Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trikatuttut

Sąd Najwyższy USA zniesie zakaz małżenstw homo. Co wy na to?

Polecane posty

Gość kaubojczyk
geje, les i trans chcą żyć jak inni - czyli szczęśliwie i godnie - ale ci inni za swoją misję mają zatruwanie im życie, mimo, że i tak jest niełatwe. Jak widziałem tych co podchodzili do Grodzkiej tylko by jej wykrzyczeć swoją nienawiść do jej upośledzenia to cały się gotowałem. Chamsto, nieludzkie chamstwo.

Gość polski urzad nie bedzie mial
nic do gadania amerykanskie prawo jest nadrzedne od polskiego

Gość Jola de Palma
"otóż to, nie dość, że natura dokopała jakiemuś człowiekowi, że nie urodził się w 100% O.K. to jeszcze ludzie go zaszczuwają z wrodzonego im bestialstwa wobec innych, słabszych. Kler też judzi przeciw uposledzonym bo mu niektóre upośledzenia do ideologii nie pasują." Polacy to potwory, i kapłani polscy też, niestety.

Gość gdy Palikot zasiadzie na
tronie to zrobi porzadek z klerem

Gość minister Gowin uważa, że
ma misję od Boga by zatruć zycie życie środowiskom LBGT. Jakby im od urodzenia łatwo było ...

Gość trikatuttut
Nowe wieści zza oceanu. Wczoraj wypowiedział się Obama ,a dziś Sąd : xxx The US Supreme Court Justices on Wednesday indicated a possible interest in striking down the Defense of Marriage Act (DOMA), as it heard arguments around the issue. Several of the Supreme Court Justices raised concerns around DOMA, and some took that as a sign that there may be a narrow majority who will strike it down. xxxxxxxxx Justice Anthony Kennedy, widely regarded as the swing vote between justices on the liberal and more conservative side of the court warned of the risks that DOMA hindered the traditional role of the states in defining marriage. xxxxxxxxxxxxxxxx Another of the Supreme Court Justices, Ruth Bader Ginsburg emphasised the importance of federal recognition of legal marriages. She said: It affects every area of life. xxxxxxxxxxxx Conservatives criticised the White Houses 2011 decision not to defend DOMA. Its very troubling, Justice Kennedy said, questioning Obamas willingness to defend other laws passed by Congress, yet which might be challenged in court. Obama, and attorney general Eric Holder, said in February 2011 that they would cease to defend DOMA, which they deemed unconstitutional. Todays criticisms, however, may not be a reflection of how the court eventually rules on the 1996 law, and their decision on whether it goes against the US Constitution. In the place of the US Justice Department, some Republican lawmakers defended DOMA, arguing for it. Pressing government lawyer Sri Srinivasan, Chief Justice John Roberts asked how the government would decide which laws to defend in future, asking what is your test?. Srinivasan replied that there was no black or white test, and said that on deciding whether or not to defend DOMA, the final decision was down to Obama. A decision by the Supreme Court in both cases is expected by the end of June. Several polls released recently have found that support for equal marriage in the US has shifted greatly, and is an at all time high.

Gość Gowin w sredniowieczu
juz by wisial na stryczku albo gorzej dogorywal na palu a tak bez zadnych konsekwencji dalej ujada.

Gość trikatuttut
+ kilka tysięcy osob pod Sądem koczuje w namiotach a w Waszyngtonie zima nadal i mróz :D po jednej stronie ulicy ci ZA, a po drugiej PRZECIW :D

Gość B. Mondra
""To nie kwestia poglądów. Człowiek po prostu został stworzony mężczyzną i kobietą." to bzdura ! Rodzą się rózni ludzie. Oczywiście większość to kobiety i mężczyźni ale też rodzą się obojnaki i pomieszani seksualnie. Przyroda to niedoskonały mechanizm i nie każdemu jest dane być perfekcyjnie urodzonym, a żyć trzeba. Problem jest taki że katolicy opluwają niedoskonale urodzonych i to jest obrzydliwe. ..." niektórzy ludzie z religii robią więzienie !

Gość katole najpierw polowali
na żydów a obecnie na gejów

Gość Gowin to agent biskupów
czy może tzw. pozyteczny idiota kleru ?

Gość Grodzka to zbawiciel
co poświęca się dla zbawienia transów ... ale i zbawienia swoich katolickich przesladowców.

Gość anonim 228329
Ja nie mam nic do par homo, jeśli się kochają to dobrze. Trzeba być tolerancyjnym. Małżeństwo...nie wiem czy to dobry pomysł, ale w końcu ci ludzie nie wybierają sobie orientacji i to nie jest ich wina że kochają kogoś tej samej płci. Dlatego to też jestem w stanie zaakceptować. Gorsze są już małżeństwa grupowe, które też chcą już zlegalizować.

