Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastka77777

CO JECIE W OKRESIE KARMIENIA PIERSIĄ????

Polecane posty

Gość nastka77777

POPOISZCIE CO JECIE WCZORAJ ZJADŁAM SOS Z ODROBINĄ ANANASA MAŁA SIĘ MĘCZYŁA PODOBNO PESTKOWYCH I CYTRUSÓW JEŚĆ NIE WOLNO ALE ŻE ANANAS MOŻE ZASZKODZIĆ TO NIE WIEDZIAŁAM... PROSZE NAPISZCIE PODAJCIE MOŻE JAKIEŚ PRZEPISY CZY GOTUECIE SOBIE OSOBNO CZY DLA RODZINKI TO SAMO??? BĘDE WDZIĘCZNA

ja jem wszystko w granicach rozsądku-cytrusy uczulają podobno.nie jem kapusty ,pieczarek tłustych wędlin i to w zasadzie tyle-moja mała nie ma problemów z brzuszkiem na szczęście:)

Gość młoda mamusia.;)
ja karmie dopiero dwa tygodnie więc nie wszystko sprawdziłam ale póki co wiem że mogę jeść rosół, ziemniaki, kotlety mielone, makarony, kasze, ogórki, pomidory, sery i pare innych... strasznie czsciło mi dziecko po miodzie i po truskawkach... nie jem oczywiście cytrusów i produktów wzdymajacych tj kapusta, fasolka czy groch...

miód - uważajcie bo uczula, należy go wprowadzać ok. 4 m-ca i to obserwować truskawki też mają silne alergeny podobnie jak pomidorki cytrusy zakazane podobnie jak grzyby i wzdymające kapusta/groch/fasola/cebula/por nie zabielać zup śmietaną ok. 0.5 l mleka dziennie wystarczy, nie trzeba więcej uważać na ser żółty, bo jest ciężkostrawny, ja wprowadziłam po 2 m-cu nie używać kostek rosołowych i vegety bo zawiera glutaminian sodu, a na to również dzieci różnie reagują orzechy, również ok 4-5 m-ca nie jeść tłustego i smażonego ja tak się żywię i córka nie ma żadnych problemów, ale co dziecko to inna historia, mam koleżankę, która jadła tylko wafle ryżowe i indyka gotowanego a mały miał kolki jak ta lala, a inna wciągała jak głupia i chipsy i co tylko zamarzyła od początku i nic nie było jej synkowi