Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sami powiedzcie czy to ma sens

Ludzie którzy studiowali

Polecane posty

No sami powiedzcie szczerze czy studia wogóle mają jakikolwiek sens? skoro i tak po nich nie ma pracy. Mówię tu o ekonomii, marketingu, rachunkowości... powiedzcie na co wam to było skoro pracodawcy szukają osób i z doświadczeniem i wykształceniem?

Gość 18 lat i za 1
studia bardzo rozwijają człowieka ( oczywiście PRAWDZIWE studia na UNIWERSYTECIE, nie jakieś chujowe wyższe szkoły) :/

Gość lqqqqq
ja studiowałam i w żadnym wypadku nie żłuje dzięki nim mam pracę w zawodzie

Gość trelemorelebiolog
do pani wyżej, a co studiowałaś że masz pracę w zawodzie?

Jednym się udało a innym nie. Moim zdaniem lepiej mieć nawet dobrą zawodówke niż byle jakie studia które są penisa w pochwie nie warte.

Gość studia owszem nic nie dają
:(

studia dały mi jedno - samozaparcie:) Wiedza- to czego chciałam się dowiedzieć dowiedziałabym sie i bez nich, może tylko nie wiedziałabym gdzie szukać, to czego wiedzieć nie chciałam zapomniałam już 5 minut po egzaminie. znajomości - nie nawiązałam żadnych trwałych, bo nie po to tam poszłam. Droga do kariery - kiedy zaczynał m myślałam że robie to co lubię, kiedy kończyłam okazało się że naprawdę robię to co lubię i te studia nie są mi do tego potrzebne... mój profil zawodowy zmienił się o 180 stopni. ale samozaparcie to jest na pewno to czego człowiek się tam uczy i to zostaje na zawsze :P Jestem pół roku po obronie (dokładnie dziś mija pół roku), tęsknię za studiami, za klimatem, za tym że można chłonąc to co człowieka zainteresuje i ma się na bieżąco dostęp do ludzi, który "wiedza o tym wszystko"... czyli na danej dziedzinie zjedli zęby:) Praktycznych korzyści z dyplomu nie mam żadnych - może nie potrafię go wykorzystać, może nie chcę bo zakres moich studiów nigdy nie pokrywał się z zainteresowaniami. Dlatego jeśli wybieracie kierunek NIGDY w życiu nie kierujcie się tym na co jest zapotrzebowanie/ po czym znajdziecie pracę/ za co dobrze płacą, jeśli tak na prawdę nie jest to to co was kręci:) Kiedyś zrobię sobie studia związane z kultura i literaturą, o czym marzę od zawsze, póki co będę robić coś co lubię z dyplomem z mało dla mnie interesującej dziedziny.

Gość kura w której żyję
ma, jeden kierunek mnie interesował, więc studiowałem go z zapartym tchem ;) drugi dał mi pracę, ot co. :) jak każdy porządny żyd :D