Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana..................

Wezwanie do zapłaty.

Polecane posty

Hej właśnie dostałam e-maila od pobieraczek.pl, że mam zapłacić 94 zł bo i naczej wezwą mnie na drogę sądową. Czy ktoś miał/ ma podobną sytuację? Na pobieraczka tylko się zalogowałam.

Gość nie załąmuj się
ma tak wiele osób i nie płać!!!!!!!!!!! oni starają się tak wyłudzić pieniądze.... ogłosili nawet upadłość.... i dalej próbują ludzi robić na szaro...

Gość hannai
eh a do mnie sie rok nie odzywali już,a jakos 3 tygodnie temu napisali :) "Niniejszym zawiadamiam, iż Spółka Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Sopocie, Al. Niepodległości 658/3, która jest właścicielem serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens SA podjęła skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pani zaległej należności w wysokości 94.80zł. Wspólnikom Spółki przysługuje wobec Pani roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się przez Pani z warunków zawartej umowy ( 4 ust.1 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010). Jednocześnie informuję, iż w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego, Spółka Eller Service S.C. wystąpi o zasądzenie od Pani kary umownej w wysokości 308,87zł tytułem nie wywiązania się przez Panią z warunków zawartej umowy. Pragnę poinformować, iż rezultatem wewnętrznego postępowania wyjaśniającego oraz weryfikacyjnego jest uzasadnione podejrzenie, że podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl zostały podane nieprawdziwe lub niekompletne dane osobowe. Warto nadmienić, iż zgodnie z art. 286. 1. Kodeksu Karnego (Dz. U. Nr 88 poz. 553), podawanie fałszywych danych osobowych mające na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy nosi przesłankę oszustwa i podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Mając na uwadze powyższe pragnę zawiadomić, iż podanie nieprawdziwych danych, może stanowić przesłankę do zawiadomienia właściwych organów ścigania oraz wszczęcia postępowania karnego. Na dzień 08.03.2013 kwota 94.80zł w sposób całkowity nie została wniesiona. W związku z powyższym wzywam Panią do natychmiastowej dobrowolnej zapłaty długu powstałego wskutek zamówienia usługi Pobieraczek5 (12 miesięczny pakiet) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania.

Gość hannai
już pisałam wczesniej,zeby pocałowali mnie w dupę i ,że zgłoszę ich na policję,to rok nie pisali :] a teraz widzisz znowu...to chyba jakieś boty wysyłają te emaile :) także nie załamuj się,olej ich.

Wysłałam do nich meila o tym, że jestem prawnikiem ( nie jestem) i, że nie mają prawa wysyłać mi takich e-mail po upadłości firmy.

Gość A po co odpisujecie na te
wezwania ?

Gość a jjaaaa
Nie odpisujcie , żadnej reakcji z waszej strony

Gość veronikaxx
Ja sie tam zarejestrowalam 4 lata temu , jak mialam 12 lat i nie wiedzialam o co chodzi. Rok temu kiedy spotkalam starego sasiada dal mi list , powiedzial ze przyszedl na mój stary adres i to bylo od nich , pobieraczek.pl ;) podobna kwota jaka ty masz , nic mamie nie powiedzialam tylko to wywalilam do kosza ;p wczoraj sprawdzalam starego emeila i strasza mnie windykacja , nie obchodzi mnie to .. mieszkam za granica Powodzenia

A mogą mnie pozwać do sądu ?

Gość krzysio:)
jak czegoś nie podpisałaś własnoręcznie, to Ci mogą gówno zrobić. Jakikolwiek dokument ma moc prawną dopiero wtedy kiedy coś świadomie się podpiszę. Pobieraczek specjalnie żeruje na braku świadomości ludzi.

Gość Hania wwwww
to jest tak samo jak z telewizja cyfrowa. tez gadali ze jak nie zapłacisz 114 zł to juz nigdy nie bedziesz ogladac tv

Mam nadzieję, że nic mi nie zrobią.

veronikaxx 4 lata to tak czy siak dług przedawniony. Gdybyś kiedykolwiek dostała z Sądu nakaz zapłaty to od razu odpisuj,że przedawniony. Oni takie ,,dziwne długi" zwykle sprzedają windykacjom. Z windykacjami się nie dyskutuje, aby przypadkiem nie przerwać biegu przedawnienia.

Ja im nic nie zamierzam płacić.

Gość hgrtuyriy
nie płać !!! pobierak to sciema!!!

Ja dostałam tą samą kwotę, a tylko się za rejstrowałam i nic nie ściągałam.

Gość hannai
HEH JAK KAŻDY :) nie martw sie :) ja to w ogole wpisałam jakieś dane; dupa dupa :] a niech sobie wysylaja tam listy,,hihi

Nie dam sie wciągnąć.

,,Załamana.................. Nie dam sie wciągnąć." No to nie odpisuj, a listy odeślij: Adresat nieznany.

Gość xyzxyzxyzxyzxyzxyzxyzxyzxyz
dyskussja z firmami windyacyjnymi nie przerywa biegu przedawnienia. Przerywa je sprawaw sadzie i wyrok o egzekucje dlugu

Gość Jjmjjjmj
Krok

Gość veronikaxx
Oczywiscie ze nic Ci nie zrobia , ja tez nic nie pobieralam tylko sie zarejestrowalam i zapomnialam potem o tej stronce a i tak mi maile wysylaja ;) Mowili o nich nawet w sprawie dla reportera ze to oszusci i oni sami maja sprawe w sadzie teraz . Mozesz sobie wejsc na pobieraczek.pl i zobaczyc ze jak chcesz utworzyc nowe konto to pisze ze od stycznia 2013 roku niemozliwe jest zalozenie konta i zarejestrowanie sie , wiec ta strona wciaz istnieje chociaz nie powinna no ale nie funkcjonuje. Nie martw sie i im nie odpisuj , a jak listy polecone na twój adres przychodza to ich nie odbieraj , listonosz wezmie z powrotem.

Gość uioklp;' nm,
jeżeli mają prawdziwe dane adresowe, to oczywiście dług ściągną, ale potem można się z nimi sądzić ci co danych nie podali mogą spać spokojnie

Gość czarna jajaaaa
z kumpla ściąnęli, więc chyba mogą

Gość nic nie ściągneli
wypierdalaj człowieczku z pobieraczka!

Gość Lisavietta
ja musiałam zapłacic, bo przyszedł tytuł wykonawczy czy jakoś tak i mi odciągneli

Gość Lisavietta
tak na prawdę, to jestem z pobieraczka i gówno możemy, ciągle pisze te e-maile do ludzi i coraz mniej ludzi jestem w stanie w chuja zrobić. a tak chciałabym pojechać na 3 wakacje w tym roku:(