Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plamieniexxxx

od owu cały czas mam plamienie czy to jakaś choroba?

Polecane posty

Gość plamieniexxxx

w tym miesiącu miałam bolesną owulację i od tego dnia cały czas mam takie brązowe plamienie, nie jest tego dużo ale trwa już kilka dni, jestem 5 dni po owu i cały czas jest, martwie się czy to nie jest chorobowe, jakiś torbiel albo coś gorszego, nigdy tak nie miałam w sumie to pierwszy się mi przytrafiło, czy maiłyście tak? czy to możę być związane z jakimś chorobowym problemem

Gość plamieniexxxx
doradzcie coś bo troche się martwie

Gość Juratka
No wlasnie ja tez tak mam juz 2 cykl z rzedu. Tylko ja mam tak ze mam to przez jakies 3, 4 dni takie niewielkie brudzenie w okoloicy owulacji. Tez sie pytam czy to normalne? Dodam, ze jako ze staam sie o dziecko to mam aktualne badania hormonalne i jest ok, robili mi tez usg ale to nie wiem skad to plamienie. Aczkolwiek doczytalam w dr google:-) ze czasami wystepuje cos akiego jakplamienie okolowulacyjne pytanie tylko czy to powinno niepokoic?.

Gość popycham
op

Nie dziewczyny plamienie okoloowulacyjne nie jest niczym zlym ... duzo kobiet tak ma .... jesli masz to juz drugi msc to widocznie juz tak masz:) a do plamieniexxxx jesli jest go malo to albo plamienie owulacyjne albo zagniezdzenie , tak sadze ale ja na Twoim miejscu bym poszla do lekarza i zrobila badania hormonalne bo czasami przyczyna lezy po ich stronie

Gość Juratka
Nadziejko ale czy to oznacza ze skoro jest tomplamieńie okoloowulacyjne to oznacza ze owulacja wlasnie jest w tym czasie?..

Gość plamieniexxxx
ja wiem że plamienie okołoowulacyjne może wystąpić, tylko u mnie trwa już kilka dni od owulacji, na zagnieżdżenie to jeszcze troche za wcześnie, czyli myślicie że może to wiązać się z hormonami? tak porozmawiam z gin na ten temat, pierwszy raz mi się tak przytrafiło, na następnej wizycie zapytam i jeszcze dodam że momętami czuje bol od tyłu jakby między nerką a jajnikiem, owulacje już ma na pewno za sobą szyjka zamknięta a sluz niepłodny, te plamienia sątakie brązowe nitki, szczególnie po toalecie sorry za określenie tej grubszej toalecie

to oznacza , że owulacja wystąpiła ... pamieniexxxx a skad wiesz , ze na zagniezdzenie to jest za wczesnie ? jak badasz owulacje? testami ? bo jesli tak to one ci niepokaza czy owulacja wogole nastapi potwierdzi to tylko monitoring...

Gość plamieniexxxx
badam na podstawie objawów, dodatkowo potwiredzonych testem, nie robie monitoringu, pomyłka co do dna owu może być mnie jeden dzeń w tą lub w tą, jeszcze dodatkowo w dzień owulacji występuje u mnie ból owulacyjny trwający kilka godzin i pokrywa się ze zwiększonym wydzielaniem śluzu w tych godzinach, a jeżeli chodzi o zagnieżdżanie to czytałam żę około7 dnia po owu może być plamienie u mnie jest codziennie od owulacji, tzn po tym bołu owulacyjnym od następnego dnia aż do dziś mam to plamienie a jak jest np gdy zdarza się ciąża pozamaciczna? czyli jakiś torbiel lub coś w tym stylu myślicie że się nie robi?

Gość plamieniexxxx
no rozumiem że test może być pozytywny a owulacja nie wystąpić, a co wtedy coś się tworzy niedobrego?

Gość plamieniexxxx
ja wiem nadzieja że ty masz racje tylko martwie się czymś związanym z chorobą albo jeszcze gorzej jakaś ciąża pozamaciczna wczesna, dlatego zapytałam o wszą opinie

Kochana obserwacja nic nie zobaczysz... ja kiedys myslalam podobnie jak ty , ból owulacyjny okazało się ze mam tydzien przed owulacja... monitoring mi to pokazal... a tez sugerowalam sie objawami i testami owulacyjnymi ... test Ci tylko pokazuje , że hormon zaczyna byc wytwarzany , a nie to czy jajeczko peka , jeszcze ciaza pozamaciczna nie musisz zawracac sobie glowy :) polecam Ci zrobic monitoring jesli okres przyjdzie .

Gość plamieniexxxx
czyli nie martwić się tym plamieniem?poprostu poczekać? powiem ci szczerze że mimo naszej rozmowy nie rozwiało to moich wątpliwości do końca, no ale masz racje poprostu mam to już kilka dni a zaczęło się od mojego bólu owulacyjnego i wtedy jeszcze szyjka był otwarta, zresztą wszystkie objawy wskazywałay na dni płodne potem owu, teraz tak jak mówiłam szyjka jest zamknięta i śluz jak w drugiej fazie, podbarwiony na brązowo

dla swojego dobra idz do lekarza z palmieniami w srodku cyklu wchodzisz bez kolejki warto sprawdzic chodz moim zdaniem nic zlego Ci nie jest .. ale sprawdz i daj znac . powodzenia :)

Gość plamieniexxxx
kto dał link do reklamy i przekierowywuje na reklame, powyżej a wracając do pytanie, to wmiędzyczasie trochę poczytałam, to może być też nadrzerka

Gość miruckamirucka
odświeżam, mam podobnie czy to normalne?miał tak ktoś i potrafi wyjaśnić?

Gość plamieniexxxx
witam, to plamienie o którym jeszcze wczoraj pisałam, dziś już odeszło, tzn śluz nie jest jeszcze klarowny ale to pozostałośći z wczoraj, dziś mogę powiedzieć że przeszło, czyli chyba jednak związane było z owu, tylko dziwi mnie że trwało aż 5 dni, trochę się przestraszyłam że coś niedobrego się robi

Gość plamieniexxxx
witam po raz kolejny po wielodniowej przerwie, otóż 3 dni po terminie miesiączki zrobiłam test i porządne 2 kreski, jestem w ciąży, najprawdopodobniej plamienie o którym pisałam dotyczyło owulacji a ja histeryzowałam że coś złego się dzieje