chciała. Może macie jakieś pomysły? Bo czuję się coraz bardziej przytłoczona swoją sytuacją. Stoję cały czas w jednym punkcie i jest coraz gorzej. Czasami nie mam ochoty już z nikim rozmawiać, czy świat musi opierać się na pieniądzach?

Gość fdfgfgghhg
ale teraz każdy tak ma jak ty, oprócz bogatych zlodziei!

Gość Nie dawaj sie wykorzystywac
Tak to wyglada, swiat opiera sie na pieniadzach.

Kiedyś żyło się skromnie ale człowiek żył szczęśliwy bo dużo osób było na równi, a dziś same problemy...

Tylko szkoda że znajomi się odwracają od kogoś, kogo po prostu nie stać na różne wyjazdy, wycieczki kina itp. Teraz zwykłe ploteczki przy herbacie im nie wystarczą. ludzie robią się zawzięci itp. A przecież kiedyś też to ich może spotkać. Skromna nie znaczy odpychająca i nie warta kontaktu...

Gość bnnbvb
ile masz lat,pracujesz jako?

Gość Kryzy Sowa
Jest kryzys, większość osób boryka się z tym problemem. I tak masz dobrze, skoro brakuje Ci tylko na kino czy pub. Inni nie mają już za co czynszu spłacić czy leków kupić. Straszne czasy, a będzie gorzej :(

Nie mówi że mi tylko na to brakuje ja po prostu to wymieniłam... Jest wiele innych banalnych rzeczy. Sprzątam za marne grosze do pracy chodzę 5-7km w jedną stronę piechotą bo szkoda mi na autobus, a takiego cuda jak rower nie posiadam. Z zawodu jestem Technikiem Żywienia. Pracy w zawodzie nie mam. Chciałabym iść na studia ale za co? Żeby siebie i babcię utrzymać muszę pracować a o studiach czy innej szkole nie mam szans nawet pomarzyć taka jest prawda. Polska rzeczywistość...

Ja mam znajomych, mimo, że też mnie nie stać na kina, puby, etc etc, bo ostatnimi czasy bida z nędzą. No ale jest coś w tym, co piszesz. Człowiek z czasem nie mogąc spędzać czasu ze znajomymi zaczyna sie od nich odsuwać i kontakty sie jednak psują, bo inni idą do pubu sie napic- ty nie idziesz, bo nie masz kasy, oni ida do kina- ty nie, bo nie masz kasy, oni jadą na wakacje- ty nie, bo nie masz kasy. Potem wspominają sobie jak było super, a ty nawet nie masz czego wspominać. :) A że niby większość nie ma kasy... No... Jeszcze zależy jaka większość. Akurat jak chodzi o moje otoczenie to stety-niestety większości powodzi sie dobrze i żyją normalnie, tylko u mnie w domu jak zwykle chujnia.

Wiem że inni są w gorszej sytuacji... Chcę po prostu zapytać jak wy sobie radzicie? Jak zdobywacie siłę aby się nie załamać psychicznie?

Zbieram Ślimaczki- dobrze powiedziane, rozumiesz o co mi chodzi. Czasami czuję się tym bardzo przytłoczona...

Gość prawictwo pospolite191
bzdury gadacie .. oni jada na wakacje tylko przez jeden miesiac w roku , a my mamy wakacje cały rok .. 12 miesiecy .. Gdy jest pora na opalanie to siedza w pracy .. a my ? Wychodzimy z lezakiem na dwór .

ja pamietam w zeszłym roku to juz w Kwietniu sie opalałem .. W samo południe miedzy o 12 00 a 14 00 w poludnie jest ciepło wiec można było sie opalać .

Gość bnnbvb
moglabys podac gg?

