Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comenius

Aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość comenius

Witam, piszę tutaj bo nie wiem co mam robić... Mam 16 lat i rok temu byłam u ortodontki, było fajnie, zrobiła mi zdjęcia, odciski, przedstawiła plan leczenia, jednak uzgodniłyśmy z mamą że trochę poczekamy i uzbieramy pieniążki. Wczoraj ( po 6 miesiącach od ostatniej wizyty) poszłam do innej ortodontki (tańszej) u tamtej płaciło się za wizytę 150 zł a u tej 50 zł,( tan informacja może być istotna do dalszej części) Dałam jej zdjęcia z poprzedniej wizyty. Ona jednak stwierdziła że nie da się nic zrobić bo dopiero ząb siódemka mi wyrasta i trzeba czekać aż rok czasu !!! Co dziwne u tamtej wszystko było w porządku. Czy to zależy od ceny? Tamta jest lepsza? Sama nie wiem co mam o tym myśleć... Jestem załamana bo moje zęby to mój największy kompleks i bardzo mi zależy na jak najszybszym leczeniu. Ciągle płaczę, boję się że to się przerodzi w depresję.. Proszę pomóżcie, czy na prawdę nic nie da się zrobić? :CC

Gość comenius
Sory za pomyłkę nie byłam dokładnie rok temu u ortodontki tylko jakieś 8 miesięcy temu, przepraszam za pomyłkę.

Gość ghhhhhhhhhg
no tak,musisz poczekac az ci wyjdzie twn zab.Wtedy jak bylas u tamtej to zab jeszcze nie wychodzil

Gość comenius
To jakby to wyglądało gdyby mi założyli aparat 8 msc temu?

no ta "tańsza" ortodontka chyba miala racje, musza ci wszystkie zeby wyrosnąć. ja np jak bylam na konsultacji w sprawie aparatu to mi lekarz powiedzial ze pierwsze co to musze wyrwac zebyte z tylu bo jak to okreslil "za duzo ząbków w tej slicznej buźce" tylko ze ja np, mam jedynki z przodu a dwojki chowają sie za nie i po prostu te zeby nie mialy by miejsca gdzie "wejsc", natomiast moja kumpela nosi aparat bo ma duze przerwy pomiedy zębami,wygląda to jakby miala diastemy pomiedzy wszystkimi zebami i ona nosi zeby te wszystkie zeby scalic do kupy

Gość comenius
Dzięki, może jakoś przeżyje jeszcze ten rok... :)