Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22latka22

Paniczny strach przed ciążą

Polecane posty

Gość 22latka22

Cześć, mam 22 lata i jestem z chłopakiem od roku. Bardzo go kocham, jest porządnym facetem, 3 lata starszy. Jest moim pierwszym z którym sypiam i wiem, że gdyby zdarzyła nam się jakaś wpadka to by przyjął to lepiej niż ja. Problem w tym... że panicznie boję się ciąży. Po każdym stosunku wręcz umierałam, a każdy miesiąc był jedynie wyczekiwaniem do kolejnej miesiączki.. mimo iż się zabezpieczaliśmy. Powiecie - idź do ginekologa po tabletki anty. Niestety nie ma takiej możliwości: uczę się, nie pracuję, a w dodatku mieszkam na wsi, gdzie o lekarza niełatwo, w dodatku nie byłoby mnie stać na taki miesięczny wydatek.. Z tego powodu całkowicie zrezygnowałam ze współżycia (stwierdziłam, że nie jestem na nie gotowa, skoro tak bardzo się boję). Od tej pory z chłopakiem uprawiamy petting. Niestety jest to samo. Bardzo go kocham i lubię go uszczęśliwiać, niestety sama sperma, a nawet preejakulat mnie odstrasza, boję się że jakimś cudem może się dostać do moich narządów rodnych... Wiem że nie jestem gotowa na dziecko, nie lubię dzieci od małego mimo że wszystkie moje koleżanki tak się nimi zachwycają, zawsze mówiłam że nigdy ich mieć nie będę chciała. Co mi polecacie w takiej sytuacji? :( Czy kiedyś mi to minie?..

ech wiem co czujesz, ja mialam takie schizy w liceum. od kiedy jestem samodzielna przeszlo mi zupelnie, uwielbiam seks i mam komfort ze w razie co stac mnie na rozne rozwiazania...nie gadaj ze nie mozesz isc do lekarza, pojedz do wiekszego miasta i tyle. sa tabletki anty ktore kosztuja 10 zl a nie 60, wiec zaden wydatek. jesli polaczysz tabsy i prezerwatywy bedziesz miala prawie 100% pewnosci. a na przyszlosc pomysl o podwiazaniu jajnikow, moja kolezanka sie za tym rozglada i wcale nie jest tak trudno jak nam sie wydawalo.koszt ok. 2 tys

Gość 22latka22
Dzięki... Pomyślę o tym na pewno zanim znów zdecyduję się na zbliżenie z chłopakiem.. Podwiązanie jajników? Ale to raczej nie w Polsce?.. :(

No wlasnie w Polsce. Wiesz to jest nielegalne, ale tylko umownie. To kwestia interpretacji ustawy z 1932r! Tak naprawde lzy to w gestii lekarza. Moja kumpela sie zaczela tym interesowac i okazalo sie, ze zmienilo sie ostatnio podejscie do tej kwestii:) A do lekarza idz koniecznie i zabezpiecz sie jak najlepiej. seks jest cudowny, ty jestes mloda, zdrowa. Nie ma powodu abys odbierala sobie ta niesamowita przyjemnosc:) A i chlopak sie ucieszy, bo pewnie teskni za normalnym seksem...Nie ma sytuacji bez wyjscia :)

Gość 22latka22
Dziekuje za pomoc :)

Gość Twmd
Nie moge brac antykoncepcyjnych tabletek,biore inne silne leki w razie wpadki dziecko kaleka,boje sie ze sama prezerwatywa nie starczy

Przecież na wsi też są ośrodki i przychodnie, a jak nie to przynajmniej w sąsiedniej miejscowości powinien być, przyjmują ginekolodzy na nfz, i zwykle kolejek nie ma, ja chodzę po tabletki do gina w rodzinnej miejscowości, od ręki można wejść (maks. 15 minut czekałam!), nie trzeba się umawiać nawet! W szoku byłam bo w mieście gdzie mieszkam (wojewódzkie) to do ginów kolejki, a właśnie na wiosce nic, a ja że nie mam problemów tylko tabsy chcę to przy okazji odwiedzin u rodziców idę i mi wypisuje. Za pierwszym razem dał skierowanie na badania, wyniki na 2gi dzień były i wypisał tabletki jak już miał wyniki. Bez przesady, na pewno w promieniu powiedzmy 30 km masz jakąś przychodnię gdzie jest gin na nfz, dojazd będzie Cię kosztował ile? 10 zł maks! A gin wypisze 3 opakowania i na 3 miesiące masz spokój.

Gość .adgjmptw23
bron boze nie podwiazuj jajnikow bo moze kiedys w dalekiej przyszlosci bedziesz chciec dziecko i co wtedy. Ja mam 23 lata i strasznie sie boje ciazy na sama mysl jest mi nie dobrze nie wyobrazam sobie ze mogla bym miec dziecko ale tylko dlatego ze strasznie przeraza mnie porod po prostu masakra. Bo dzieci lubie siostra ma dwoje i sa kochani ale sama nie chce ale nie uzywam zadnych zabezpieczen juz od 3 lat po prostu uwazamy na razie jest ok.