Gość lenkaddd
wcale nie jestes gorsza,mi tez jest ciezko wlasnie dzisiaj zwolniono mnie pracy ,niby umowe mialam ale taka praca na czarno,wczoraj bylam na rozmowie w sprawie pracy w sklepie ,przyjeto by mnie gdybym miala powrot do domu,praca jest do 21 na dwie zmiany a moge tylko na jedno,po pierwsze ostatni autobus mam o 19 godz i nikt z rodziny nie mogl jak odbierac z pracy do domu,a zeby miec na prawko musialabym miec prace:( jest mi bardzo ciezko,a ta praca to marne zarobki,nie wiem sama co robic zeby uzbierac na prawko musialam bym pracowac conajmiej kilka miesiecy a umnie ciezko mieszkam na wsi a jak znajdzie sie praca to nie zatrudnia bo nie mam jak dojedzac do domu

to własnie bogasci maja przerąbane bo siedza po 8 godzin w robocie , a i tak z tego zycia nic nie mają..

Gość wqwwwwwwwwwwww
ja dorabiam sobie. 2 razy w tyg. po 5 h roznosze gazetki reklamowe. i w miesiacu jakies 200zł wpadnie dodatkowo.

gg? nie daję nieznajomym, jestem nieufna, wolę być anonimowa. A masz jakiś problem? Chętnie odpowiem tutaj...

Gość lenkaddd
jesli chodzi o ulotki wlasnie tez mam takie ogloszenie tylko na dojazd do miasta wyjdzie mi w dwie strony okolo 100 zl,i jesli zarobie 200 zl a odliczajac dojazdy to wyglada ze malo zarobilam ,jakby sie nie oplacalo

A wy nie czujecie się zestresowani tą pogonią? tak naprawdę za niczym....

Gość wqwwwwwwwwwwww
a jeszcze moze dostane 1 ulotke ze sklepu i wiecej za nia placa.Tylko ze trzeba bylo by samemu odbierac ze sklepu.A ja nie mam samochodu. I mialabym jeszcze ze 100zł wiecej.

Prawictwo, widze, że żarty sie ciebie trzymają :D... Biedna, ja sie staram nie łamać. Generalnie zdaje mi sie że będzie konieczna przerwa w studiach (bo na dziennych jestem) i ide do roboty... A potem zaocznie dalej. Nie wyobrażam sobie dalej wegetować, bo to mnie wykańcza psychicznie. Za pare lat zamieszkam (mam nadzieje) z moim facetem to sie jakoś podzielimy kosztami utrzymania, wszystkiego, to już jakos poleci chyba... Bo we 2jke jakoś idzie zazwyczaj... Ale do tego czasu musze cos wymyślić żeby przeżyć z moimi starymi, którzy mnie wykańczają po prostu... ;x Więc jedyne co mi przyszlo do głowy to jako-takie usamodzielnienie sie. No luksusowo nie będzie, ale może przynajmniej odrobine moje życie zacznie przypominać życie młodej osoby... Bo narazie żyje z dnia na dzien, jak emerytka niemalże.

dobrze napiszę ale po 19 bo dopiero będe w domu bo korzystam z internetu koleżanki

będę pod pseudonimem sandra

ewentualnie jak będziecie mieć pytania albo chcecie się podzielić podobnymi problemami napiszcie na tymczasowego maila, sandi1986kc@interia.pl GG nie podaję, bo to zbyt osobiste. A przez mail zawsze można porozmawiać, może nawiąże z kimś miłą sympatyczną znajomość. Zamiast pesymistycznie podchodzić do życia. Tylko proszę o takie normalne maile, nie bawię się w związki towarzyskie przez internet itp... Masz problem, chcesz pogadać o czymś normalnym, podzielić się ciekawą wiadomością śmiało pisz :) Postaram się odpowiedzieć na wasze maile

Gość ALEX BALEX DALEX
Witam masz dużo racji... ludzie się od siebie odsuwają są samotni, nie mogą się wygadać, fajnie że mówisz o tym otwarcie bo trzeba takie tematy poruszać, nie jesteś sama jest nas więcej!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
up