Gość TX222
iaww - w historii ludzkości małżenstwo pojawiło sie bardzo pozno. Kiedys po prostu nie istnialo cos takiego. Tu ktos wyzej zauwazyl, ze te ataki na homo plus teksty w Biblii wzięly sie z czasów gdy w Izraelu była katastrofa, by przetrwac dręczono wszystkich ktorzy nie zapewniali ''prokreacji''. Małzenstwa homo są od wielu lat w Kanadzie i Holandii (tam najdluzej) i jakos naród nie upadł ,wrecz przeciwnie, to jedne z najbogatszych krajow. Gejow, les i bi jest w kazdym spoleczenstwie ok 3%, nikt sie nie stanie homo bo zalegalizują takie malzenstwa. Katolicy z tekstami o rzekomej ''propagandzie'' i namawianiu młodziezy na kontakty z tą samą płcią są po prostu śmieszni :D

Gość Sylvester Scalony
moje dzieci znają tamat, ale jak nazywają homoseksów, językiem wyniesionym ze szkoły, to wolałbym nie wspominać. tam żadna propaganda nie zmieni podejścia do rzeczy. no, ale jak ktoś jest powalony, na pukcie publicznej tolerancji, to niech sobie będzie, niech geje i lesby żyją sobie jak chcą, tylko niech mi na oczy nie lazą, jako ja im nie lazę.

Gość Sylvester Scalony
rany julek, ta grocka to jakiś potwór nie kobieta :(

Gość Kalina H.
"rany julek, ta grocka to jakiś potwór nie kobieta " nie jej wina, że taka się urodziła taka pół na pół ! I po co ją jeszcze poniżać ? Trzeba więcej współczucia mieć dla ludzi upośledzonych przez naturę.

Gość Gowin jak Putin
uderza w gejów korzystając z tego że ma władzę.

Gość mam nadzieje ze wejdzie prawo
ktore umozliwi wybijanie takich oszolomow jak sylvester scalony

Gość mizoginistycznynArcyzYebaka
...gej to bardzo bogaty człowiek.....w polsce takich nie ma więc są to pedaŁy...sodomici..którzy kopulują w otwór fekalny...tfu....! ..miłość Qrfa.maĆ...z chÓÓjem w gÓÓwnie

Gość mizoginistycznynArcyzYebaka
...scalony ma rację ..piękna ogólnie pojętego popartu nie widać....a czepialiście się wyglądu żony byłego prezydenta....

Gość hhhhhhhhj
dokladnie, geje to są w Ameryce, bogaci synalkowie finansistów, biznesmenów, polityków , pelno nadzianych dziadów w hollywood...w Polsce to sa zwykle pedały, ktorzy nie roznią sie niczym od Kowalskiego z Biedronki

Gość Sylvester Scalony
ha ha, nieźle, ale chyba prawdziwie. Jak bogaty to moze być gej, jak biedak to żaden gej tylko zwykły..... a tym, że "pedał" jest obraźliwe, więc mówi sie gej :P

Gość hhhhhhhhj
e tam obrazliwe...zalezy z czyich ust pada. Oni sami na siebie tak mowią.

Gość hhhhhhhhj
gej = bogaty przystojniak, medialny ideał pedał = facet o sklonnosciach do innych facetow, niczym sie nie wyroznia, wstydzi sie tym kim jest homoseksualista = cos jak Biedroń i ten drugi z PO pederasta = ktos kto mysli wylącznie o seksie dewiant = np pedał ksiądz, to juz kompletne dno Dla kazdego odpowiednia szufladka :D

Gość fafarifka
Mi geje czy lesbijki lub inne orientacje nie przeszkadzają .Mieszkają razem, płacą rachunki, troszczą się o siebie no i gitara jak chcą legalnego związku to powinni mieć takie prawo .Nie moja brocha kto i gdzie komu wtyka . Jednak jeśli chcą mieć dzieci to niestety moja tolerancja się kończy .Chcesz mieć dziecko to je sobie zrób, noś i urodź .In vitro może być pod warunkiem zachowania w/w kolejności .zaraz pewnie odezwą się głosy ,że pary facet kobieta to nie zawsze idealni rodzice,że dziecko będzie miało dużo miłości , troski i zrozumienia z tą różnicą ,że będą dwaj tatusiowie albo mama i mama .Kobieta jest skonstruowana w ten sposób ,że jest zdolna rodzić dziecko a facet w taki ,żeby jej to dziecko zmajstrować .Więc naturalną koleją rzeczy posiadanie potomstwa jest przywilejem par mieszanych .Gdyby miało być inaczej panowie również dostaliby macicę w podstawowym wyposażeniu .Wyrażam tu tylko i wyłącznie swoje zdanie .Nie potępiam par homoseksualnych i nie przeszkadzają mi w codziennym funkcjonowaniu ani ja im .Ale są granice mojej osobistej tolerancji i dlatego pozwalam sobie na dorzucenie tych kilku słów

Gość H. Ninkowski
katolicy powinni się wstydzić za to jak traktują osoby LGBT. A księża przede wszystkim. Religijne upodlenia, i to wielowoekowe, całkiem sporej grupy tylko z tego powodu, że natura uczyniła ich innymi to przejaw najgorszego zdeprawowania i dehumanizacji.

Gość geje to zbiorowy Hiob
a nawet gorzej bo Hiob w końcu wyszedł na swoje a w Polsce nie widać by geje mogli wyjść na swoje

Gość Anna de Purduis
"katolicy powinni się wstydzić za to jak traktują osoby LGBT. A księża przede wszystkim. Religijne upodlenia, i to wielowoekowe, całkiem sporej grupy tylko z tego powodu, że natura uczyniła ich innymi to przejaw najgorszego zdeprawowania i dehumanizacji." święte słowa, święte słowa ... katolicka hegemonia w Polsce to serce deprawacji Narodu. Kler zawsze szkodził Polsce bo dla niego interes Boga - czytaj: Watykanu - jest najważniejszy.