Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiki552

Astygmatyzm-Poważne pytanie

Polecane posty

Gość wiki552

Mam małe pytanko czy jak ktoś nie ma astygmatyzmu to przez szło cylindryczne może widzieć dobrze??? Pytam ,bo myślę ,że lekarz wmówił mi,że mam astygmatyzm

Gość Herszkau
może

Gość wiki552
Pytam,bo zmieniłam okulistę i nigdy nie słyszałam bym miała astygmatyzm.Rok temu zapisał mi szkła cylindryczne na jedno oko,lecz gdy je nosiłam to strasznie mnie bolało,później ból się zmniejszył i jakoś się przyzwyczaiłam choć czułam dyskomfort.Tydzień temu byłam znów u tego okulisty i on upiera się,że mam astygmatyzm i zapisał mi jeszcze silniejsze szkła(przedtem 0,75 , teraz 1,0) 2 dni temu odebrałam i jest tragedia. Oko boli i piecze,ale widzę dobrze.

Gość xkcxkmc
jak widzisz tym okiem z astygmatyzmem? bo ja mam maly w lewym oku i praktcyznie nie moge czytac przez to i zaden okulista mi tego wczesniej nie wykryl:o dopiero ostatnio

Gość asdfghjk;;
prawie zawsze jak dostaje nowe szkła świat mi przed oczami "cuduje" Mój astygmatyzm dostrzegam w całej okazałości patrząc na księżyc. Mój księżyc jest owalny :)

Gość xkcxkmc
a ja wlasnie odczuwam ten astygmatyzm w jednym oku tylko przy czytaniu i widze go dokladnie w ten sposob czytajac zdanie mam jakby przerwe w polowie kazdego slowa to wyglada tak: h ej co ta m j ak s ie ma sz masakra! tekst jest nie do przeczytania jak dla mnie narazie mam normalne okulary, bo okulista stwierdzil ze astygmatyzm jest maly i nie trzeba, a glownie widze okiem zdrowym

Gość xkcxkmc
troche zle wyszlo przerwy miedzy literami powinny byc wieksze

Gość wiki552
Astygmatyzm niby mam w lewym oku i przy obecnych okularach widzę wyraźnie i czysto,lecz bez okularów nie zauważyłem objaw astygmatyzmu.Widzę normalnie tak jak i prawym okiem

Gość xkcxkmc
A ST YG MA TYZM

Gość xkcxkmc
widzisz jak napisalam to slowo? widze tak kazde w tekscie jakby rozbite jak mowisz ze dobrze widzisz to raczej astygmatzmu nie masz

Gość wiki552
Dzięki za odp. mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak pójdę teraz z reklamacją do optyka to będę znów płaciła za nowe szkła(gdyby były) PS. Badanie miałem robione u optyka przez Lekarza

Gość aneta19
Powinni ci bezpłatnie wymienić szkła :) Miałam podobną sytuację i szkła poszłydo producenta na reklamację